ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλευρογιάννης: "Ενάμιση χρόνο έξω ο Λέτο"

Αλευρογιάννης: "Ενάμιση χρόνο έξω ο Λέτο"
Λέτο INTIME SPORTS

Τα όσα υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γνωστός ορθοπεδικός και αθλητίατρος Σταύρος Αλερογιάννης για την επάνοδο του Λέτο στους αγωνιστικούς χώρους προκαλούν σοκ...

Τα όσα είπε στον Real FM ο γνωστός ορθοπεδικός και αθλητίατρος Σταύρος Αλευρογιάννης για τον τραυματισμό του Σεμπάστιαν Λέτο σίγουρα προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Αν ευσταθούν τα όσα είπε ο γνωστός ορθοπεδικός και αθλητίατρος, που διατηρεί φιλική σχέση με τον άνθρωπο που χειρούργησε τον Αργεντίνο, τον dr Μαρκάτσι δηλαδή, τότε η κατάσταση του «Σέμπα» είναι πολύ χειρότερη καθώς πως ο μέσος όρος αποκατάστασης ανάλογων προβλημάτων είναι 17 μήνες!

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Έχει γίνει λάθος με την αντιμετώπιση των βλαβών. Ο Λέτο πήγε στην Μπολόνια για να αποκατασταθεί συντηρητικά, πριν από μερικούς μήνες όταν και ξεκίνησε το πρόβλημά του. Μπορεί το πρόγραμμα που ακολούθησε να ήταν το καλύτερο, αλλά όσοι ξέρουν οι βλάβες αυτές δεν αποκαθίστανται συντηρητικά. Έπρεπε να γίνει κατευθείαν επέμβαση ή τουλάχιστον μία ορθοσκόπηση για να δούμε το μέγεθος της βλάβης, η οποία ήταν πάνω από 4 τετραγωνικά εκατοστά. Πως περιμένει κανείς να διορθωθεί αυτή η βλάβη με συντηρητική αγωγή; Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, όσον αφορά την αποθεραπεία του παίκτη.

Όταν σε έναν παίκτη παρουσιάζονται 2-3 επιλογές να ακολουθήσει, είναι λογικό να διαλέξει την συντηρητική αγωγή από το χειρουργείο. Από εκεί και πέρα όμως, όταν μία ομάδα έχει έναν τόσο καλό παίκτη και αντιμετωπίζει μία τέτοια περίπτωση, αν μη τί άλλο κάνει ένα ιατρικό συμβούλιο. Φέρνεις δύο επιστήμονες από το εξωτερικό να κάνουν ένα συμβούλιο στην Ελλάδα ή ακόμη στο εξωτερικό και να υποδειχθεί στον παίκτη η κατάλληλη αντιμετώπιση...».

Στη συνέχεια μίλησε για την δεύτερη επέμβαση λέγοντας:

«Εδώ μιλάμε για δύο χειρουργεία, όχι ένα. Το πρώτο έγινε πριν από 15 ημέρες όπου υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μηνίσκου και σε βιοψία χόνδρου, με σκοπό την καλλιέργεια αυτών των κυττάρων. Άρα, θα ακολουθήσει μετά από ένα μήνα και δεύτερο χειρουργείο όπου θα γίνει η μεταμόσχευση χόνδρου, στο σημείο που λείπει ο χόνδρος».

Τέλος, αναφορικά με τον χρόνο αποκατάστασης, τόνισε:

"Ο χρόνος αποκατάστασης είναι κατά μέσο όρο 17 μήνες. Κυμαίνεται από 10 έως και 36 μήνες. Μόνο το 77% επιστρέφουν στο ίδιο επίπεδο αθλητικής ικανότητας. Αν το 80% σας φαίνεται μεγάλο ποσοστό, να σας πω οτι 2 αθλητές από τους 10 δεν επιστρέφουν ποτέ στο ίδιο επίπεδο. Θα μπορούσαμε να συζητάμε για την μεθεπόμενη σεζόν, αν με την κατάλληλη αποκατάσταση επανέλθει...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ