ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Υπήρχε εντολή να αποβληθεί ο Ζέκα"

Αλαφούζος: "Υπήρχε εντολή να αποβληθεί ο Ζέκα"
Αλαφούζος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ήταν έξαλλος μετά τον αγώνα με την Ξάνθη και την αποβολή του Κάρλος Ζέκα, κάνοντας λόγο για εντολή προκειμένου να αποβληθεί ο Πορτογάλος. Επίθεση σε ΕΠΟ και Κοντονή.

Πυρ και μανία ήταν μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε την βεβαιότητά του πως ο διαιτητής Μάνταλος απέβαλε κατόπιν εντολής τον Κάρλος Ζέκα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επιτέθηκε στην ΕΠΟ και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ενώ να πούμε πως βρέθηκε και στα αποδυτήρια της ομάδας του μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

"Σήμερα αποβλήθηκε ο αρχηγός μας, ο Ζέκα, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα, από ένα μέλος του τωρινού ποδοσφαιρικού συστήματος. Αυτό που συμβαίνουν είναι τραγικά. Έχουμε κρίσιμα παιχνίδια μπροστά μας και είμαι σίγουρος ότι υπήρχε εντολή να αποβληθεί ο Ζέκα, γιατί είναι ένας από τους πιο βασικούς μας παίκτες", ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Από ποιον υπήρχε εντολή;
"Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Η ΕΠΟ σίγουρα συμμετέχει σε αυτήν την ιστορία και άλλοι πολλοί. Εγώ θέλω να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν πέντε ματς του Αστέρα Τρίπολης για τα οποία κατηγορείται ο Αστέρας Τρίπολης ότι τα έχει χειραγωγήσει και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Σφυράνε όλοι αδιάφορα. Υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση, όπου υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία συνομιλιών με πακιστανικά τηλέφωνα, στήσιμο παιχνιδιών, ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων, τα πάντα.

Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, υποκριτικά ο Υπουργός βγαίνει και λέει να φύγει η ΕΠΟ, ενώ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Μόνο τον Παναθηναϊκό έχει τιμωρήσει κλείνοντας τις θύρες. Αυτό εδώ πέρα σήμερα ξεπερνάει τα όρια της ανοχής κάθε ανθρώπου και ρωτάω τον κύριο Κοντονή. Φταίνε οι οπαδοί για τη βία ή ο ίδιος που δεν έχει φροντίσει να λειτουργήσει η δημοκρατία σωστά γιατί είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση να αποδίδεται δικαιοσύνη. Τους έχουμε ψηφίσει για να κυβερνούν και όχι για να σφυρίζουν αδιάφθορα και να λένε βλακείες όταν φοβούνται και ζορίζονται".

Δε νομίζετε πως είναι σκληρά τα λόγια σας;
"Τι σκληρά; Αστειεύεστε; Είμαι συγκρατημένος. Αν μίλαγα σκληρά θα έλεγα πολύ χειρότερα..."

Εσείς τι προτίθεστε να κάνετε;
"Εγώ τι να κάνω; Εγώ δεν έχω ούτε εξουσία, ούτε είμαι κυβέρνηση. Ούτε νομοθετώ. Ούτε δικαιοσύνη είμαι. Ούτε αστυνομία. Ούτε δέρνουμε, ούτε τραμπουκίζουμε, ούτε ανατινάζουμε φούρνους".

Ο κόσμος βράζει απ' αυτή την κατάσταση;
"Η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Ανίκανη να ελέγξει την εκτεταμένη διαφθορά του ποδοσφαίρου. Έχουμε μία καμόρα που λειτουργεί συστηματικά κάθε Κυριακή, έχουμε κασέτες, έχουμε αποδείξεις και δεν κάνουν τίποτα... Κάθε τόσο όταν ζορίζονται βγάζουν μία ηλίθια ανακοίνωση μπας και κατευνάσει ο θυμός μας..."

Έχετε σκεφτεί να πάρετε την ομάδα να φύγετε;
"Θα τους τσακίσουμε όλους... Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε, αυτοί θα φύγουν κάποια στιγμή, όχι εμείς".


dil από o_footballistas
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ