ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και κάνουμε μια νέα αρχή"

Αναστασίου: "Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και κάνουμε μια νέα αρχή"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι και αναφέρθηκε στην κακή έως τώρα εικόνα των πράσινων, εξέφρασε την πίστη του πως ο ίδιος και οι παίκτες του μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας και να ευχαριστήσουν τον κόσμο που έχουν απογοητεύσει ενώ ζήτησε να παραμείνει η ενότητα στις τάξεις των οπαδών και της ομάδας.

Την καθιερωμένη συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι της "NOVA" παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για την κριτική και την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του και απάντησε πως είναι λογικό εξαιτίας των έως τώρα αποτελεσμάτων του τριφυλλιού να υπάρχει απογοήτευση αλλά ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει ενωμένος και να στηρίξει μια ομάδα που μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα.

Ο 42χρονος τεχνικός μάλιστα μίλησε για ανάληψη των ευθυνών από τον ίδιο και τους παίκτες του για την έως τώρα εικόνα των πράσινων, αναφέρθηκε σε ένα νέο ξεκίνημα από το ματς με τον Λεβαδειακό ενώ ρωτήθηκε και απάντησε για την παράταση στην παρουσία του Μάικλ Εσιέν σε ματς του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της "NOVA" ο Γιάννης Αναστασίου:

Υπήρξε ένα μικρό διάστημα διακοπής δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ωφέλησε την ομάδα να ηρεμήσει λίγο, να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα στο πνευματικό κυρίως κομμάτι;
"Πάντα μια διακοπή άλλες φορές βοηθάει, άλλες φορές είναι μπούμερανγκ θα έλεγα. Το σημαντικό είναι ότι πιστεύω εμείς κάναμε τουλάχιστον την αυτοκριτική μας και το κυριότερο έχει να κάνει με την απόδοση μας στο ματς με τον Πανιώνιο. Είναι άσχημο γιατί απογοητεύσαμε βασικά τον κόσμο, απογοητεύσαμε τους ανθρώπους που πιστέψαν ότι μπορούσαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι να κάνουμε κάτι καλύτερο. Για εμάς ήταν μια κακή περίοδος με άσχημα αποτελέσματα αλλά θέλουμε να το κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και να κάνουμε μια καινούρια αρχή ξεκινώντας από το ματς της Τετάρτης.

Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Ξέρουμε αυτό που είπα και πριν ότι απογοητεύσαμε και στεναχωρήσαμε τον κόσμο και θα κάνουμε αυτό που πρέπει αρχής γενομένης από την Τετάρτη για να τα δώσουμε όλα για την ομάδα, για να διεκδικήσουμε τους εγχώριους στόχους και θα προσπαθήσουμε σε κάθε παιχνίδι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο αλλά και τη διοίκηση που έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια".

Είχατε πει μετά το ματς με τον Πανιώνιο για αναθεώρηση της άποψης σας για κάποιους ποδοσφαιριστές. Να περιμένουμε δραστικές αλλαγές στα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε πρόσωπα, ακόμα και στο σύστημα;
"Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για ποδοσφαιριστές μεμονωμένα ή για σύστημα. Σαν ομάδα έχουμε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, έχουμε παίξει βέβαια και άλλα συστήματα. Τα παιδιά ξέρουν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Το σημαντικό είναι να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να κάνουμε τη δουλειά μας, να κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε και σίγουρα το τελευταίο διάστημα κάποια στοιχεία που είχαμε στο παιχνίδι μας για πολλούς λόγους τους οποίους γνωρίζουμε και πλέον κοιτάξαμε να τους αλλάξουμε και νομίζω ότι θα είναι τελείως διαφορετική η εικόνα μας γενικά αλλά το σημαντικό είναι να μπούμε μέσα στο παιχνίδι με πάθος, με πίστη ότι μπορούμε, γιατί έχουμε καλή ομάδα, έχουμε δυνατότητες και ειδικά όταν είναι όλα τα παιδιά και όλη η ομάδα fit, έχουμε μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά καλά πράγματα".

Στο ματς με τον Λεβαδειακό έχω την εντύπωση πως ο αντίπαλος έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα από τη στιγμή που δεν έχει κάτι να χάσει, μόνο να κερδίσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι σε αντίθεση δηλαδή με τον Παναθηναϊκό. Είναι αυτό ένα έξτρα εμπόδιο για την ομάδα σας;
"Κάθε αντίπαλος όταν έρχεται να παίξει στην Λεωφόρο, δεδομένου ότι τα δυο τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η δυναμική της έδρας με την επιστροφή της ομάδας στην Λεωφόρο και τη δύναμη που δίνει η έδρα στην ομάδα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα τουλάχιστον εντός συνόρων. Ξέρουμε οι αντίπαλοι όταν θα έρθουν στη Λεωφόρο τι θα κάνουν. Το σημαντικό είναι να κάνουμε εμείς αυτά που πρέπει και να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει και νομίζω πιο πολύ θα παίξει μεγάλο ρόλο η δική μας εικόνα και όχι του αντιπάλου".

Τι εικόνα έχετε για τον Λεβαδειακό, τον αντιμετωπίσατε και σε ένα φιλικό παιχνίδι ενώ προέρχεται και από μια σημαντική νίκη στη Θεσσαλονίκη;
"Εκείνη η περίοδος ήταν τελείως διαφορετική, ήταν σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ήταν σε ένα εντελώς διαφορετικό στάδιο ο Λεβαδειακός, ψαχνόταν δεν ήξεραν αν θα παίξουν Α' Εθνική ή Β' Εθνική. Είχαν δυο εβδομάδες προετοιμασίας περίπου και θα είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα του. Είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή. Παίζει αρκετά καλά άμυνα, παίζουν με πολλά άτομα άμυνα, έχουν έναν πολύ καλό επιθετικό μπροστά, τον Βαγγέλη Μάντζιο, που τουλάχιστον τους βοηθάει πάρα πολύ για να μπορέσει η ομάδα να βγει εύκολα και να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάποιες καταστάσεις γύρω του κερδίζοντας κάποια φάουλ ή κάποιες κόντρα επιθέσεις. Θέλει μεγάλη προσοχή αλλά αυτό που είπα και πάλι θα παίξει μεγάλο ρόλο το πως θα είμαστε εμείς".

Στο ποδόσφαιρο παίζει μικρό ρόλο και η τύχη. Νομίζω φέτος δεν την έχετε καθόλου. Μια νέα παράταση παίρνει το ντεμπούτο του Εσιέν. Τι συμβαίνει; Σε τι κατάσταση είναι; Και πότε περιμένετε και εσείς να βρεθεί στην ιδανική κατάσταση;
"Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να τα βάζω με την τύχη ή να στηρίζω πράγματα στην τύχη αλλά σίγουρα παίζει πάντα ρόλο και ειδικά στα ομαδικά σπορ. Ο Μάικλ ήταν μια περίοδος που δούλεψε αρκετά. Θα έλεγα είχε περίπου πέντε εβδομάδες που κάνει φουλ προπονήσεις με την ομάδα, έπαιξε κάποια φιλικά παιχνίδια, έδειξε να έχει μια μικρή ενόχληση η οποία δεν είναι κάτι το σοβαρό, δεν μπορεί να τον αφήσει έξω για κάποιο διάστημα αλλά πάντα προσπαθούμε με γνώμονα την υγεία του παίκτη και με σημαντικότερο σκοπό το να μπορέσουμε να τον έχουμε κατά τη διάρκεια έτοιμο και όχι μόνο για ένα παιχνίδι και μετά να τον χάσουμε ξανά σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμος για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι εξετάσεις που έκανε μετά την ενόχληση που είχε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Θα δούμε πως θα αισθάνεται και ο ίδιος και ανάλογα θα αποφασίσουμε. Αλλά το σημαντικό είναι πως είναι καλά, κάνει προπόνηση και αν κρίνουμε για μία ή δυο μέρες ότι ίσως είναι καλύτερα να ξεκουραστεί ώστε να είναι έτοιμος για το ματς της Κυριακής αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε με τον ίδιο τον παίκτη και τον γιατρό".

Επειδή δεν είναι όλα μαύρα στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και τα θετικά. Δυο θετικά πράγματα από το φιλικό με τον Πανευλευσινιακό ήταν η παρουσία του Τελάντερ κατά κύριο λόγο που έδειξε πανέτοιμος και κατά δεύτερο ο πιτσιρικάς ο Λάμπρου που δεν τον γνώριζαν και πολλοί αλλά μπήκε και έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Να περιμένουμε άμεση προσαρμογή του Τελάντερ στα αγωνιστικά σας πλάνα και ευκαιρίες στον Λάμπρου στο μέλλον;
"Ο Ράσμους είναι ένας παίκτης ο οποίος μας έλειψε, μας έλειψε τουλάχιστον ο δυναμισμός του και τα καλά στοιχεία που έχει με την μπάλα κάτω. Αυτή τη στιγμή δείχνει ότι είναι έτοιμος, ξεπέρασε όποια προβλήματα είχε και σίγουρα άμεσα θα μπει στην ομάδα. Τώρα αν θα είναι στο ματς της Τετάρτης, της Κυριακής ή στο επόμενο αυτό θα το δείτε. Όσο για τον Λάζαρο είναι ένα παιδί το οποίο προέρχεται από την ακαδημία μας, ένα ταλέντο, όπως υπάρχουν και αρκετά ταλέντα στην ακαδημία και είναι αυτό που είχαμε πει από την αρχή. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αλλάξει την φιλοσοφία του, στόχος μας είναι να δίνουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να παίζουν.

Το σημαντικό είναι ότι κάθε φορά προσπαθούμε ανάλογα με τις συνθήκες και με την κατάσταση των παιχνιδιών και παράλληλα την κατάσταση των παιδιών να δίνουμε χρόνο γιατί είναι σημαντικό ο Παναθηναϊκός να παράγει παίκτες και να στηρίζετε καθαρά σε δικά του ταλέντα, στους δικούς του παίκτες. Αυτός ήταν ο στόχος, αυτή είναι η φιλοσοφία και αυτή θα συνεχίσει να είναι και βλέποντας τον Λάζαρο με την Ελευσίνα, τον Βασίλη Αγγελόπουλο ο οποίος βέβαια είναι από το καλοκαίρι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας αλλά είναι αρκετά νέος στην ηλικία, όπως και ο Σωκράτης Βασίλας, ο τερματοφύλακας που έπαιξε. Είναι πολλά νέα παιδιά που έρχονται και ακολουθούν και αυτοί σταδιακά θα μπουν στην πρώτη ομάδα. Γιατί υπάρχουν παιδιά, υπάρχουν ταλέντα και θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να βρεθούν στην πρώτη ομάδα".

Τι θα θέλατε να ζητήσετε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει των δυο εντός έδρας αγώνων με Λεβαδειακό και Πλατανιά. Υπάρχει μια μερίδα σας αμφισβητεί, υπάρχει μια μερίδα σας χειροκροτεί. Εσείς όμως κάνετε την δουλειά σας, λογικό είναι, αλλά πρόκειται για δυο εντός έδρας παιχνίδια και χρειάζεστε την στήριξη του κόσμου;
"Συνήθως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλουμε ή όπως το περιμένουμε υπάρχει απογοήτευση και το εύκολο είναι να διαλύσεις ή να καταστρέψεις κάτι ή να είσαι αρνητικός. Όπως είπατε και εσείς πριν υπάρχουν και θετικά πράγματα και νομίζω ότι αυτή η ομάδα σε αυτά τα δυο χρόνια έχει δείξει ότι έχει κάνει αρκετά καλά πράγματα. Ξέρουμε ότι απογοητεύσαμε τον κόσμο και τον στεναχωρήσαμε. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας σε αυτό το κομμάτι και θα φροντίσουμε στα επόμενα παιχνίδια να κοιτάξουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει.

Από τον κόσμο θέλουμε να είναι ενωμένοι, να μην διασπαστεί η ομάδα γιατί είναι σημαντικό, τουλάχιστον η εσωτερική διχόνοια είναι αυτή που μπορεί να καταστρέψει. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε αντιληφθεί το τι έχουμε κάνει και το κυριότερο είναι ότι όλοι, τουλάχιστον εμείς στο ποδοσφαιρικό τιμ θα κοιτάξουμε να αντιστρέψουμε την εικόνα και παράλληλα να δώσουμε την χαρά στον κόσμο γιατί σίγουρα ο κόσμος κάθε φορά θέλει να κερδίζει αλλά από την άλλη και το να χάσεις ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δείξει ότι αναγνωρίζει πως όταν προσπαθείς και χάνεις παιχνίδια αναγνωρίζει την προσπάθεια και εμείς στο τελευταίο παιχνίδι δεν προσπαθήσαμε ή δεν δείξαμε ότι προσπαθήσαμε αρκετά και αυτό που θέλω και ζητάω από κόσμο να στηρίξουν την ομάδα, να στηρίξουν αυτά τα παιδιά. Να πιστέψουν στην ομάδα γιατί η ομάδα έχει δυνατότητες και έχουμε ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά καλά πράγματα ειδικά αυτή τη σεζόν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ