ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Όλοι έχουν θέσει τον πήχη ψηλά και αυτό είναι καλό για την ομάδα"

Αναστασίου: "Όλοι έχουν θέσει τον πήχη ψηλά και αυτό είναι καλό για την ομάδα"

Ικανοποιημένος από τα περισσότερα απ' όσα είδε στο φιλικό με τον Άγιαξ έμεινε ο Γιάννης Αναστασίου ο οποίος μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Ολλανδούς ενώ στάθηκε στα τελειώματα που δεν είχαν οι πράσινοι. Ο 43χρονος τεχνικός αναφέρθηκε εκτενώς και στο 4-2-2-2 που δοκίμασε όλο αυτό το διάστημα.

Μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" αμέσως μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τον Άγιαξ και την ήττα με 2-0 ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για τα όσα κρατάει από την αναμέτρηση με τον "Αίαντα" και όσα δεν του άρεσαν ενώ αναφέρθηκε και στα δυο πρόσωπα που έδειξαν οι πράσινοι.

Ακόμη αναφέρθηκε στο 4-2-2-2 το οποίο ήταν στο πρόγραμμα να δουλέψει η ομάδα τις πρώτες δυο εβδομάδες της προετοιμασίας ενώ έκανε και έναν απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει στην Ολλανδία και τα συμπεράσματα που έχει αποκομίσει από το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας.

Χαρακτηριστικά όσα είπε στην κάμερα της "NOVA":

Ποιο είναι το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει απ' το φιλικό με τον Άγιαξ;

"Θα έλεγα όχι είχαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα, δεδομένου ότι έχουμε προπονηθεί αρκετά σκληρά αυτές τις τελευταίες μέρες και ειδικά αυτή την εβδομάδα. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα, αλλά το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε την οργάνωση. Είχαμε οργάνωση στο παιχνίδι μας, είχαμε πειθαρχία, είχαμε υπομονή το κυριότερο και ουσιαστικά μπορώ να πω ότι ο Άγιαξ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα είναι κάποια πράγματα μικρά που πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να βελτιώσουμε σε αυτό το επίπεδο αλλά το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 75-80 νομίζω ότι ελέγχαμε το παιχνίδι, είχαμε καλύτερη κυκλοφορία και περισσότερες ευκαιρίες αλλά σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να μάθουμε τις ευκαιρίες που κάνουμε να τις τελειώνουμε.

Και αυτό παραμένει αυτή τη στιγμή ένα πρόβλημα για εμάς. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην αμυντική μας λειτουργία γιατί νομίζω ότι η οργάνωση μας και γενικά η προσαρμογή μας στο επιθετικό παιχνίδι του Άγιαξ, μια ομάδα που είναι αρκετά γρήγορη τακτικά και με πάρα πολύ καλή αντίληψη για το ποδόσφαιρο, αντιδράσαμε πολύ καλά, πολύ σωστά και κρατάμε αυτά και στη συνέχεια έχουμε κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε που θα είναι και όλοι οι παίκτες fit για να μπορούμε να κάνουμε "focus" τις επόμενες εβδομάδες και να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι που πρέπει".

Φάνηκε ότι στο πρώτο ημίχρονο τεστάρατε την ομάδα σας στο αμυντικό κομμάτι και στο δεύτερο στο επιθετικό ήταν κάπως έτσι;

"Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε καλή αμυντική συμπεριφορά, καλή οργάνωση και νομίζω τα καταφέραμε αρκετά καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στο επιθετικό κομμάτι και ρισκάραμε περισσότερο. Θέλαμε να παίξουμε στο ένας εναντίων ενός πιο συχνά στο γήπεδο και εκεί φάνηκε ότι η ομάδα έχει τα τρεξίματα, έχει την φυσική κατάσταση, έχει την υποδομή αλλά το σημαντικό είναι αυτό που είπα ότι σε αυτό το επίπεδο όταν δημιουργείς φάσεις πρέπει να τις τελειώνεις και εμείς δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις αλλά δεν τις τελειώσαμε".

Επιμένετε πολύ σε αυτό το 4-2-2-2, θα είναι και το βασικό σχήμα της ομάδας;

"Όχι είχαμε πει από την αρχή στο πλάνο ότι αυτή την εβδομάδα και την περασμένη θα δουλέψουμε στο 4-2-2-2 και την επόμενη εβδομάδα θα δουλέψουμε κάποιο άλλο σύστημα για τους καινούργιους παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα, για να προσαρμοσθούν και να αντιληφθούν το παιχνίδι που παίζουμε. Και από τη στιγμή που το πλάνο έλεγε ότι τις πρώτες δυο εβδομάδες θα παίξουμε 4-2-2-2 έπρεπε να πάμε βάσει πλάνου γιατί και οι προπονήσεις και όλο αυτό το πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί για αυτό το σύστημα. Την επόμενη εβδομάδα θα παίξουμε τελείως διαφορετικά, άλλο σύστημα μέχρι να συνηθίσουν και οι καινούργιοι παίκτες τον τρόπο που παίζει η ομάδα γιατί τουλάχιστον αυτό που είχαμε σαν στοιχείο εμείς ήταν ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούσαμε να αλλάξουμε την τακτική μας μέσα στο παιχνίδι και οι παίκτες ήξεραν τι πρέπει να κάνουν.

Θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή τη γνώση θα έλεγα και την ικανότητα των παιδιών να μπορούν να ανταποκρίνονται μέσα στο παιχνίδι. Και σαν ομάδα ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας, ξέρουμε ποιο είναι το σύστημα που μας ταιριάζει περισσότερο αλλά σίγουρα κάποια φορές θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσαρμογές και το καλό είναι ότι παίζοντας και τέτοια φιλικά δυνατά, υψηλού επιπέδου, μας βοηθάει ακόμα καλύτερα να δούμε τις αδυναμίες μας αλλά και πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε".

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η δουλειά στην Ολλανδία, τι μένει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας;

"Μένει το γεγονός ότι οι νέοι παίκτες έδεσαν πολύ γρήγορα με την ομάδα, έχουν γίνει ένα θα έλεγα. Το σημαντικό είναι ότι όλοι έχουν θέσει τον πήχη ψηλά φέτος, καθένας για τον εαυτό του. Και αυτό σημαίνει ότι είναι ψηλά και ο πήχης για την ομάδα και από εκεί και πέρα δουλέψαμε σε πάρα πολύ καλές συνθήκες, δουλέψαμε αρκετά σκληρά αλλά αυτή η εβδομάδα που διανύουμε και η επόμενη είναι οι δυο πιο σκληρές εβδομάδες της προετοιμασίας. Θα είναι για εμάς επίπονες, ειδικά για τα παιδιά. Αλλά έτσι πρέπει για να είμαστε έτοιμοι στο τέλος Ιουλίου όταν θα χρειαστεί να παίξουμε τα παιχνίδια των προκριματικών. Κρατάμε το καλό κλίμα, την καλή εικόνα, την διάθεση που είχαν τα παιδιά για δουλειά και συνεχίζουμε".

Ήταν ιδιαίτερο για εσάς το παιχνίδι κόντρα στον Άγιαξ;

"Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Ιδιαίτερο σίγουρα γιατί είδα πολλά γνωστά πρόσωπα αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έπαιξε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, ποιοτική ομάδα και είναι καλό για να τεστάρουμε και εμείς τους εαυτούς μας για να δούμε που βρισκόμαστε".

SHARE:

BEST OF NETWORK

ΓΙΟΣ ΤΡΑΜΠ

Τι έγινε όταν μουσουλμάνος κωμικός έκατσε δίπλα του σε πτήση

Ο 32χρονος Έρικ Τραμπ είναι ο γιος του επερχόμενου πλανητάρχη και είχε μια ιδιαιτέρως σημαντική, τυχαία συνάντηση, με τον μουσουλμάνο κωμικό, Mo Amer

TECH IT OR LIVE IT

Ποιο smartwatch σου ταιριάζει από όλα όσα κυκλοφορούν εκεί έξω

Επειδή αργά ή γρήγορα θα το βρεις μπροστά σου, κάναμε εμείς για σένα την έρευνα αγοράς.

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δέκα ιστορικές προβλέψεις που έγιναν πραγματικότητα

Από την ατομική βόμβα, στη μεταμόσχευση οργάνων, την επίσκεψη στο φεγγάρι και τον ψυχρό πόλεμο. Οι δέκα προβλέψεις που αποδείχθηκαν αληθινές (Pics + Vid)

SPECIAL EDITION

Οι ανερχόμενες Ελληνίδες τραγουδίστριες με φωτιά και λάβρα instagram

Είναι φιλόδοξες και, όσον αφορά τα social media, φιλομαθείς. Κάτι που οφείλουμε να επισημάνουμε και να επικροτήσουμε.

ΤΑΞΙΔΙ

low cost αεροπορικές: Ευρώπη - ΗΠΑ με 65 ευρώ!

Το 2017 είναι η χρονιά που θα μπρορούμε να ταξιδεύσουμε πιο φθηνά και πιο μακριά καθώς οι low cost αεροπορικές μπαίνουν δυναμικά στα διηπειρωτικά. Πρωταγωνιστής και το αεροδρόμιο της Αθήνας

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24