ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναδεικνύει τους δανεικούς στη Superleague

Αναδεικνύει τους δανεικούς στη Superleague
INTIME SPORTS

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι το αλόγιστο μοίρασμα δανεικών ποδοσφαιριστών από τον Ολυμπιακό στις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βλάπτει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και θα το θέσει στη συνεδρίαση του ΔΣ της Superleague.

Την Τετάρτη (22/7) συνεδριάζει το ΔΣ της Superleague και στον Παναθηναϊκό αποδίδουν τη μεγαλύτερη σημασία σε ένα από τα θέματα της ημερησίας διάταξης: αυτό των δανεικών ποδοσφαιριστών.

Στην ΠΑΕ έχουν αναδείξει τη διευθέτηση του ζητήματος ως μείζονα, προκειμένου να αποδειχτεί ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει ως προς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Στο Τριφύλλι τονίζουν επανειλημμένως ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μία διοργάνωση, στην οποία μία ομάδα αποκτά διαρκώς ποδοσφαιριστές από τις υπόλοιπες και στη συνέχεια τους παραχωρεί δανεικούς από τη μία στην άλλη ή τους αφήνει σε αυτή που τους αγόρασε.

Όπως επισημαίνουν, δημιουργούνται σχέσεις αλληλεξάρτησης, διότι, οι υπό δανεισμό ποδοσφαιριστές θα έχουν μειωμένη απόδοση, οι δανειζόμενες ομάδες θα εξυπηρετούν συμφέροντα προκειμένου να διατηρήσουν το ρόστερ τους ή να το ενδυναμώσουν και θα προκληθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι απαιτείται η ψήφιση ενός νομικού πλαισίου που θα περιορίσει στο ελάχιστο αυτή την πρακτική και θα τη θέσουν επί τάπητος στη συνεδρίαση. Υποδεικνύουν τον Ολυμπιακό ως τον μοναδικό ευνοημένο του δικτύου που έχει εγκαθιδρυθεί, με το ποδόσφαιρο να βλάπτεται ανεπανόρθωτα.

Δεν τρέφουν μεγάλες προσδοκίες για την υιοθέτηση των προτάσεων τους από το ΔΣ του Συνεταιρισμού, διότι θεωρούν ότι οι συσχετισμοί παραμένουν υπέρ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, θα αναδείξουν το θέμα και θα καταστήσουν υπεύθυνες και τις άλλες ΠΑΕ, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πάντως, παραμένουν αισιόδοξοι ότι με τις αλλαγή των ισορροπιών εντός της Superleague (αρχίζει και η συζήτηση για τις χορηγίες του ΟΠΑΠ), θα μπορέσουν να εισάγουν τις προτάσεις τους στο νομικό πλαίσιο, για να αρχίσει σταδιακά η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και να επικρατήσει ο υγιής ανταγωνισμός στο ποδόσφαιρο.

Τι προτείνει ο Παναθηναϊκός

Οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού θα προσέλθουν στο ΔΣ της Superleague με συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών. Θα προτείνουν κάθε ομάδα να έχει στο ρόστερ της μέχρι 6 δανεικούς, να μπορεί να "δανείσει" σε άλλη ομάδα μέχρι 2 ποδοσφαιριστές, αλλά και να μπορεί να "δανείσει" έως και 2 ομάδες.

Επίσης, προκειμένου να αποτραπεί η υπερσυγκέντρωση ποδοσφαιριστών σε μία ΠΑΕ, άμεσο αποτέλεσμα της οποίας είναι ο υπερδανεισμός στις άλλες ΠΑΕ, η αντιπροσωπεία του Τριφυλλιού θα προτείνει το έμψυχο δυναμικό μιας ομάδας να έχει μέχρι 25 παίκτες άνω των 21 ετών.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ