ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αμπέντ: "Μου αρέσει η νέα μου θέση πιο κοντά στην περιοχή"

Αμπέντ: "Μου αρέσει η νέα μου θέση πιο κοντά στην περιοχή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μεχτί Αμπέντ μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού τονίζοντας ότι στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης οι πράσινοι πρέπει να δείξουν συγκέντρωση και επιθετικότητα για να πάρουν το τρίποντο.

Αρκετά δύσκολο θα είναι το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά οι πράσινοι μπορούν να πάρουν το τρίποντο αν ακολουθήσουν τις εντολές του προπονητή τους και παίξουν με συγκέντρωση και επιθετικότητα.

Αυτό υποστήριξε ο Μεχτί Αμπέντ μιλώντας στην κάμερα της "NOVA". Ο Γαλλοαλγερεινίς αναφέρθηκε και στην δική του παρουσία ενώ απάντησε και σε σχετική ερώτηση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα που είχαν γίνει στο Παρίσι πριν από είκοσι μέρες σχεδόν.

Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ο Αμπέντ στην κάμερα της "NOVA":

Πολύ σημαντική η νίκη στην Βέροια βοηθά και ψυχολογικά την ομάδα, πως είναι η ατμόσφαιρα πριν το ματς με τον Αστέρα;
"Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή και θα πρέπει να πω ότι αυτό έρχεται μετά από μια δύσκολη περίοδο. Αυτό που κοιτάμε τώρα είναι να δώσουμε τα πάντα, να προσπαθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Έχουμε έναν καινούριο προπονητή με τον οποίο δουλεύουμε αρκετά τα τακτικά θέματα, επίσης δουλεύουμε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία μας. Νομίζω πως προχωράμε καλά και ο ο σκοπός μας είναι να δείξουμε ολοένα και καλύτεροι".

Αισθάνεται και ο Μεντί ότι οι ποδοσφαιριστές προσαρμόζονται στη νέα φιλοσοφία του κ. Στραματσόνι;
"Ναι πιστεύω ότι πηγαίνουν όλα καλά, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται προπονούμαστε πολύ και προσπαθούμε να συνηθίσουμε τις καινούριες τακτικές με τα καινούρια συμπληρώματα τα οποία έρχονται και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνέχεια με πρωταρχικό σκοπό να κερδίζουμε τους επόμενους αγώνες".

Είδαμε τον Αμπέντ στην Βέροια σε έναν πιο προωθημένο ρόλο, πιο κοντά στον επιθετικό, του άρεσε αυτή η ελευθερία που είχε;
"Θα έλεγα ότι μου αρέσει πολύ αυτός ο χώρος και μου αρέσει να έχω ελευθερία γύρω από τον χώρο στον οποίο κινούμαι και βεβαίως η καινούρια αυτή θέση στην επίθεση είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά, πρέπει να προσαρμοστώ στη νέα φιλοσοφία να παίζω στη νέα θέση και βεβαίως ο βασικός σκοπός είναι να πετυχαίνω γκολ".

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα, μια καλή ομάδα, την ξέρετε, χωρίς τους οπαδούς σας, ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτό το ματς;
"Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας αναμφίβολα που θα γίνει "κεκλεισμένων των θυρών" και μάλιστα κόντρα σε μια καλή ομάδα και εμείς θα πρέπει να έχουμε όπως πάντα συγκέντρωση, επιθετικότητα, με σκοπό τη νίκη".

Θα λείψει ο κόσμος, ένα σημαντικό στοιχείο, πως αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αυτή τη σκληρή δοκιμασία;
"Θα έλεγα ότι πρέπει να παίξουμε τον αγώνα αυτόν με όσο το δυνατόν περισσότερη λογική, όσο πιο νορμάλ θα μπορούσαμε. Καλούμαστε και χωρίς τους φιλάθλους μας να επιτελέσουμε το καθήκον μας και να δώσουμε το μάξιμουμ και σε φυσική κατάσταση και σε επιθετικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά και θα ολοκληρώσουμε σωστά τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε".

Το καλοκαίρι ήρθες στον Παναθηναϊκό για μόνιμη εγκατάσταση αυτή τη φορά μετά από ένα σίριαλ που κράτησε αρκετά, πέρασες ένα δύσκολο καλοκαίρι που δεν έκανες προετοιμασία, σταδιακά βρίσκεις τον ρυθμό σου, τα πατήματα σου;
"Είναι σαφές ότι πέρυσι δεν έπαιξα πολύ, έμπαινα στον αγώνα αλλά δεν είχα μια διαρκή παρουσία. Τώρα αυτή τη στιγμή προσπαθώ να επανακτήσω τους ρυθμούς μου, από εκεί και πέρα να βρω ξανά χρόνο παιχνιδιού διότι με τον χρόνο παιχνιδιού μπορείς να επανακτήσεις τους ρυθμούς και να παίζεις καλύτερα. Νομίζω ότι είμαι σε θέση να κάνω ότι περισσότερο μπορώ και να δώσω όσα περισσότερα μπορώ στον Παναθηναϊκό".

Είναι Γαλλοαλγερεινός και έχεις ζήσει στο Παρίσι. Είδες τα όσα συνέβησαν, ανησύχησες με τις εξελίξεις και πως βιώνεις την κατάσταση που έχει προκαλέσει αναταραχή σε όλη την Ευρώπη; "Οπωσδήποτε πληγώθηκα πάρα πολύ και με επηρέασε πάρα πολύ όλη αυτή η κατάσταση που συνέβη στην Γαλλία και το Παρίσι. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση.

Πρέπει να πω ότι έχω οικογένεια στο Παρίσι, φοβήθηκα πάρα πολύ για την οικογένεια μου εκεί αλλά θα ήθελα πάνω απ' όλα να πω ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους με τους υπόλοιπους μουσουλμάνους και θα έλεγα ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε την θρησκεία με ορισμένες εξτρεμιστικές καταστάσεις. Όπως επίσης θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν και καλοί μουσουλμάνοι και κακοί μουσουλμάνοι και αυτοί οι τελευταίοι είναι τέρατα, δεν είναι άνθρωποι.

Θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι πρέπει πραγματικά να πω ότι η δική μας θρησκεία διδάσκει την ειρήνη και το να σκοτώσεις κάποιον είναι κάτι το τρομερό κάτι το εντελώς απαράδεκτο θα ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να συγχέουμε το Ισλάμ, τη θρησκεία δηλαδή, με ότι γίνεται από εξτρεμιστές.

Λυπάμαι που αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε εξ ονόματι της θρησκείας και θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν οι καλοί μουσουλμάνοι που και σεβάσμιοι είναι και σωστοί είναι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ