ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Δείξαμε υπομονή, πειθαρχία και οργάνωση"

Αναστασίου: "Δείξαμε υπομονή, πειθαρχία και οργάνωση"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην Τρίπολη κάνοντας ένα εξίσου καλό παιχνίδι και έχοντας πολύ καλή εικόνα.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την δεύτερη καλή εμφάνιση των πράσινων έμεινε ο Γιάννης Αναστασίου όπως υποστήριξε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Χαρακτηριστικά ο κόουτς του τριφυλλιού είπε:

"Δεύτερο ματς μετά από τέσσερις ημέρες ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα έρθει με σκοπό να μην δεχτεί γκολ και να χτυπήσει στην κόντρα και η συνολική μας εικόνα ήταν πολύ καλή. Δείξαμε υπομονή, πειθαρχία και οργάνωση στο παιχνίδι μας και το κυριότερο ήταν να μην δίνουμε την μπάλα εύκολα στον αντίπαλο κάτι το οποίο καταφέραμε.

Σε όλη την διάρκεια κυκλοφορήσαμε την μπάλα καλά, ανάμεσα στις γραμμές και ήταν θέμα χρόνου το γκολ. Σημειώσαμε δυο εκπληκτικά γκολ και βγάλαμε και ωραίες φάσεις. Τώρα ξεχνάμε αυτό το ματς και στρέφουμε την προσοχή μας στο ματς της Τετάρτης το οποίο είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για τα πλει οφ".

Το πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Μπεργκ το ξέρουμε, μήπως θα έπρεπε να σταθούμε στους Νίνη και Κουτρουμπή που δείχνουν στα πλέι οφ ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση;
"Μίλησα την περασμένη εβδομάδα για τον Κουτρουμπή. Όλα τα παιδιά προσπαθόύν και καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι όσο προσπαθούν και δουλεύουν θα έχουν την προοπτική να παίξουν. Είμαστε εδώ για να τους κάνουμε καλύτερους και αυτό θέλουμε. Χωρίς πολλά λόγια, το είχαμε πει αυτό από την πρώτη μέρα στην Παιανία πως ο στόχος μας θα είναι η σκληρή δουλειά χωρίς πολλά λόγια.

Ο Σωτήρης είναι ένας παίκτη που ταλαιπωρήθηκε αρκετά αυτά τα δυο χρόνια και αδίκησε τον εαυτό του θα έλεγα. Το σημαντικό είναι ότι του δίνεται η ευκαιρία να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο, το έχει καταλάβει, προσπαθεί και ανταμείβεται. Έχει πολύ δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Όχι μόνο ο Σωτήρης αλλά και όλοι οι παίκτες. Το καλό είναι ότι ωριμάζουμε σαν ομάδα. Όλα τα παιδιά δείχνουν τρομερή ωριμότητα και πλέον παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε ακόμα καλύτεροι".

Ανασταλτικά ο Παναθηναϊκός παραμένει σταθερός, δεν τρώει φάσεις και δείχνει την καλή αμυντική λειτουργία που είχε και στο πρώτο διάστημα, τι συνέβη;
"Μετά την τιμωρία υπήρξε μια περίοδος δύσκολη για τα παιδιά ψυχολογικά. Δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε τους εαυτούς μας αλλά ήταν δύσκολο για πολλά παιδιά να διαχειριστούν την κατάσταση όπως πρέπει. Βλέπουμε μεγάλες ομάδες όπως η Μπάγερν να έχει τρεις σερί ήττες, την Λίβερπουλ να τρώει έξι γκολ από την Στόουκ και την Τσέλσι να χάνει την προηγούμενη εβδομάδα με 3-0.

Είναι δύσκολο όταν δεν έχεις κίνητρο και εμείς είπαμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πλέι οφ αφού είδαμε ότι δεν είχαμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά. Είχαμε βέβαια κάποιες βαθμολογικές απώλειες. Είχαμε πίστη στις δυνατότητες μας και τις ικανότητες μας και ποτέ δεν τις αμφισβητήσαμε".

Η απουσία του Μπεργκ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σας στοίχισε, αδίκησε τον εαυτό σας;
"Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και μάθαμε να κερδίζουμε ματς και χωρίς αυτόν. Αυτός ήταν ο στόχος μας και θέλουμε η ομάδα να εξαρτάται από το σύνολο και να μην εξαρτάται από έναν παίκτη. Το σημαντικό για μας είναι ότι πλέον κερδίσαμε πολλά παιχνίδια με νέα παιδιά στην επίθεση και το θεωρώ μεγάλο κέρδος γιατί η ομάδα έχει επενδύσει σε αυτά τα παιδιά και θα έχει πολλά οφέλη στην συνέχεια".

Για τα δυο ματς που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ;
"Βασικά έχουμε πάρει μια διαφορά αλλά είναι τόσο κοντά τα παιχνίδια που με ένα αποτέλεσμα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα όσον αφορά την ψυχολογία και όχι βαθμολογικά. Όμως εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν το κάνουμε αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και το έχω ξαναπεί".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ