ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Τι δουλειά έχεις να μιλάς με τον Μαρινάκη;"

Αλαφούζος: "Τι δουλειά έχεις να μιλάς με τον Μαρινάκη;"

Η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου και του Σταύρου Κοντονή είχε φωνές, εντάσεις, ανταλλαγή ευθυνών και ανακωχή... προς το παρόν. Το Sport24.gr έχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ απ' όσα συνέβησαν στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η... ειδυλλιακή εικόνα που επιχείρησε να παρουσιάσει η ενημέρωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού, αναφορικά με τη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Σταύρο Κοντονή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα... Το ραντεβού των δύο ανδρών είχε ένταση, φωνές, ακόμα και λεκτικές διαμάχες για όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα του ντέρμπι, καθώς και αμέσως μετά! Ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συμφώνησαν σε προσωρινή ανακωχή, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής...

Καταρχάς, τη συνάντηση ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος τη Δευτέρα (23/11), προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από τον Σταύρο Κοντονή για τη συμπεριφορά του καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σε πρώτο χρόνο, ο υφυπουργός Αθλητισμού απέφυγε να δεχτεί τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στην πορεία άλλαξε στάση και την Τετάρτη τον κάλεσε στο γραφείο του, στη Λεωφόρο Κηφισίας, όπου και πραγματοποιήθηκε το ραντεβού.

Καίριο ρόλο στην αναθεώρηση της επιλογής του Κοντονή έπαιξε και η ενόχληση που εξέφρασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μετά την επικοινωνία που είχε με τον Αλαφούζο. Ο Μελισσανίδης εκτιμά ότι αν επιτραπεί στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αυτό σύντομα μπορεί να συμβεί και σε παιχνίδι της ΑΕΚ. Έτσι, μεταφέρθηκε η δυσαρέσκειά του στον Κοντονή, ο οποίος βρέθηκε πιεσμένος από πολλές πλευρές, μετά και την παραδοχή του ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την ώρα που αποφασιζόταν η τύχη του ντέρμπι του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Είσοδος με φωνές!

Χαρακτηριστικά, η συνάντηση του Αλαφούζου με τον Κοντονή άρχισε με φωνές και εντάσεις, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν οργισμένος για όσα συνέβησαν το Σάββατο (21/11). "Αυτά που έγιναν ήταν ανήκουστα! Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί να μιλάνε με τον διαιτητή και να τον επηρεάζουν; Αυτή είναι η κάθαρση που θα φέρετε;" ήταν μεταξύ άλλων οι ερωτήσεις του Αλαφούζου.

Ο Αλαφούζος αναρωτήθηκε σε ποιο άρθρο του ο αθλητικός νόμος προβλέπει την αναβολή του ματς " επειδή έπεσαν δύο-τρεις φωτοβολίδες δύο ώρες πριν από τη σέντρα" και πρόσθεσε ότι "οι κανόνες ισχύουν μόνο για τον Παναθηναϊκό, είμαστε η μοναδική ομάδα που τιμωρούμαστε. Πού είναι η ισονομία;".

Ο Κοντονής απάντησε ότι οι τακτικοί δικαστές που ορίστηκαν θα εφαρμόζουν τον νόμο ανεξαρτήτως της κατηγορούμενης ομάδας και εγγυήθηκε για την αμεροληψία τους, ενώ αποδέχτηκε ότι κακώς ο διαιτητής είχε επικοινωνία με ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Ο διάλογος για τον Μαρινάκη

Ακολούθως, η συζήτηση στράφηκε στην επικοινωνία του Κοντονή με τον Μαρινάκη. "Για ποιο λόγο μίλησες με τον Μαρινάκη; Είχε καμία σχέση με το παιχνίδι; Ο Μαρινάκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περιοριστικούς όρους για την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, πώς μπορεί να έχει λόγο για ένα ματς;" ήταν τα λόγια του Αλαφούζου προς τον Κοντονή.

"Έχεις άδικο, δεν είναι έτσι. Δεν κρίθηκε τίποτα από τη συνομιλία μας. Και εσύ αν έπαιρνες, θα σου απαντούσα" ήταν η διευκρίνηση του Κοντονή, για να λάβει την απάντηση του Αλαφούζου ότι "εγώ γιατί δεν σκέφτηκα να παρέμβω σε σένα για να αρχίσει το ματς; Τι πράγματα είναι αυτά;".

"Δεν πήρα καμία θέση και έλεγα διαρκώς ότι αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής" υπογράμμισε, κατόπιν ο Κοντονής.

"Λέτε ότι χτυπάτε τη διαφθορά. Πώς το κάνετε αυτό;" ανέφερε στη συνέχεια ο Αλαφούζος και ο Κοντονής ισχυρίστηκε ότι σύντομα θα το διαπιστώσει από τις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί την ταχύτερη διαλεύκανση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων που αφορούν το ποδόσφαιρο.

"Εάν μας αποδείξετε ότι προσπαθείτε να καθαρίσετε το ποδόσφαιρο, εγώ θα είμαι μαζί σας. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουμε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο" τόνισε ο Αλαφούζος στον Κοντονή, υπονοώντας προφανώς τους παράγοντες οι οποίοι ανοιχτά μιλούν για την ανάγκη εξυγίανσης των ποδοσφαιρικών αρχών.

Οι ευθύνες της Αστυνομίας

Μεγάλες ευθύνες για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο "Απόστολος Νικολαΐδης", απέδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στον σχεδιασμό της Αστυνομίας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε λόγο για υπέρμετρη χρήση βίας περιμετρικά του γηπέδου, για ελλιπείς ελέγχους στους θεατές και για παραλείψεις στην επέμβαση τους. "Πληρώνουμε τόσα χρήματα, δεν γίνεται σωστή περιφρούρηση και βρισκόμαστε κατηγορούμενοι" τόνισε ο Αλαφούζος.

Ο Κοντονής φέρεται να παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, αλλά πρόσθεσε ότι και η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει την ευθύνη της φύλαξης της έδρας της. Σε εκείνο το σημείο, ζήτησε τη συμβολή της ΠΑΕ για τον εντοπισμό αυτών οι οποίοι έρριψαν τις φωτοβολίδες, καθώς και όσων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. "Θα βοηθήσουμε, αλλά η ΕΛΑΣ χειρίζεται τις κάμερες, Να κάνει τη δουλειά της" ανέφερε ο Αλαφούζος.

Έπειτα, ο Κοντονής ζήτησε από τον Αλαφούζο να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα κατά της βίας. Ο Αλαφούζος συναίνεσε, αλλά ξεκαθάρισε ότι η περαιτέρω στάση του θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί από το υφυπουργείο να συνεργάζεται με όσους ευθύνονται για τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο και δεν θα παρακολουθήσει απαθής τη συνέχιση τέτοιων φαινομένων.

Όλα ανοιχτά για το μέλλον

Ο Κοντονής κάλεσε τον Αλαφούζο να μην παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού τον θεωρεί σύμμαχο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στο ποδόσφαιρο και επεσήμανε ότι μία μεγάλη ομάδα πρέπει να διοικείται από σοβαρούς ανθρώπους. Ο Αλαφούζος σχολίασε ότι περιμένει να δει τις πράξεις του υφυπουργού και συμπλήρωσε ότι δεν αρκούν τα καλά λόγια, γιατί ήδη η ομάδα του έχει υποστεί ζημιά.

Ακόμα, θίχτηκε και το θέμα της επίσκεψη περίπου 60-70 οπαδών του Παναθηναϊκού στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το απόγευμα της Τρίτης (24/11), με τον Αλαφούζο να εξηγεί ότι η αγανάκτηση των φίλων του Τριφυλλιού για την αντιμετώπιση της ομάδας τους, δεν μπορεί να κρυφτεί. Ο Κοντονής τόνισε ότι τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν, αλλά αναγνώρισε ότι δεν υπήρξε παρεκτροπή από τους διαμαρτυρηθέντες.

Η ενημέρωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού για τη συνάντηση κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους και συναινετικό ύφος, μετά από εντολή του Κοντονή και έγκριση από τον Αλαφούζο. Ωστόσο, ο δεύτερος προειδοποίησε ότι εάν επαναληφθούν οι παλινωδίες, θα αντιδράσει σκληρά και θα προχωρήσει σε καταγγελίες...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ