ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Μόνο η νίκη στο πίσω μέρος του μυαλού μου"

Αναστασίου: "Μόνο η νίκη στο πίσω μέρος του μυαλού μου"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την περσινή χρονιά και τα δυο ματς με την Σταντάρ Λιέγης θα παρουσιαστεί πιο έτοιμος ενώ τόνισε ότι αν μπορούσε να διαλέξει θα προτιμούσε ένα 3-1 υπέρ του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει και να πάρει τη νίκη από την Μπριζ στον αγώνα της Τρίτης σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Γιάννης Αναστασίου και ο Σωτήρης Νίνης στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τους Βέλγους.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως το τριφύλλι σίγουρα θα είναι καλύτερο απ' ότι πέρσι και τα ματς με την Σταντάρ, σημείωσε ότι δεν θα επαναλάβει τα λάθη που έκανε στο φιλικό με την Ουντινέζε ενώ παρά το γεγονός πως όπως είπε ο Στιλ είναι έτοιμος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει και ο Κοστόλης.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αρκετά νωρίς με μια διαφορετική παράμετρο φέτος να είμαστε πιο έτοιμοι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την ίδια χώρα με πέρυσι που έφτασε στους 8 του Europa League κέρδισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα και στα πλέι οφ βγήκε δεύτερη και κατέκτησε και το κύπελλο στην χώρα της.

Μια ομάδα αρκετά συγκεντρωμένη και καλή στην κόντρα.Θα παίξουμε σε ένα γήπεδο που θα είναι γεμάτο, πίεση στον αντίπαλο αλλά και σε εμάς να το διαχειριστούμε. Να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας η Μπριζ είναι μια ομάδα επικίνδυνη και ιδίως όταν βρεις χώρους".

Για το αν κυρίως παίξει ρόλο η άμυνα;
"Θα είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, όμως θα παίξει σημασία η συνολική λειτουργία της ομάδας. Από τους τέσσερις αμυντικούς πίσω ή τους τρεις γιατί αριστερό μπακ θα παίξει ο Πράνιτς. Θα παίξει ρόλο η συνοχή, αλλά πάνω απ' όλα η εμπειρία. Με ωριμότητα, το σημαντικό θα είναι να κάνουμε τα βασικά στην άμυνα και δεν θα έχουμε πρόβλημα".

Για το αν είναι έτοιμος ο Στιλ αλλά και κατά πόσο οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν;
"Ο Στιλ είναι καλά το τελευταίο διάστημα προπονείται χωρίς ενοχλήσεις. Έχει χάσει κάποιες προπονήσεις αλλά είναι σημαντικός όπως και ο Στέφανος, αυτή η θέση παραμένει ανοιχτή για το ποιος θα ξεκινήσει.

Όσο για τις καιρικές συνθήκες τα ίδια λέγαμε και πέρυσι πριν το ματς με την Σταντάρ αλλά είδαμε τι έγινε. Οπότε ας κάνουμε την δουλειά μας και βλέπουμε".

Τι δεν θέλει να δίνει σε σχέση με το φιλικό με την Ουντινέζε;
"Αυτό που θέλω να δω είναι καθαρά η συγκέντρωση, κάναμε αβίαστα λάθη στο φιλικό, βάζαμε τους εαυτούς μας υπό πίεση. Το ξέρουμε το γνωρίζουμε, να αποφύγουμε τα λάθη να έχουμε τακτική συγκέντρωση και πειθαρχία".

Για το αν υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του η προϊστορία των αγώνων με την Μπριζ;
"Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει μόνο η νίκη".

Για την σύγκριση σε σχέση με πέρυσι;
"Το έλεγα από πέρυσι ότι αυτή η ομάδα όσο περνάει ο καιρός θα ωριμάζει. Είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρσι, βλέποντας την καθημερινότητα έχουμε ωριμάσει πολύ σε σχέση με πέρυσι".

Για το πως διορθώνονται τα μικρά λάθη;
"Είχαμε πει από την αρχή της σεζόν ότι φέτος πρέπει να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες, από τις προπονήσεις και με τις παρατηρήσεις το κάνουμε αυτό αλλά θα πρέπει και ο κάθε παίκτης να φροντίζει για τον εαυτό του. Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη".

Για το αν παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων;
"Σε αυτό το επίπεδο δεν παίζει ρόλο λίγο η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης λίγο η ατυχία γιατί σε αυτό το επίπεδο παίζει ρόλο και η τύχη. Το πιο σημαντικό είναι να μην το δούμε σαν ένα παιχνίδι αλλά σαν δυο παιχνίδια".

Ποιο σκορ θα θέλατε το 0-0 ή 2-1;
"Το 3-1"

Νίνης: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Σωτήρης Νίνης με τον διεθνή μέσο να σημειώνει ότι το τριφύλλι είναι πανέτοιμο για την αναμέτρηση με την Μπριζ και υποστήριξε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Έχουν περάσει 3 χρόνια από την τελευταία σου Ευρωπαϊκή παρουσία με τον Παναθηναϊκό και μια αντίστοιχη κατάσταση και τον αποκλεισμό από την Οντένσε τι θεωρείς ότι έχει αλλάξει;
"Νομίζω ότι έχουν περάσει 2-3 χρόνια από τότε άλλη ομάδα τελείως, κατά τη γνώμη μου η ομάδα δίνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι, σοβαροί και αν είμαστε αυτοί που πρέπει όλα θα πάνε καλά".

Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα;
"Για να φτάνουμε στο σημείο να παίζουμε είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αύριο όλοι μας να δώσουμε το 200% για να αντεπεξέλθουμε και να τα πάμε καλά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ