ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Άμα δεν μπορείτε, να φύγετε"

"Άμα δεν μπορείτε, να φύγετε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξέσπασαν στο "Γεώργιος Καλαφάτης" μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και απαίτησαν άμεση διόρθωση της κατάστασης από όλους στην ομάδα. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Δύσκολο και έντονο ήταν το ξημέρωμα της Δευτέρας (7/11) για τον Παναθηναϊκό, στον απόηχο της ήττας με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι οπαδοί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο «Γεώργιος Καλαφάτης» είχαν τεταμένους διαλόγους επί 1,5 ώρα με τον Αλαφούζο, τον Στραματσόνι, τον Λέτο και τον Ζέκα. Επίσης, οι Παναγόπουλος, Βλάχος, Κασκάνης προσπαθούν να εξομαλύνουν την κατάσταση, ενώ ο Μπεργκ παρακολουθούσε χωρίς να επεμβαίνει…

Σε πρώτη φάση, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από τον Αλαφούζο να απολύσει τον Στραματσόνι και από τον δεύτερο να θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του προέδρου της ΠΑΕ. Οι περισσότεροι μίλαγαν ελληνικά στον Ιταλό προπονητή, με τον Αλαφούζο να του μεταφράζει το νόημα των λεγομένων, ενώ ορισμένοι φώναξαν στα αγγλικά «Go home Strama», μία φράση που έγινε κατανοητή από τον 39χρονο κόουτς.

Ο Στραματσόνι άκουσε διάφορα «γαλλικά» για την απόδοση των ποδοσφαιριστών στο Φάληρο, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι η ομάδα ήταν απογοητευτική. «Μας ξεφτιλίσατε», «ντροπή, φύγετε όλοι» και «αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ειπώθηκαν. Ο Αλαφούζος επιχείρησε να υπερασπιστεί τους παίκτες, αλλά η στάση του προκάλεσε νέες αντιδράσεις.

Κατηγορίες για έλλειψη πειθαρχίας

Έπειτα, οι οπαδοί κατηγόρησαν τον Αλαφούζο και τον Στραματσόνι ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν την πειθαρχία στην ομάδα. «Οι παίκτες ξενυχτάνε, τους νοιάζει μόνο να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram και εσείς δεν κάνετε τίποτα» ανέφεραν οι οπαδοί. Μάλιστα, κάποιοι έδειξαν στον Ιταλό τη φωτογραφία του Ιμπάρμπο με τον Πάρντο, απαιτώντας να τιμωρήσει τον Κολομβιανό επιθετικό.

Ο Στραματσόνι απάντησε ότι δεν μπορεί να ελέγχει την καθημερινότητα των παικτών, ούτε να εγκρίνει τις αναρτήσεις τους και αντέτεινε ότι εργάζεται όλη μέρα για να βελτιώσει τον Παναθηναϊκό. Κάτι παρόμοιο είπε και ο Αλαφούζος, επισημαίνοντας ότι αφιερώνει πολύ χρόνο στην ομάδα σε βάρος των επιχειρήσεων του και έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για να την εξυγιάνει.

«Άμα δεν μπορείς να το διορθώσεις, φύγε. Παραιτήσου» ανταπάντησαν οι οπαδοί στον Στραματσόνι και απευθύνθηκαν και στον Αλαφούζο, λέγοντας πως είναι ο πρόεδρος και έχει την υποχρέωση να βρει λύσεις. «Αν δεν μπορεί να αλλάξει την ομάδα, να τον διώξεις» του επανέλαβαν για τον Στραματσόνι.

Σε αυτό το σημείο, αρκετοί στράφηκαν στον Ζέκα και του επιτέθηκαν για το ξενύχτι του μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη. «Είσαι ο αρχηγός και κάνεις τέτοια; Τι θα κάνουν οι άλλοι;» ρώτησαν τον Πορτογάλο, ενώ σχολιάστηκε ότι «εσύ θα κοιμηθείς απόψε, εμείς όχι». Ο Ζέκα απολογήθηκε και υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναλάβει κάτι παρόμοιο.

"Να φύγω να έρθει άλλος"

Η συζήτηση επανήρθε στον Στραματσόνι, ο οποίος εξήγησε ότι δεν περίμενε τόσους τραυματισμούς και τέτοιο ντεφορμάρισμα. «Ξέρω πόσο δουλεύω για τον Παναθηναϊκό, αλλά εσάς σας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και αποτελέσματα δεν έχουμε. Έχετε δίκιο» υπογράμμισε ο Ιταλός προπονητής. «Περιμένουμε να βρείτε λύσεις. Αν δεν μπορείτε, να φύγετε και οι δύο» φώναξαν αρκετοί οπαδοί.

Η συζήτηση των οπαδών με τον Αλαφούζο πήγε να ξεφύγει από τον έλεγχο, αφού κάποιοι έλεγαν στον πρόεδρο της ΠΑΕ να βάλει χρήματα, όπως έκανε με τον ΣΚΑΪ, ενώ άλλοι απαιτούσαν να αλλάξει συνεργάτες στη διοίκηση και να φέρει άλλους ανθρώπους. «Εγώ τόσα μπορώ, τόσα κάνω. Έχω ξοδέψει την περιουσία μου για τον Παναθηναϊκό. Εάν δεν με θέλετε, να φύγω και να έρθει άλλος» απάντησε ενοχλημένος ο Αλαφούζος και αρκετοί τον προκάλεσαν να υλοποιήσει την απειλή του. Οι πιο ψύχραιμοι παρενέβησαν και άπαντες ηρέμησαν…

Η παρέμβαση του Λέτο

Ο Λέτο προσπάθησε να καλμάρει τους οπαδούς, λέγοντας πως «σας καταλαβαίνω, νιώθω τον πόνο σας», για να του απαντήσουν ότι «Σέμπα, προδώσατε τον κόσμο. Δύο τριάρες σε τέσσερις ημέρες. Πρέπει να νικήσετε την ΑΕΚ, γιατί η υπομονή μας τελειώνει». «Καταλαβαίνουμε πως νιώθετε, αλλά ακόμα είναι νωρίς, μπορούμε να το γυρίσουμε» τόνισε με αισιοδοξία ο Λέτο.

Αυτό δεν έπεισε τους οπαδούς, οι οποίοι διεμήνυσαν στους τρεις αρχηγούς ότι «σας τιμά που είστε εδώ και μας μιλάτε. Όμως, δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να νικάτε και να καταλάβετε που είστε. Εξηγήστε το στους άλλους, όσο είναι καιρός. Όποιος δεν μπορεί, να το πει και να φύγει. Μόνο νίκη με την ΑΕΚ, μην το ξεχνάτε».

Στο μεταξύ, ο Στραματσόνι συνέχισε να δέχεται ερωτήσεις για την προετοιμασία, τους πολλούς τραυματισμούς, για τις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών και για τις συνεχείς αλλαγές στα συστήματα. Ο Ιταλός απάντησε σε όλους με υπομονή, επισημαίνοντας ότι αυτός και οι συνεργάτες του προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη. «Εάν ο Αλαφούζος σε κρατήσει, διόρθωσε την ομάδα άμεσα. Γιατί εμείς άλλο περιθώριο δεν σου δίνουμε» ήταν το μήνυμα των οπαδών, με τον Ιταλό να υπόσχεται ότι θα κάνει ότι μπορεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ