ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Δεδομένο πως υπάρχει παράγκα..."

Αλαφούζος: "Δεδομένο πως υπάρχει παράγκα..."
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, τόνισε πως υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ μίλησε μεταξύ άλλων για το αν θα μπορούσε να γίνει ραντεβού μεταξύ του ίδιου με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για την συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και αν θα μπορούσε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις ο πρόεδρος του Παναθηναικού, Γιάννη Αλαφούζος, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έκανε λόγο για... συμμαχία των "πρασίνων" με τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα είπε:

Για το αν θα βρεθεί στην Τούμπα: "Είναι ντέρμπι το παιχνίδι, η μητέρα μου είναι από τη Θεσσαλονίκη και θα είμαι στο γήπεδο την Κυριακή. Τον έχω συναντήσει τον κ .Σαββίδη και μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση. Αφού θα είναι Θεσσαλονίκη, θα προσπαθήσω να το βρω. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ τυχερός που έχει βρει έναν τόσο σοβαρό επενδυτή, που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βοηθάει την ομάδα. Εξυγιαίνεται μια ομάδα και έτσι ανεβαίνει το επίπεδο, γιατί τα μονοπώλια δεν κάνουν καλό ποτέ. Είναι μεγάλη υπόθεση γιατί μπορεί να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, η έλευση ανθρώπων όπως ο Σαββίδης. Είναι ένας πολύ σοβαρός και έμπειρος επιχειρηματίας".

Για την κουβέντα που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη: " Δεν έγινε εξειδικευμένη συζήτηση. Συζητήσαμε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν μία φιλική συζήτηση. Μου είπε ότι και στη Ρωσία, είχε φιλικές σχέσεις με προέδρους άλλων ομάδων. Στο γήπεδο είμαστε σκληροί ανταγωνιστές, αλλά από εκεί και πέρα, υγιείς ομάδες, έχουν λόγους να συνεργάζονται και να μιλάνε μεταξύ τους".

Για το αν βλέπει στο μέλλον κάποιας μορφής συνεργασία για το καλύτερο του πρωταθλήματος: " Αυτή τη στιγμή, τα αγωνιστικά συμφέροντα του ΠΑΟΚ και αυτά του Παναθηναϊκού έχουν πιο κοινά σημεία. Αναζητούν ισοτιμία και τήρηση κανόνων. Δε θέλουμε κανείς να μας κάνει χάρες. Για αυτό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες με υγιή αντίληψη, μπορούν να συνεργαστούν για να γίνει το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον. Αν είναι προβλέψιμο, δημιουργούνται ανισότητες. Αν ο ΠΑΟΚ δεν παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και παίζει διαρκώς ο Ολυμπιακός, βάζει στο ταμείο του 20 εκατομμύρια. Αν υπάρχει μια ομάδα που πηγαίνει διαρκώς αυτή στο Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο, νοθεύει τον ανταγωνισμό. Νομίζω ότι η συμμαχία ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και υποθέτω συμμαχία του ΠΑΟΚ και οποιασδήποτε άλλης ομάδας που έχει στόχο να παίζει και να κερδίζει με το σπαθί της στο γήπεδο, νομίζω ότι είναι δεδομένη. Ολοι βιώνουμε την ίδια καταπίεση στο πρωτάθλημα".

Για το αν μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, Μαρινάκης, Σαββίδης αλλά και ο ίδιος: " Κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει ένα ραντεβού για να τεθούν αυτές οι βάσεις. Δεν έχω δει σημάδια ως σήμερα, ότι μια τέτοια προσπάθεια, θα είχε επιτυχία. Πρέπει να επιβληθεί αυτή η ανάγκη. Οπωσδήποτε θα έπρεπε και θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Παναθηναϊκός χωρίς έσοδα από ΟΥΕΦΑ και Τσάμπιονς Λιγκ, έχει έσοδα 13-15 εκατομμύρια. Αν στο τραπέζι πέφτουν και άλλα 20 εκατομμύρια, μιλάμε για άλλες συνθήκες. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει να υπάρχει ενδιαφέρον για αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τον Ολυμπιακό".

Για το αν υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Είναι δεδομένο, ότι υπάρχει παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κακουργηματικές διώξεις σε εξέλιξη,. Υπάρχουν κασέτες με συνομιλίες προέδρων για παιχνίδια τρίτων ομάδων".

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: "Παίζουμε εκτός έδρας, οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ και λόγω της έδρας, έχει το πλεονέκτημα. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε, όπως και ο ΠΑΟΚ φυσικά".

Για την διαιτησία: " Ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να χαρακτηριστεί ποτέ ότι προσπαθούσε να πάρει ψίχουλα, γιατί πάντα ήταν μεγάλη ομάδα. Δε μπορούμε να αναπτύξουμε καλό πρωτάθλημα, αν δεν υπάρχουν 4-5 ανταγωνιστικές ομάδες. Με το παράδειγμα όλων μας και των ομάδων που πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο, μπορούμε να το αλλάξουμε σιγά σιγά το πρωτάθλημα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ