ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανάσα 120 δόσεων για τον Παναθηναϊκό

Αλαφούζος

Ανάσα 120 δόσεων για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ώστε να υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και να ανακουφιστεί οικονομικά!

Ήταν γνωστό ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού αναζητούσε ένα άρθρο από τη φορολογική νομοθεσία, προκειμένου να διακανονίσει ένα σημαντικό μέρος των χρεών της. Οι διοικούντες είχαν εστιάσει εδώ και καιρό στο νόμο για τις 120 δόσεις και είχαν επαφές με την Κυβέρνηση, ώστε να πετύχουν μία νομοθετική τροποποίηση, που θα επιτρέπει στις ΠΑΕ να υπαχθούν στη διαδικασία.

Πλέον, το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει τη σχετική τροπολογία και σύντομα θα τη φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Το μοναδικό εμπόδιο που θα προηγηθεί θα είναι ο έλεγχος της Τρόικας, που είναι ιδιαίτερα σχολαστική με τέτοιου είδους ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι ο νόμος θα αναπροσαρμοστεί στη διάρκεια του Μαρτίου και ο Παναθηναϊκός θα είναι ο πρώτος που θα τον αξιοποιήσει.

Με την υπαγωγή του στον μηχανισμό εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, ο Παναθηναϊκός θα διακανονίσει περίπου το ήμισυ των χρεών του. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΠΑΕ στις 12/10 έχει οφειλές ύψους 13,5 εκατ. ευρώ προς φορολογικές αρχές και 11,9 εκατ. ευρώ σε «ανακυκλώμενα» δάνεια. Συνολικά οφείλει 25,4 εκατ. ευρώ απ’ τα συνολικά 46,6 εκατ. ευρώ των άμεσων χρεών του, δηλαδή το 54,6%.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χρησιμοποίηση τις 120 δόσεις για όσα οφείλει σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, ομάδες και μάνατζερ, αφού έχει προκύψει "απαγορευτικό" από τη FIFA. Ωστόσο, ακόμα εκκρεμεί εάν θα μπουν στη ρύθμιση οι οφειλές προς προμηθευτές, φυσικά και νομικά πρόσωπα και το ΟΑΚΑ. Σε αυτό το ιδανικό σενάριο, ο Παναθηναϊκός θα έχει διακανονίσει το 70% των χρεών του σε βάθος δεκαετίας...

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος το γιγαντιαίο Beluga Airbus

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, Ελευθέριος Βενιζέλος, βρέθηκε αυτές τις ημέρες ένα από τα πέντε γιγαντιαία Beluga Airbus που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο

Oι μεταγραφές που χρειάζεται επειγόντως το 'Power of Love'

Το σπίτι της αγάπης, που μπήκε βάναυσα στη ζωή μας, χρειάζεται ένα γενναίο 'ρεκτιφιέ' προκειμένου να γίνει πιο 'φιλόξενο' για το αντρικό μάτι.

Την άνοιξη οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι καθοριστικές εξελίξεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν καταλήξει οι τεχνικές συζητήσεις

Η πιο άσχημη πόλη της Ελλάδας

Βγάζουμε αγνή και ανόθευτη χολή απέναντι στις χειρότερες πόλεις της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24