ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Δείξαμε κάποια από τα στοιχεία που θέλουμε"

Αναστασίου: "Δείξαμε κάποια από τα στοιχεία που θέλουμε"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το πρώτο ημίχρονο και τα όσα έδειξε η ομάδα του όχι όμως και από την εικόνα του δεύτερου 45λεπτου.

Τα όσα έδειξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο τον Γιάννη Αναστασίου που στάθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην εικόνα των πράσινων στο πρώτο 45λεπτο. Σε αντίθεση βέβαια δεν του άρεσε η χαλάρωση που έδειξε το τριφύλλι στο δεύτερο μέρος.

Ο 42χρονος τεχνικός ερωτήθηκε και για τις αλλαγές που... δεν έγιναν με βάση τα όσα είχε πει μετά το ματς στη Νέα Σμύρνη αλλά και για την χρησιμοποίηση του Καλτσά αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πράσινοι προσπαθούν να αλλάξουν θέση στο νεαρό επιθετικό σε σχέση με τον τρόπο που έπαιζε στην Βέροια.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο ματς με τον Πανιώνιο τουλάχιστον σήμερα θέλαμε να δείξουμε ότι κλείσαμε την κακή περίοδο και να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια στοιχεία απ' αυτά που θέλουμε να έχουμε στα παιχνίδια μας. Τρία γκολ, φάσεις από τα πλάγια, τον άξονα ενώ δεν απειληθήκαμε καθόλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση του να κρατήσεις να κρατήσεις το σκορ και ότι υπάρχει ένα ματς την Κυριακή λειτούργησε υποσυνείδητα ώστε να τραβήξουμε φρένο. Δεν μπορώ να ότι έμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα μας στο δεύτερο μέρος.

Κερδίσαμε βέβαια 3-0 και κρατήσαμε το μηδέν εντός έδρας και όλη η προσοχή μας στρέφεται πλέον στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πλατανιά".

Μετά τα όσα είχατε πει στη Νέα Σμύρνη μετά το τέλος του ματς περιμέναμε να δούμε περισσότερες αλλαγές αλλά μόνο δυο παίκτες δεν είχαν παίξει κόντρα στον Πανιώνιο;
"Δεν μπορούμε από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουμε τα 10/11 της ομάδας. Δεν υπάρχει λογική. Επίσης ο Καρέλης έχασε κάποιες προπονήσεις, ο Αμπέντ επίσης, είχαμε και τραυματισμούς. Σίγουρα έπρεπε να δούμε την κατάσταση των παιδιών και να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Ο Ράσμους έδειξε σοβαρότητα ενώ ο Ατζαγκούν έβαλε ένα γκολ και έβγαλε ενέργεια, σημεία που θέλουμε να έχουμε στο παιχνίδι μας".

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Καλτσάς μπήκε και άλλαξε την εικόνα της ομάδας, οπότε στο δικό μου μυαλό περίμενα να πάρει μια ευκαιρία;
"Και στο δικό μου. Απλά ο Νίκος είναι ένας παίκτης που έπαιζε στην γραμμή σαν ακραίος. Εμείς παίζουμε με δυο επιθετικούς και θέλουμε να του βρούμε μια θέση και ένα ρόλο που να αποδώσει το μάξιμουμ. Είναι κοντά στην ομάδα και είναι θέμα υπομονής και θέμα δουλειάς όταν έρθει η ώρα εκείνη να παίξει. Το ξέρει, το έχουμε συζητήσει. Από την άλλη θέλουμε να δημιουργήσουμε και μια συνθήκη έπειδή είχαμε κάνει κατάχρηση στις ευκαιρίες που δίναμε ώστε να μην δίνουμε αρκετά εύκολα ευκαιρίες. Είναι σημαντικό αυτό να αλλάξουμε τη νοοτροπία ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ανταπόδοση και διάρκεια".

Με την Καλλονή γκολ στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια 4-0, σήμερα το ίδιο, πόσο ρόλο παίζει όταν ανοίγεις νωρίς το σκορ ή το θεωρείτε τυχαίο;

"Τυχαίο δεν είναι. Σίγουρα όταν παίζουμε στη Λεωφόρο υπάρχει άλλη ψυχολογία. Στο Αγρίνιο παίξαμε με μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, ανοιχτά και φάνηκαν κάποια στοιχεία μας.

Όταν μια ομάδα αμύνεται μόνο και παίζει στην κόντρα επίθεση ή με στημένες φάσεις και βρισκόμαστε πίσω στο σκορ η εικόνα μας δεν είναι τόσο καλή. Βέβαια έχουμε δώσει μόλις τέσσερα ματς, δυο εντός, δυο εκτός οπότε δεν είναι και παράδειγμα η ήττα στη Νέα Σμύρνη. Από την άλλη όμως η εικόνα μας πρέπει να είναι πολύ καλύτερη εκτός έδρας.

Έχουμε δεχθεί δυο γκολ και έχουν μπει και τα δυο από δυο στημένα, ένα πέναλτι και ένα φάουλ. Όχι σε ανοιχτό παιχνίδι, άρα κάνουμε κάτι καλά. Δεν είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες, είναι θέμα τύχης και συγκέντρωσης. Τα επόμενα 100 φάουλ δεν θα το φάμε έτσι. Θέλουμε να το ξεχάσουμε και να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Στεναχωρήσαμε τους ανθρώπους που πίστεψαν ότι αυτή η ομάδα έχει δυνατότητές. Μέσα από την δουλειά και την προσπάθεια θα κοιτάξουμε να βρεθούμε εκεί που μας αξίζει".

Καλή αντίδραση είδαμε και μετά την Γκαμπάλα, είδαμε και σήμερα πως ξέρουμε ότι αυτό θα παραμείνει και δεν θα αλλάξει;
"Αυτό το βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Την Κυριακή έχουμε ένα ακόμα ματς και εκεί στρέφεται η προσοχή μας και θα είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε ξανά".

*Κόπηκαν 5.566 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 32.656

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ