ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Κάναμε την αυτοκριτική μας για να αλλάξουμε την εικόνα μας"

Αναστασίου: "Κάναμε την αυτοκριτική μας για να αλλάξουμε την εικόνα μας"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου θεωρεί ότι ο ίδιος και οι παίκτες του δούλεψαν πολύ στην διάρκεια της διακοπής εντός και εκτός γηπέδου και η εικόνα των πράσινων στο ματς με τον Πανθρακικό θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός έχει δουλέψει πολύ τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου με άπαντες στο τριφύλλι να κάνουν την αυτοκριτική τους όπως υποστήριξε με δηλώσεις του στην κάμερα της "NOVA" ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο τεχνικός των πράσινων αναφέρθηκε και στο ματς με τον Πανθρακικό και την ικανότητα που έχει η ομάδα του Ρόκα να αλλάζει συστήματα την ώρα του αγώνα ενώ ερωτήθηκε και για την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε:

Η διακοπή λόγω των εορτών του Πάσχα βοηθάει τον Παναθηναϊκό να ηρεμήσει, να δείξει καλύτερο πρόσωπο απ' ότι στα τελευταία ματς;
"Με το θέμα των διακοπών δεν ξέρω πλέον τι να σκεφτώ. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι δουλέψαμε, κάναμε την αυτοκριτική μας. Δουλέψαμε αρκετά στο γήπεδο αλλά εκτός γηπέδου όπου είδαμε αρκετά πράγματα. Σαν ομάδα προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε την εικόνα μας γενικά στα τελευταία παιχνίδια.

Σίγουρα η εικόνα αυτή δεν είναι αυτή που μας αρμόζει και εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να το αλλάξουμε αυτό γιατί έχουμε δείξει ότι μπορούμε και έχουμε τις δυνατότητες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ο στόχος είναι να γίνει αυτό από το επόμενο παιχνίδι της Κυριακής".

Στο πρώτο ματς ενδεχομένως να ήταν η απογοήτευση, στο δεύτερο ματς ενδεχομένως η ψυχολογική κόπωση αλλά είχαμε και τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς ο Παναθηναϊκός να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Κάτι που μοιάζει ανεξήγητο με βάση την δουλειά που έχετε κάνει και την εικόνα που έχει δείξει η ομάδα όλη τη χρονιά. Έχετε βρει τι φταίει;
"Θα φανεί την Κυριακή. Θα πω και πάλι αυτό που είπα, εμείς δουλέψαμε, κάναμε την αυτοκριτική μας, είδαμε αρκετά πράγματα, συζητήσαμε αρκετά για να διορθώσουμε κάποια πράγματα και νομίζω ότι το σημαντικό είναι ότι πλέον όλοι αντιλήφθηκαν, ότι η εικόνα που δείξαμε σαν ομάδα στα τελευταία τρία παιχνίδια δεν είναι αυτή που μας αρμόζει και όλοι οφείλουμε να την αλλάξουμε".

Δεν χωράει αμφιβολία ότι στα πλέι οφ θα υπάρχει κίνητρο δεδομένου ότι θα κυνηγάτε την έξοδο στο Champions League στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της περιόδου υπάρχει κίνητρο;
"Πάντα υπάρχει κίνητρο. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό, έχεις πάντα κίνητρο για τη νίκη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για έναν αθλητή από το να κερδίζει. Οπότε ο στόχος μας στα επόμενα παιχνίδια είναι να κάνουμε το 4 στα 4. Αυτός είναι ο στόχος".

Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία, εσείς θέλετε τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Τι ματς περιμένετε;
"Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα που αγωνίζεται διαφορετικά, παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Στο ματς με τον Ολυμπιακό είχε διαφορετική εικόνα, έπαιξε με τέσσερις πίσω. Δείχνει ότι προσπαθεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του ανάλογα με τον αντίπαλο. Περιμένουμε μια ομάδα που θα παλέψει για τη νίκη και θα δώσει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι. Ξέρουμε από την πλευρά του Πανθρακικού τι περιμένουμε. Το σημαντικό είναι να κάνουμε εμείς αυτά που ξέρουμε, να κάνουμε τα βασικά σωστά και αν κάνουμε αυτά θα έχουμε τον πρώτο λόγο".

Η θέληση των γηπεδούχων για τη νίκη με δεδομένη και την καλή ψυχολογία εντός έδρας κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την αναμέτρηση;
"Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι δύσκολο γιατί μέχρι τώρα, όσα παιχνίδια έχουμε παίξει, τουλάχιστον αυτά τα δυο χρόνια εγώ δεν έχω δει κάποιον αντίπαλο που να μην παίζει για τη νίκη εναντίων μας και περιμένουμε κάτι τέτοιο και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Οπότε το σημαντικό είναι πως θα είμαστε εμείς".

Στα τελευταία αυτά παιχνίδια σας δίνεται και η ευκαιρία για μια μικρή αξιολόγηση κάποιον παικτών; Δοκιμάσατε και κάποια νέα παιδιά στις προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα μπορεί να τους δώσετε κάποια ευκαιρία;
"Το σημαντικό είναι ότι κάποια παιδιά από την ακαδημία κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα αλλά αυτό που τους λέω συνέχεια και επειδή υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα από πέρσι είναι "Η θέληση του να γίνεις καλύτερος πάντα πρέπει να το δείχνεις στο γήπεδο με πράξεις" και το θέμα είναι ότι κάποια παιδιά για τον Α ή Β λόγο δεν δείχνουν την ίδια διάθεση όπως πριν και συζητάμε και σίγουρα το γεγονός ότι παίζαμε ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα από τον Ιανουάριο και μετά έκανε λίγο πιο δύσκολη την κατάσταση για κάποιους αλλά από την άλλη είναι επαγγελματίες, οφείλουν να κάνουν την δουλειά τους και όπως έχω δείξει ότι όποιος δουλεύει και προσπαθεί πάντα επιβραβεύεται.

Το σημαντικό είναι πως και τα παιδιά που έρχονται από την ακαδημία έρχονται με αυτή τη νοοτροπία ότι θα πρέπει να δουλεύουν, να γίνουν καλύτεροι και από εκεί και πέρα σίγουρα ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δίνει και θα συνεχίσει να δίνει την δυνατότητα σε νέα παιδιά να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Αλλά μόνο αυτοί που δουλεύουν και προσπαθούν και δείχνουν ότι το θέλουν σε διάρκεια και όχι να το κάνουν για μια εβδομάδα, για δυο εβδομάδες και να νομίζουν ότι αυτό έφτασε κάνοντας μια συμμετοχή ή δυο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και νομίζουν ότι αυτό είναι αρκετό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ