ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Όταν οι αριθμοί μιλούν, κλείνουν στόματα"

Αναστασίου: "Όταν οι αριθμοί μιλούν, κλείνουν στόματα"
INTIME SPORTS

Ικανοποιημένος από τη νίκη, την διατήρηση του σερί και το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Παναθηναϊκός κατά διαστήματα έμεινε ο Γιάννης Αναστασίου που μίλησε και για κάποιες αδύνατες στιγμές.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 και πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, έκανε το 6/7 τη φετινή σεζόν, και παράλληλα διεύρυνε το εντός έδρας σερί του πετυχαίνοντας την 19η νίκη του σε 21 αναμετρήσεις από πέρσι τον Οκτώβριο συμπληρώνοντας ένα χρόνο αήττητος εντός έδρας.

Μάλιστα ο Γιάννης Αναστασίου ρωτήθηκε για αυτό το ρεκόρ και τόνισε πως όταν μιλούν οι αριθμοί, κλείνουν στόματα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στάθηκε στην σημασία της νίκης και στην διατήρηση του σερί ενόψει της συνέχειας ενώ αναφέρθηκε και στην άμυνα των πράσινων που ναι μεν δέχτηκε γκολ από τον ΠΑΣ αλλά ήταν και αυτό από στημένη φάση και όχι σε κανονική ροή αγώνα.

Χαρακτηριστικά ο 42χρονος τεχνικός υποστήριξε:

"Μετά από κάθε διακοπή σαν ομάδα έχουμε ένα θέμα στο να βρούμε ρυθμό. Οπότε το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε. Το σημαντικό ήταν ότι δείξαμε πίστη, βγάλαμε κάποιους αυτοματισμούς και παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο ενώ είχαμε και κάποιες αδύνατες στιγμές. Κρατάμε το σερί, το αποτέλεσμα και την καλή ψυχολογία στην ομάδα ενόψει των ντέρμπι".

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια ένταση στο πρέσινγκ μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, είναι δείγμα ότι η ομάδα ανεβάζει ρυθμούς;
"Με βάση το πρόγραμμα και γενικότερα τον τρόπο δουλειάς μας όλα αυτά τα χρόνια, η ομάδα ανεβάζει στροφές αυτόν τον μήνα και είναι σε καλό ρυθμό. Είναι άσχημο που δεν έχουμε πολλά παιχνίδια και υπάρχουν και διακοπές και παράλληλα πιο άσχημο που δεν έχουμε Ευρωπαϊκά ματς. Η ομάδα βρίσκει τα πατήματα της και κάποια παιδιά με το τρέξιμο τους και την ενέργεια τους δείχνουν μεγάλη θέληση και διάθεση και την έβγαλαν μέχρι το 93' καθώς με το πρέσινγκ ήρθε και το τρίτο γκολ".

Ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα έβγαλε ένα βατό πρόγραμμα, ακολουθούν τα ντέρμπι, θεωρείτε ότι τώρα που ακολουθούν τα ντέρμπι θα μπορέσετε να μείνετε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος;
"Εάν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ".

Ποια είναι η εικόνα που βγάλατε για τον ΠΑΣ Γιάννινα και πως σας φάνηκε ο τρόπος που σας αντιμετώπισε; "Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ένα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα, έχει μια ποιοτική ομάδα και είναι επικίνδυνος. Έπαιξε τελείως διαφορετικά σήμερα απ' ότι συνηθίζει και απ' ότι τα προηγούμενα δυο χρόνια καθώς ποτέ δεν είχε παίξει με τρεις στην άμυνα. Έχει ένα προπονητή που ξέρει καλά την ομάδα και έχει βάλει την σφραγίδα του. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα του ΠΑΣ θα παρουσιαστεί καλύτερη και θα πάρει τα αποτελέσματα στη συνέχεια".

Ένας ακόμη αντίπαλος έρχεται και παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό με τρεις στην άμυνα σας προβληματίζει αυτό;
"Και η ανάλυση που κάνουμε πριν από κάθε παιχνίδι και η προσαρμογή μας είναι να βρούμε τέσσερις στην άμυνα και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους σενάριο. Είναι γεγονός ότι αρκετές ομάδες έπαιξαν με τρεις στην άμυνα ενώ την περσινή σεζόν έπαιζαν περιοδικά κάποιες ομάδες. Νομίζω ότι αυτό δείχνει πόσο πολύ μας σέβονται και μας υπολογίζουν σαν ομάδα".

Η ομάδα έχει δεχτεί τρία γκολ, δυο πέναλτι και ένα φάουλ, κανένα σε κανονική ροή αγώνα, τι αλλάξατε; "Δουλέψαμε περισσότερο, επανήλθαν τα παιδιά καθώς η άμυνα είναι είναι κάτι συνολικό και πιστέψαμε σε αυτό που κάνουμε. Ότι διατηρώντας το μηδέν πίσω στην άμυνα θα καταφέρουμε να σημειώσουμε ένα γκολ. Είναι σημαντικός για εμάς να είμαστε πιο αποφασιστικοί και το βγάζουμε αυτό στο γήπεδο".

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την τελευταία ήττα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο για το πρωτάθλημα και έχετε 19 νίκες σε 21 αναμετρήσεις, είναι το όπλο σας η Λεωφόρος;
"Αυτό φαίνεται και αυτό αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα, όταν οι αριθμοί μιλάνε, κλείνουν στόματα. Είναι ένα καλό ρεκόρ και το σημαντικό είναι ότι θέλουμε να το συνεχίσουμε και να πάρουμε αποτελέσματα και εκτός έδρας και η προσοχή μας στρέφεται αποκλειστικά στο παιχνίδι της Κυριακής".

Έχουμε διανύσει επτά αγωνιστικές και ήδη υπάρχει ένα ψαλίδισμα βαθμών, ποια η άποψη σας για το πρωτάθλημα;
"Θα μιλήσω γενικά και θα πω ότι είναι πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Έδειξαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ότι είναι ανταγωνιστικοί. Έχασαν όμως ο Αστέρας και ο Ατρόμητος που δεν έχουν σταθερότητα. Σε γενικές γραμμές το πρωτάθλημα, πηγαίνει με βάση την ποιότητα και την ικανότητα των ομάδων. Ελάχιστες ομάδες έχουν χάσει δυο-τρεις πόντους σε σχέση με όσους θα έπρεπε να έχουν.

Είναι σημαντικό ότι είχαμε δυο δύσκολα παιχνίδια κόντρα στην Ξάνθη και τον ΠΑΣ και ήταν σημαντικό πριν τη διακοπή και μετά τη διακοπή να κερδίσουμε και να είμαστε αυτοί που πρέπει. Να δείξουμε νοοτροπία νικητή και έχουμε κάνει βήματα πάνω σε αυτό και φαίνεται μέσα στο γήπεδο και πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια ενόψει της συνέχειας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ