ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Παίρνουμε το 2-1 και λέμε και "ευχαριστώ""

Αναστασίου: "Παίρνουμε το 2-1 και λέμε και "ευχαριστώ""
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επικράτηση των πράσινων και το πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του. Δεν του άρεσαν τα λάθη στην άμυνα και οι λάθος μεταβιβάσεις.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι που όπως εξελίχθηκε θα μπορούσε να το είχε χάσει και μάλιστα και με ένα ευρύ σκορ. Για αυτό και όπως είπε οι πράσινοι παίρνουν το 2-1 και λένε και "ευχαριστώ" παρά το γεγονός πως όπως είχε δηλώσει στην συνέντευξη Τύπου ήταν ένα σκορ που δεν ήθελε.

Ο Αναστασίου στάθηκε στο πάθος και την ψυχή που έβγαλαν οι παίκτες του αλλά μίλησε και για βελτίωση ενόψει του αγώνα στο Μπριζ καθώς και πάλι έγιναν αρκετά λάθη στην άμυνα και στις μεταβιβάσεις.

Χαρακτηριστικά είπε:

"Είχα πει ότι θέλουμε το μηδέν στην άμυνα και έτσι όπως ξεκινήσαμε θα μπορούσαμε να βρεθούμε με 2-0 πίσω στο σκορ. Αντ΄αυτού η ομάδα πάταγε καλύτερα. Χάσαμε το πέναλτι, ισοφαρίσαμε και με μια ανόητη στιγμή στη μεσαία γραμμή βάλαμε τους εαυτούς μας σε πίεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές αλλά κυριότερο με την προσήλωση των παιδιών και την πειθαρχία που έδειξαν στο τακτικό κομμάτι, διατηρήσαμε τον έλεγχο, τρέξαμε πολύ, κουραστήκαμε πάρα πολύ αλλά για να παίξεις σε αυτό το επίπεδο και να φτάσεις μακριά πρέπει να ματώσεις. Δείξαμε ότι το θέλαμε, βγάλαμε πάθος, ψυχή και πιστέψαμε με 10 παίκτες ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Όταν σε τέτοιο επίπεδο κερδίζεις με 10 παίκτες δείχνει κάτι για την ποιότητα της ομάδας.

Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε, δεδομένου ότι κάποια παιδιά δεν ήταν απολύτως έτοιμα για να παίξουν. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και έχουμε έξι μέρες μπροστά μας για το δεύτερο ματς".

Πως εξηγείται η ψυχολογική μεταμόρφωση στο δεύτερο ημίχρονο;
"Νομίζω ότι για εσάς που παρακολουθείτε από την αρχή της ομάδας φαίνεται ότι βγάζει ψυχή και το έχει δείξει αρκετές φορες. Στην Ευρώπη πέρυσι βγάλαμε την ψυχή αλλά όχι τα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα ωριμάζει, μεγαλώνει, γίνεται καλύτερη. Όταν βάζουμε ψυχή και παίζει ο ένας για τον άλλο η ομάδα έχει τρομερές δυνατότητες και είναι πολύ δύσκολο για τον καθένα να μας κερδίσει. Δείχνουμε ότι είμαστε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως μέσα στο γήπεδο".

Είχατε πει ότι το 2-1 δεν σας έκανε. Τώρα;
"Το παίρνουμε και λέμε «ευχαριστώ». Είναι σκορ νίκης αλλά θα πάμε στο δεύτερο παιχνίδι σαν να ήρθε 0-0. Ο αντίπαλος θα χρειαστεί σίγουρα να βάλει γκολ αλλά έχουμε την ποιότητα να βάλουμε και εμείς. Σημαντικό να ξεκουραστούν τα παιδιά, να δούμε τι τραυματίες υπάρχουν γιατί είναι και περίοδος προετοιμασίας και να ετοιμαστούμε για το δεύτερο ματς. Επίσης θα πρέπει να αναλύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το παιχνίδι για το Βέλγιο".

Τι ήταν αυτό που δεν σας άρεσε και τι είπατε στο ημίχρονο;
"Βασικά αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι ενώ είχαμε δώσει εντολή να έχουμε έξι άτομα πίσω από την μπάλα, τον τερματοφύλακα και πέντε ακόμα είχαμε τεράστια κενά μπροστά από τα στόπερ μας και έχει να κάνει με τα χαφ μας. Ο Βανάκεν ήταν συνέχεια ελεύθερος. Κάναμε και πολλές ανόητες πάσες στον αντίπαλο ειδικά χωρίς πίεση. Αυτά είναι πράγματα που δεν μου άρεσαν.

Μιλώντας με τα παιδιά είπα ότι εάν το πιστέψουμε μπορούμε να κερδίσουμε. Έχουν κενά πίσω, θα έπρεπε να προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω, να πιέσουμε, να κρατήσουμε τις ισορροπίες. Με τοιν Λαγό κλειδώσαμε τον άξονα και δεν μας απείλησαν απ' εκεί. Είναι σημαντικό ότι με δέκα μπορέσαμε και κερδίσαμε".

Μέσα σε μια εβδομάδα προλαβαίνει να δουλευτεί το κενό του Σάντσεθ;
"Σίγουρα προλαβαίνει. Αυτή τη στιγμή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει. Ο Σέρχιο ήταν στην τρίτη εβδομάδα της προετοιμασίας του και δεν ήταν 100% έτοιμος για αυτό το παιχνίδι αλλά επιλέξαμε να αγωνιστεί λόγω της εμπειρίας του. Υπάρχουν κάποια παιδιά πίσω και είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστούμε έτοιμοι".

Παίξατε 4-2-2-2;
"Παίξαμε με 4 στην άμυνα τρία χαφ στην ευθεία, έναν μπροστά τους τον Νίνη και έναν εξτρέμ και έναν φορ αφήνοντας μια πλευρά για να τους οδηγήσουμε από εκεί που θέλαμε για να μπορέσουμε να πρεσάρουμε και να πάρουμε την μπάλα".

Σας προβλημάτισε η έλλειψη επικοινωνίας στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο;
"Το είπαμε χθες και ήταν εμφανές θα έλεγα αλλά τουλάχιστον από την εμπειρία μου ως ποδοσφαιριστής στο εξωτερικό αλλά το καλό είναι ότι εμείς οι Έλληνες όταν αμυνόμαστε και ζοριζόμαστε είμαστε καλοί. Βγάλαμε αυτό το πράγμα και η έλλειψη επικοινωνίας καλύφθηκε με το πάθος. Θέλουμε κάποιο χρόνο και αυτό είναι το λογικό. Το σημαντικό είναι πως όλοι στα δύσκολα κάνουμε ότι πρέπει".

Ήταν η πιο αντρική νίκη;
"Σε αυτό το επίπεδο ναι. Ήταν εξάλλου και η πρώτη μας Ευρωπαϊκή νίκη σε αυτό το επίπεδο".

Τι πιθανότητες έχετε για την πρόκριση;
"Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε. Ξεκινάει από το μηδέν. Η Μπριζ θα είναι τελείως διαφορετική στην έδρα της αλλά και εμείς θα έχουμε μια εβδομάδα επιπλέον. Πιστεύω ο καλύτερος και πιο τυχερός θα προκριθεί".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ