ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Το σχέδιο πρέπει να βγαίνει"

Αλαφούζος: "Το σχέδιο πρέπει να βγαίνει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος διάκειται θετικά στην κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή, αλλά έχει θέσει μία σημαντική παράμετρο στην κυβέρνηση. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Με θετική διάθεση, αλλά και με επιφυλακτικότητα υποδέχτηκαν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός την πρόθεση της κυβέρνησης να ασχοληθεί με το γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Δεν αμφιβάλλουν ως προς τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να συμβάλλει στην κατασκευή ενός νέου γηπέδου, αλλά δεν είναι σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των επικείμενων νομοθετικών παρεμβάσεων.

Έτσι και αλλιώς, η ΠΑΕ δεν έχει ευθεία ανάμειξη στο πρότζεκτ, αφού πρόκειται για μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εμπλέκονται άμεσα ο Δήμος Αθηναίων και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Συνεπώς, το ζητούμενο είναι να συντονιστούν οι τρεις πλευρές ως προς τον καθορισμό των αναγκαίων δράσεων στην αστική παρέμβαση "Νέα Αθήνα".

Εξ' ορισμού, η διοίκηση και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, επιθυμούν να αποκτήσει η ομάδα ποδοσφαίρου μία σύγχρονη έδρα. Μάλιστα, ο Αλαφούζος έχει ενημερωθεί για το πλάνο που προωθείται και έχει εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του στα κυβερνητικά στελέχη που έχει μιλήσει.

Αυτό που έχει τονίσει στους συνομιλητές του από την κυβέρνηση, είναι πως "το σχέδιο πρέπει να βγαίνει οικονομικά". Δηλαδή, η ΠΑΕ να μπορεί να συντηρήσει την εγκατάσταση και να έχει τη χρήση της με συμφέροντες όρους, εναρμονισμένους στις συνθήκες της εποχής.

Ο Αλαφούζος δεν θα συναινέσει σε ένα "φαραωνικό" πρότζεκτ, που σύντομα θα καταστεί ασύμφορο και θα εγκλωβίσει οικονομικά τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, σε ένα χρονικό σημείο που εξυγιαίνεται μετά την αύξηση του προϋπολογισμού του.

Εφόσον διασφαλιστεί ότι το νομικό πλαίσιο θα επιτρέψει την κατασκευή ενός γηπέδου, που θα βοηθά τον Παναθηναϊκό και δεν θα τον επιβαρύνει, τότε η διοίκηση της ΠΑΕ θα σταθεί αρωγός. Διαφορετικά, θα εκδηλώσει την αντίθεση της και δεν θα συμμετάσχει στο υπό προώθηση σχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το σχέδιο για τη "Νέα Αθήνα" και το γήπεδο του Παναθηναϊκού
Θετικός ο Αλαφούζος, προϋποθέσεις από Ερασιτέχνη
Το Γουδί ξανά στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό
Διαφωνία και... ΟΑΚΑ για 99 χρόνια!
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ