ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Η ατμόσφαιρα θα θυμίζει... "κόλαση"

Αναστασίου: "Η ατμόσφαιρα θα θυμίζει... "κόλαση"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε σε εφημερίδα του Βελγίου για τις αναμετρήσεις με την Μπριζ, την κατάμεστη Λεωφόρο, την απουσία του Εσιέν αλλά και τις διαφορές της περσινής σεζόν με την φετινή.

Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Het Laatste Nieuws» και αναφέρθηκε στο ματς με την Μπριζ αλλά και τον περυσινό αποκλεισμό από την Σταντάρ Λιέγης. Μίλησε για το ρόστερ του Παναθηναϊκού και το sold out στην Λεωφόρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του Παναθηναϊκού:

Για τον αποκλεισμό από την Σταντάρ Λιέγης:
«Ο αποκλεισμός μας ήταν τελείως άδικος».

Για την Μπριζ και το scouting report:
«Είδα το παιχνίδι με τη Γάνδη στον τελικό του Super Cup. Και το ματς με την Σιντ Τρούιντεν την Παρασκευή και μπορώ να συμπεράνω ότι η Μπριζ είναι σε κακό μομέντουμ, αλλά αυτό δεν είναι περίεργο, δεδομένου ότι είμαστε ακόμα στις αρχές της σεζόν. Και εμείς δεν δείξαμε σπουδαία εικόνα στα φιλικά μας, αλλά θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι».

Για τον Εσιέν και το ρόστερ του Παναθηναϊκού:
«Είμαστε άτυχοι, γιατί δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στην καλύτερη μεταγραφή μας, τον Μάικλ Εσιέν. Επίσης δεν θα παίξει και ο Ράσμους Τελάντερ. Χτίζουμε τα τελευταία τρία χρόνια μία πολύ δυνατή ομάδα και είναι πολύ θετικό ότι ο πρόεδρος της ομάδας έχει διατηρήσει τον πυρήνα των βασικών παικτών. Χάσαμε μόνο τον Σίλντενφελντ, αλλά καταφέραμε να πάρουμε στη θέση του τον Σέρχιο Σάντσεθ. Οπότε δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Για το sold out που έγινε στη Λεωφόρο παρά την κρίση:
«Αυτό λέει τα πάντα για το ποσό φανατικοί είναι οι οπαδοί μας και ζουν για τα προκριματικά του Champions League. Οι περισσότεροι από τους 16.000 θεατές προέρχονται από την Αθήνα, αλλά υπάρχουν κι αρκετοί εκτός της πόλης που θέλουν να βρεθούν στο γήπεδο. Θα δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα-κόλαση. Έτσι κι αλλιώς αύριο θα είναι ζεστή η ατμόσφαιρα, από όλες τις απόψεις».

Για τη σύγκριση με το περυσινό ματς με τη Σταντάρ Λιέγης και την ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο:
«Οι παίκτες πλέον έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έχουμε σχετικά νεανική ομάδα και πιστεύω πως όσα συνέβησαν την περυσινή σεζόν, έχουν δώσει αρκετή εμπειρία αλλά κι αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Η ομάδα της Σταντάρ πέρυσι είχε κάποια ταλέντα, όμως εμείς ως ομάδα ήμασταν πιο δυνατοί. Παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο και είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες. Οι παίκτες μου έχουν μάθει πολλά από τότε.

H Κλαμπ Μπριζ, ξέρει πως το να περάσει στην επόμενη φάση δεν είναι εύκολο. Κι όλοι συμφωνούν πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία από την περυσινή. Θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για την ευκολία που αλλάζει σύστημα o Παναθηναϊκός:
«Όταν ήρθα στην ομάδα πριν τρία χρόνια, παίζαμε 4-3-3 και ήταν το μόνο που παιζόταν ουσιαστικά. Έπειτα από κάποιους τραυματισμούς στους εξτρέμ μας όμως, άλλαξε το σύστημα σε ένα με δύο επιθετικούς. Και στη συνέχεια με έναν επιθετικό και πέντε μέσους. Μπορούμε όμως να παίξουμε και με έναν ελεύθερο πίσω από έναν προωθημένο φορ. Έχω πολλές επιλογές και ξέρω πως μπορούν να αποδώσουν οι παίκτες μου».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ