ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Μας έκλεψαν το Champions League"

Αλαφούζος: "Μας έκλεψαν το Champions League"
Αλαφούζος INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος για δυο και πλέον ώρες μίλησε στην εκπομπή της Θύρας 13 στο ραδιόφωνο για όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δικαστικές εξελίξεις τονίζοντας την πεποίθηση του πως ο Αστέρας δεν θα παίξει φέτος στην Ευρώπη και πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει προβλήματα ενώ μίλησε για όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις.

Αποκαλυπτικός για μια ακόμη φορά ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στην εκπομπή της Θύρας 13 στο ραδιόφωνο καθώς ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μια χαλαρή κουβέντα, όπως συνήθως, με τους φίλους του τριφυλλιού μίλησε για δυόμιση και πλέον ώρες για τα πάντα σε ότι έχει να κάνει με το τριφύλλι.

Από τον Νίκο Νταμπίζα και τις φανέλες που δεν αρέσουν μέχρι τα χρήματα για το γήπεδο που έχουν βρεθεί και την εμμονή του να γίνει η Λεωφόρος το γήπεδο που θα μπορέσει να φιλοξενήσει τους πράσινους ακόμα και αν αγωνιστούν φέτος στο Champions League.

Αναφέρθηκε σε όλες τις μεταγραφές των πράσινων, σε προτάσεις που απέρριψε η ΠΑΕ για τους Μπεργκ και Καρέλη και στην πρόταση που έγινε για την απόκτηση του Καπίνο ως δανεικό ενώ σημείωσε πως είναι ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο της επιστροφής του Μαυρία αλλά και πως το τριφύλλι είναι κοντά στην απόκτηση ενός νεαρού επιθετικού και ενός αμυντικού.

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:

Οπαδοί: Να μιλήσουμε μόνο για τον Παναθηναϊκό και όχι για τα πολιτικά και την στάση που κράτησε ο ΣΚΑΙ

Αλαφούζος: Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω.

Οπαδοί: Εμείς είπαμε την άποψη μας για τα πολιτικά

Αλαφούζος: Καλά κάνετε. Το κανάλι και εγώ εκφράσαμε την άποψή μας. Αν ήμουν και εγώ 25-30 ετών και δεν είχα ευθύνες και υποχρεώσεις πολλές και βαριές, θα μπορούσα να είμαι πιο επαναστάτης απ' ότι είμαι. Σήμερα πρέπει να είμαι συντηρητικός για να μπορώ να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου. Καταλαβαίνω πολύ καλά το θυμό του «ΟΧΙ» αλλά εγώ είμαι 58 ετών, στον ΣΚΑΪ δουλεύουν 550 άτομα, ο Παναθηναϊκός είναι μια τεράστια ομάδα που πρέπει να λειτουργεί. Τα βλέπω διαφορετικά. Εμείς κάναμε σχέδιο με τον στρατηγό, πώς θα τροφοδοτείται ο Παναθηναϊκός με τρόφιμα από την Ιταλία. Ανοίξαμε λογαριασμό στο εξωτερικό για να μπορούμε να φέρνουμε χρήματα να πληρώνουμε την ομάδα. Δημιουργεί πρακτικά προβλήματα η κατάσταση.

Οπαδοί: Τι αίσθηση σας άφησε η περασμένη χρονιά;

Αλαφούζος: Η ομάδα ωρίμασε. Κάποια λάθη στο σχεδιασμό και στην τεχνική διεύθυνση αντιμετωπίστηκαν. Την επιτυχία θα τη δούμε στο τέλος. Με Φύσσα και Βόκολο αισθάνομαι πολύ καλά. Λέμε τα πάντα, σχεδιάζουμε τα πάντα, μιλάμε και με τον Αναστασίου.Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε ο Νίνης και για τις μεταγραφές που έγιναν μετά. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας. Έχει τρωθεί ο Ολυμπιακός. Έχουν αποκαλυφθεί πολλά και αυτό νομίζω λειτουργεί.

Οπαδοί: Τελείωσαν οι μεταγραφές;

Αλαφούζος: Τελείωσαν. Δεν είναι όλοι οι παίκτες προς πώληση και εάν πουληθούν θα πουληθούν πολύ ακριβά για να υπάρχει ευχέρεια να πάρουμε καλούς παίκτες. Αν δεν κρατήσουμε καλούς παίκτες πώς θα φτιάξουμε ομάδα;Προσπαθούμε να φτιάξουμε σταθερό κορμό. Η ομάδα είναι πιο ώριμη. Η φυσική κατάσταση στην προετοιμασία είναι καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι.

Οπαδοί: Ανέβηκε το μπάτζετ. Με το χρέος θέλουμε να μας πείτε τι γίνεται;

"Έχω βρει άνθρωπο για την χρηματοδότηση, χωρίς κρατικά χρήματα"

Αλαφούζος: Τα οικονομικά μας δεν έχουν εξυγιανθεί. Μονίμως έχουμε άγχος να τακτοποιούμε τα έξοδά μας και παλαιά χρέη. Δεν έχουμε χρέη που δεν είναι σε ρύθμιση. Πρέπει μια φορά να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η οικονομική εξυγίανση θα έρθει με μια συμμετοχή σε ομίλους. Αυξήθηκε το μπάτζετ αλλά τα χρήματα που παίρνουμε δεν έχουμε αυξηθεί. Νομίζω ότι δικαιούμαστε να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έγινε κλοπή φέτος και δικαιούμασταν να ήμασταν εμείς.

Τα έσοδα των διαφημίσεων είναι 90% κάτω σε σχέση με πέρυσι. Στην Ευρώπη σε κάποιες χώρες έχουν αυξηθεί δραματικά τα έσοδά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αγγλική ομάδα παίρνει 100 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και εμείς 7. Μας εγκατέλειψε η Adidas και ενοχληθήκαμε πάρα πολύ. Ενώ μίλαγε μαζί μας πήγε στον Ολυμπιακό. Ήταν άσχημος τρόπος που διεκόπη η μεταξύ μας συνεργασία. Έγινε από τη Γερμανία. Το προϊόν της Puma όμως θεωρώ ότι είναι πολύ καλό.

Οπαδοί: Υπάρχουν παράπονα για τη μπλε φανέλα;

Αλαφούζος: Μόδιστρος δεν είμαι. Η πράσινη είναι η πρώτη μας επιλογή.

Οπαδοί: Θα θέλαμε να επανέρθει η εμφάνιση με τις ρίγες;

Αλαφούζος: Αυτό μπορούμε να το κάνουμε του χρόνου.

Οπαδοί: Ας είναι γούρικη και βλέπουμε, θα μπορούσε να γίνει ένα γκάλοπ στον κόσμο

Αλαφούζος: Υστερούμε στον τομέα του μαρκετινγκ. Κάνουμε κάποιες κινήσεις για να βελτιωθούμε. Έχουμε πρόβλημα στον τρόπο που πουλιέται ο Παναθηναϊκός και θα ενισχυθούμε σε αυτό το κομμάτι. Η Puma κάνει τον σταυρό της να σταθεί όπως είναι τώρα η κατάσταση. Αν η ομάδα τα πάει καλά όμως και στην Ευρώπη αλλάζουν τα πάντα, αλλάζει το brand name.

Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα όμως στην χρηματοδότηση του γηπέδου, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και έχουμε βρει άνθρωπο χωρίς κρατικά χρήματα γιατί δεν βλέπω πως τώρα το δημόσιο θα μπορούσε να επιδοτήσει ένα γήπεδο. Είναι λογικό να έχει άλλες προτεραιότητες. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες και να αποφασίσουμε εμείς πότε θα ξεκινήσουν τα έργα. Κάνω αγώνα ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε παιχνίδια του Champions League στην Λεωφόρο.

"Δεν κρατάω κακία στον Νταμπίζα, υπήρξαν αστοχίες και λάθη"

Οπαδοί: Έφυγε και ο φίλος μας ο Νταμπίζας...

Αλαφούζος: Ναι η συμπάθεια σας. Έγιναν κάποιες αστοχίες και λάθη στην διάρκεια των μεταγραφών πέρυσι. Δεν έγινε ξαφνικά η αποχώρηση του, υπήρχαν σύννεφα από πέρσι τέτοια εποχή. Έκανε πολύ καλή δουλειά την πρώτη χρονιά αλλά μετά είχε μια προσωπική περιπέτεια που μπορεί να τον έβγαλε και εκτός σειράς.

Ο Μπούρμπος δεν ήταν έτοιμος. Ήταν ο καλύτερος μπακ, εναντίων μας ήταν εξαιρετικός, πέρασε δύσκολη προσαρμογή αλλά τώρα είναι έτοιμος.Δεν πήραμε ένα αμυντικό χαφ, ο Νταμπίζας είναι μοναχικός και δεν μοιραζόταν τις σκέψεις του με μένα και τον προπονητή και κάποιες στιγμές βρισκόμασταν προ τετελεσμένων γεγονότων και αυτό ξεχείλισε το ποτήρι. Είχα μιλήσει με τους Φύσσα και Βόκολο από πριν όταν ήταν στην Εθνική και όταν προέκυψε κενό ήταν φυσική η εξέλιξη. Πλέον τα συζητάμε όλα και στο 95% υπάρχει συμφωνία.Δεν κρατάω κακία στον Νταμπίζα αλλά έπρεπε να αναβαθμιστεί η εσωτερική λειτουργία και κάποια άλλα πράγματα.

Οπαδοί: Για τα όσα έγιναν πέρυσι στην Super League με την επίθεση μέχρι και στον Βασίλη Κωνσταντίνου , για το πόρισμα Κορέα, για τις ομάδες Α-Β στην κλήρωση και γιατί να κατέβει στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός.

Αλαφούζος: Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Στο θέμα του Μποροβήλου έχουμε πάρει θέση και μάλιστα σκληρή, δεν συμμετέχουμε καν στις συνεδριάσεις. Ελπίζω φέτος οι συνθήκες να είναι διαφορετικές και δεν θα πω κάτι περισσότερο.

Οπαδοί: Για την επιστολή της Φενέρμπαχτσε στην UEFA για τον Ολυμπιακό;

Αλαφούζος: Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες και θα μάθουμε σίγουρα περισσότερα πράγματα, κάτι γίνεται.

Οπαδοί: Ο Καλτσάς είτε ήταν ανενημέρωτος, είτε δεν ήθελε να χαλάσει τις σχέσεις του με την Βέροια.

"Σκάνδαλο η μη τιμωρία της Βέροιας"

Αλαφούζος: Η μη τιμωρία της Βέροιας είναι μεγάλο σκάνδαλο, προφανώς και του Ολυμπιακού αλλά τα συντριπτικά στοιχεία ήταν κατά της Βέροιας. Βεβαίως πιστεύω ότι συμμετείχε και ο Ολυμπιακός. Ο Καλτσάς με τον οποίο μιλάμε από πέρυσι το χειμώνα είναι ένα νέο παιδί και οι δικηγόροι τον καθοδήγησαν. Ήταν από μια πόλη, από μια κοινωνική ομάδα και είναι δύσκολο να ζητάμε από ένα παιδί που αλλάζει περιβάλλον να κάνει τέτοια κίνηση. Ο Καλτσάς δεν είχε άμεση γνώση του γεγονότος και θα έπρεπε να πει ψέματα.

Οπαδοί: Για τις δηλώσεις του Μποροβήλου στην κλήρωση.

Αλαφούζος: Έχουν 17 κατηγορίες εναντίων τους και θα έχουμε και εκεί εξελίξεις. Έχουμε δει πολλά να συμβαίνουν και θα εκπλαγώ αν ο Αστέρας παίξει φέτος στην Ευρώπη.

Οπαδοί: Για το ότι ο Σαββίδης δεν ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό στην μη επικύρωση της βαθμολογίας

Αλαφούζος: Είμαστε ανταγωνιστές αλλά έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα. Το πιο βασικό είναι ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού λειτουργεί με τον τρόπο που ξέρουμε όλοι. Ίσως επειδή ο Σαββίδης λείπει αρκετά στο εξωτερικό να μην έχει ο ΠΑΟΚ τόσο γρήγορες λειτουργίες. Έχουμε αναγνωρίσει ότι είμαστε αντίπαλοι και ότι θα "σκοτωνόμαστε" στο γήπεδο. Αντίθετα η ΑΕΚ είναι πιο ενεργή στο συγκεκριμένο θέμα και θα παίξει ρόλο φέτος.

Οπαδοί: Εμείς θα κατέβουμε;

Αλαφούζος: Είναι πράγματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οπαδοί: Η πολιτεία τι στάση κρατάει;

Αλαφούζος: Ο κ. Κοντονής κάνει εξαιρετική δουλειά και η πολιτεία προσπαθεί να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Μας τιμώρησαν πολύ με τον Ολυμπιακό αλλά θεωρώ ότι ήταν μια κακή συγκυρία καθώς μόλις είχε αναλάβει ο Υπουργός. Έκανε λάθος καθώς θεώρησε ότι εμείς είμαστε η αιτία του κακού και έδωσε δικαιολογία στην ΕΠΟ να μας τιμωρήσει. Μετά όμως έδειξε ότι θα αλλάξουν πολλά και πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά στην ΕΠΟ και θα φύγουν οι κύριοι που κυνηγούσαν μόνο εμάς.

Οπαδοί: Εμείς ανεβάσαμε ένα πανό χωρίς όνομα και μας κάλεσαν για απολογία ενώ άλλοι ανέβασαν πανό ονομαστικά κατά του Κοντονή και δεν τιμωρήθηκαν, δεν υπάρχει ισονομία.

Αλαφούζος: Είχαν ειδική μεταχείριση και κάνουμε ότι μπορούμε.

Οπαδοί: Για τα όσα λέγονται για τον Καπίνο;

Αλαφούζος: Εμείς πριν ένα μήνα επιχειρήσαμε να μιλήσουμε με την Μάιντς για τον Καπίνο, αν μας τον παραχωρεί δανεικός και μας απάντησαν αρνητικά. Μετά μάθαμε όπως και εσείς ότι πήγε στον Ολυμπιακό. Αναγνωρίζουμε την προσφορά του στην ομάδα αλλά ο λόγος που έφυγε είναι πως δεν κρίναμε ότι θα έπρεπε να είναι στον βασικό κορμό της ομάδας που θέλαμε να φτιάξουμε. Ήταν ένα καλό παιδί αλλά επιπόλαιος και δεν ήμασταν σίγουροι για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό.

Φέτος μας έγινε και πάλι μια αρκετά υψηλή πρόταση για τον Μπεργκ αλλά είπαμε όχι. Για τον Καρέλη επίσης είχαμε μια προσφορά και την απορρίψαμε. Αν έρθει κάτι απίθανο, 7-8 εκατ. ευρώ και θέλει και ο ίδιος θα μπορούσαμε να τον δώσουμε.

Οπαδοί: Τελειώσαμε με μεταγραφές;

"Ανοιχτό το θέμα του Μαυρία, κοιτάμε δυο ταλαντούχους παίκτες ακόμα"

Αλαφούζος: Το θέμα του Μαυρία είναι ανοιχτό και κοιτάμε έναν μικρό ταλαντούχο επιθετικό και έναν αμυντικό.

Οπαδοί: Θα αλλάξει κάτι αν περάσουμε στους ομίλους;

Αλαφούζος: Είμαστε ευχαριστημένοι από το ρόστερ και δεν υπάρχει κενό. Στην επίθεση και τα χαφ θεωρώ ότι είμαστε καλά.

Οπαδοί: Για τον Σισέ που θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό;

Αλαφούζος: Ένα βασικό στοιχείο σε μια ομάδα είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί, για παράδειγμα να έχουν συνέπεια οι ποδοσφαιριστές, να είναι σεμνοί. Ο Τζιμπρίλ είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και βεβαίως θα ήταν ευπρόσδεκτος να παίξει σε εμάς αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φαντεζί ομάδα. Θα θέλαμε να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Μίλησα και με τον Νίκο Πατέρα και μου είπε ότι ο Τζιμπρίλ θα ήθελε να παίξει ένα ματς και να κλείσει την καριέρα του σε εμάς.

Οπαδοί: Για τον Λέτο;

Αλαφούζος: Προσπαθήσαμε αλλά είχε την ατυχία με τον τραυματισμό.

Οπαδοί: Είναι στόχος το πρωτάθλημα φέτος;

Αλαφούζος: Όλοι μας, παίκτες, τεχνικό τιμ κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, μπορεί να έγιναν κάποια λάθη αλλά αυτό θα φανεί στους επόμενους μήνες.

Οπαδοί: Με τον Σάντσεθ πως έγινε η μεταγραφή;

Αλαφούζος: Και ο Σιανί μας είχε πει ότι ήθελε να έρθει αλλά εμείς θέλαμε τον Σάντσεθ, τον βάλαμε γρήγορα στο αεροπλάνο και τον στείλαμε στην Ολλανδία. Το ότι ήρθε ο Σέρχιο είναι μεγάλη επιτυχία των Φύσσα, Βόκολου. Έχουμε την αίσθηση πως όλα τα παιδιά είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι και έχουμε αυτοπεποίθηση.

Οπαδοί: Για τις διαφωνίες με τον Κοντονή και δη στα οπαδικά;

Αλαφούζος: Υπάρχει πρόβλημα μεγάλο, αν έρθουν κάποιοι προβοκάτορες τι θα κάνουμε. Είναι κάτι που με ανησυχεί. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει βία και αυτό είναι κάτι που μόνο κακό θα κάνει. Νομίζω όμως ότι τελικά δεν θα έχουμε προβλήματα. Χαίρομαι γιατί ο Κοντονής προσπαθεί να καθαρίσει το ποδόσφαιρο γιατί και η βία ξεκινά από τη σαπίλα και τη διαφθορά.

Οπαδοί: Αρκετοί από την κυβέρνηση είναι Παναθηναϊκοί;

Αλαφούζος: Ίσως είναι κακό για εμάς αυτό. Πολλοί οπαδοί μας που βρίσκονται σε κάποιες θέσεις είναι έντιμοι και σέβονται τις θέσεις τους.

Οπαδοί: Για την συμμαχία και αν έχει μπει κάποιο όριο;

Αλαφούζος: Θα αρχίσουμε ξανά, φέτος τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά με τα διαρκείας αλλά σταμάτησαν με όσα έγιναν.

Οπαδοί: Για τον Sport Fm και την Sport Day;

Αλαφούζος: Δεν έχω καμία σχέση με την Sport Day που είναι και ζημιογόνα εφημερίδα. Την πήρε ο κ. Κοντομηνάς. Όσο για τον Sport Fm έχει έρθει ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος για διευθυντής. Σε ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης μπορεί να υπάρχει μια ζώνη οπαδική αλλά το σύνολο του σταθμού πρέπει να κάνει αποκαλύψεις καθώς το ζήτημα είναι να λέγεται η αλήθεια. Οι δημοσιογράφοι που κάνουν αποκαλύψεις δέχονται μεγάλες πιέσεις καθώς δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει παρακράτος και αλητεία.

Οπαδοί: Με τα εισιτήρια και τη Συμμαχία τι γίνεται;

Αλαφούζος: Η ιδέα είναι να έχουμε 20-30.000 μέλη και όχι μόνο 6-7.000 και τώρα η βοήθεια είναι μικρή. Σήμερα πουλήσαμε 200 διαρκείας και τα 60 δεν ήταν οπαδικά. Είναι ένα καλό νούμερο που ανεβαίνει.

Οπαδοί: Για τον κ. Ηρειώτη που ήταν μέλος της Συμμαχίας και υπερασπίστηκε τον Ατρόμητο κόντρα στον Τάκη Φύσσα.

Αλαφούζος: Δεν συμμετείχε στην υπόθεση, ήταν δικηγόρος του Σπανού από μπαλιά. Με αυτό που έγινε δεν ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος. Ότι είναι πολύ Παναθηναϊκός και Πειραιώτης το ξέρω. Σαν επαγγελματίας όμως βρήκε πολύ καλή δουλειά, πήρε καλά χρήματα και δεν κάνω καμία κρίση. Δεν αμφιβάλω όμως για το ότι είναι Παναθηναϊκός. Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα, ήταν δικηγόρος μου για πολλά χρόνια.

Οπαδοί: Είναι ανεπιθύμητος όμως γιατί στράφηκε κατά της οικογένειας του Παναθηναϊκού;

Αλαφούζος: Στο θέμα του Φύσσα δεν είχε καμία ανάμειξη και μάλιστα έκανε και προσπάθειες να διευκολύνει τον Τάκη, εκεί που εγώ δεν θα το έκανα είναι με την υπεράσπιση του Κοτσώνη. Εκεί βρήκε την ευκαιρία να πάρει πολύ καλά λεφτά.

Οπαδοί: Ήταν συνήγορος και ο Κωνσταντόπουλος;

Αλαφούζος: Δεν μπορώ να σας το πω σίγουρα αλλά νομίζω ότι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ή δεν συμμετείχε ποτέ ή αποχώρησε.

Οπαδοί: Κάνατε μια πρόταση για τους δανεικούς αλλά πρέπει να κυνηγήσουμε ώστε στα πλέι οφ να συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος;

Αλαφούζος: Αυτά για να γίνουν πρέπει δώσει έγκριση η Λίγκα. Πρέπει να αλλάξει η διοίκηση της.

Οπαδοί: Πως μπορεί να αποδειχθεί ότι ένας δανεικός δίνεται υπόγεια;

Αλαφούζος: Όταν γίνεται μια απάτη πρέπει να βρεθούν τα στοιχεία, αν δεν υπάρχουν δεν μπορείς να πεις τίποτα.

Οπαδοί: Για την σχέση του Θεοδωρίδη με τον Ολυμπιακό σε σχέση με την UEFA;

Αλαφούζος: Σε ένα newsletter που κυκλοφόρησε σήμερα και αναφέρεται σε μια συνομιλία του Θεοδωρίδη με τον Μαρινάκη για το θέμα του Σαρρή και διερωτάται εάν έχει ρόλο στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού συγκριτικά με την Φενέρ. Έπίσης έχω ακούσει ότι ο Θεοδωρίδης είναι 70% Θεοδωρίδης και 30% για του Σάββα, βάζει δηλαδή την καριέρα του πιο πάνω.Έχουμε τηλέφωνα πακιστανικά, φούρνους που ανατινάζονται, παίκτες προπονήτες, τι να πω. Αν η UEFA κρίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεν το ξέρω. Πολλές φορές το σύστημα λειτουργεί με έναν Α τρόπο και μπορεί η UEFA να κάνει τη δουλειά της και να τη γλιτώσει ο Ολυμπιακός αν και πιστεύω ότι είναι τόσα τα στοιχεία που το επόμενο 12μηνο ο Ολυμπιακό θα υποστεί πολλές συνέπειες. Εδώ ο Αστέρας θα έπρεπε ήδη να είχε υποβιβαστεί γιατί στο ποδόσφαιρο και μόνο η ανάμειξη και η εμπλοκή αρκούν για σοβαρές τιμωρίες.

"Είναι ανήθικη η ΕΠΟ"

Οπαδοί: Για όσα έγιναν στην Super League με τον Κωνσταντίνου και την άρνηση όλων να το παραδεχτούν.

Αλαφούζος: Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας και πολλά στοιχεία με πρώτα απ' όλα τα απομαγνητοφωνημένα. Είναι ανήθικο που η ΕΠΟ δεν ασχολείται με αυτό το πράγμα, είναι πραγματικά ντροπή τους. Για την Super League τι να πω, είναι άνανδρο και δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς που υπάρχει. Είναι δυνατόν να έχουν δείρει έναν άνθρωπο, να μου πετάνε νερό, να με βρίζουν και ο Μποροβήλος να μην βλέπει τίποτα. Όλα εδώ πληρώνονται κ. Μποροβήλο γιατί ίσως κάπου να υπάρχει δικαιοσύνη.

Οπαδοί: Με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ είμαστε ανταγωνιστές αλλά πρέπει να υπάρχει μια σύμπνοια.

Αλαφούζος: Μου έλεγε ο Σαββίδης ότι στην Ρωσία σκοτώνονται αλλά υπάρχουν κοινά συμφέροντα. Θέλω να επανέλθω στον Ατρόμητο που λέγαμε πριν στο ματς που μας έπαιξε ο Δασκαλόπουλος με απαράδεκτο τρόπο στο ημίχρονο πήγε στα αποδυτήρια ο κ. Σπανός και έβαλε τις φωνές στον διαιτητή. Και μετά πήγε ο Ολυμπιακός και είδαν όλοι τι έγινε. Ο Σα πίντο φιλούσε τους παίκτες του.

Οπαδοί: Ο αφανής ιδιοκτήτης της ΑΕΚ ίσως να θέλει να γίνει το νέο αφεντικό;

Αλαφούζος: Κανονικά πρέπει να υπάρχουν πολλοί πόλοι για να μια υπάρχει μια ισορροπία. Ξεκίνησε με τον Κόκκαλη και συνεχίστηκε με τον Μαρινάκη.

Οπαδοί: Χορηγός της φανέλας θα είναι και πάλι ο ΟΠΑΠ;

Αλαφούζος: Ο ΟΠΑΠ τσακώνεται με την Λίγκα και αποκλείεται να ανεβάσει το ποσό που δίνει σε πρωτάθλημα με δορυφόρους.

Οπαδοί: Για το φιλικό με τον Λεβαδειακό;

Αλαφούζος: Ο Κομπότης δεν πρέπει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν σύμμαχος μας στην λίγκα αλλά πολλές φορές αντιτάχθηκε στο σύστημα και το πλήρωσε αυτό. Δεν είπα ότι υπάρχει κανείς άγιος. Ο Κομπότης είχε το θάρρος της γνώμης του.

Οπαδοί: Για την στάση που θα κρατήσει ο Ηρακλής;

Αλαφούζος: Έχω ακούσει ανάμεικτες πληροφορίες για τις φιλίες του Ηρακλή. Ας ελπίσουμε ότι θα θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου.

Οπαδοί: Για τον Καρνέζη και το φιλικό με την Ουντινέζε;

Αλαφούζος: Είναι κύριος και είχε εξαιρετική συμπεριφορά απέναντι μας. Δεν ξέρω αν θα τον τιμήσουμε στο φιλικό.

Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Αλαφούζος πρόσθεσε:

Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα φέτος το θέμα με τις φωτοβολίδες. Είναι σκληροί οι κανονισμοί και φανταστείτε τι μπορεί να γίνει με έναν στραβό διαιτητή. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τα έργα.

"Θέλω να παίξουμε Champions League στην Λεωφόρο"

Οπαδοί: Για τα έργα στην Λεωφόρο;

Αλαφούζος: Βάζουμε ένα πλέξιγκλας και ένα δίχτυ σε καλύτερη ποιότητα, μπαίνει κάτι καινούριο και θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στα κόρνερ για να βλέπει ο κόσμος. Στα μάτριξ θα προσπαθούμε να δείχνουμε τμήματα από το παιχνίδι, είναι HD και έχει καταπληκτική οθόνη.

Οπαδοί: Για την επιμονή στην Λεωφόρο;

Αλαφούζος: Για εμένα είναι πολύ σημαντικό, θα το παλέψουμε να παίξουμε στο Champions League. Στα κόρνερ έχουμε θέμα καθώς πρέπει να απέχει έξι μέτρα από τις κερκίδες και δεν ξεπερνιέται. Αν λύσουμε τα υπόλοιπα πιστεύω ότι θα το δεχθούν αυτό.

Οπαδοί: Για επιπλέον θέσεις;

Αλαφούζος: Κάνουμε τα ελάχιστα που μπορούμε να κάνουμε και έχουμε αφήσει αρκετά απ' αυτά που θα κάναμε. Υπάρχει όμως σχέδιο και τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν, έχουμε βρει τον τρόπο. Η συμφωνία θα υπάρχει σε δυο μήνες και μετά είναι θέμα δικό μας να αποφασίσουμε πότε θα κλείσει το γήπεδο. Αν περιμένουμε από τρίτους, δεν θα γίνει κάτι. Με την κατάσταση που υπάρχει, την ανθρωπιστική κρίση και όλα τα προβλήματα, είναι σωστό να δοθούν δημόσια χρήματα για το γήπεδό μας; Δεν νομίζω πως αυτά τα χρήματα είναι μόνο για τον αθλητισμό. Εγώ από το κράτος δεν ζητάω χρήματα. Επειδή υποσχεθήκαν να δώσουν 20 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ, ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν και σε εμάς. Η κ. Δούρου θα δώσει τα χρήματα, δεν έχει πρόθεση να μην τα δώσει. Είχε πει ευθέως πως τα νομικά θέματα όταν τελειώσουν θα βοηθήσει, και βοήθησε στα νομικά θέματα. Σε εμάς φέρθηκε έντιμα.

Οπαδοί: Για τις σχέσεις με την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη;

Αλαφούζος: Οι σχέσεις μας με τον Ερασιτέχνη είναι αρκετά καλές και βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Με την ΚΑΕ δεν έχουμε τόσο στενές σχέσεις.

Οπαδοί: Τι φταίει για αυτό;

Αλαφούζος: Θα έλεγα ότι είναι σύμπτωση και συγκυρίες, δεν υπάρχει κανένα τοίχος. Υπάρχει μια ομάδα με μεγάλη δυναμική και το τμήμα μπάσκετ τραβάει τον δρόμο του. Με τον Ερασιτέχνη έχουμε σημεία επαφής με το γήπεδο με κοινούς χώρους χρήσης ενώ με το μπάσκετ δεν υπάρχει άμεση επαφή. Δεν έχουμε κάτι ενάντια στην ΚΑΕ και έχουμε και κάποιες συνεργασίες. Υπάρχει και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη που είναι στο Δ.Σ. Έχω καλή σχέση με τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο, έρχεται και στο γήπεδο πολλές φορές, έχει και διαρκείας.

Οπαδοί: Έχει έρθει ο γιος σας σε αγώνες μπάσκετ;

Αλαφούζος: Ο γιος μου ερχόταν. Εγώ δεν έρχομαι γιατί δεν μου αρέσει πολύ. Είμαι και άγαρμπος στο μπάσκετ. Έκανα συνέχεια βήματα στο σχολείο.

Οπαδοί: Θα ήταν καλό και εσείς να πάτε στο ΟΑΚΑ και ο Γιαννακόπουλος να έρθει στη Λεωφόρο. Θα ήταν καλό να υπάρχει και ένα κοινό σήμα. Αν και στο μπάσκετ υπάρχουν τα αστέρια.

Αλαφούζος: Αν πάρουμε και εμείς Τσάμπιονς Λιγκ θα βάλουμε αστέρι στη φανέλα. Εμείς δεν είμαστε απατεώνες να βάζουμε ψεύτικα αστέρια. Τρελαίνομαι με τα αστέρια του Ολυμπιακού. Δεν ντρέπονται;

Οπαδοί: Για τον Εσιέν;

Αλαφούζος: Θέλει 4-6 έβδομάδες για να παίξει. Θα χάσει το πρώτο ματς αλλά στον δεύτερο γύρο των προκριματικών θα είναι εντάξει.

Οπαδοί: Για τον Αμπέντ;

Αλαφούζος: Θέλαμε να έρθει ο Αμπέντ αλλά ζήτησαν πολλά λεφτά και η ομάδα και ο ίδιος.

Οπαδοί: Για τον Ντίνα;

Αλαφούζος: Ο Θανάσης είναι πολύ καλό παιδί και καλός ποδοσφαιριστής.

Οπαδοί: Για τον Μέντες;

Αλαφούζος: Είμαστε σε μια διαδικασία λύσης του συμβολαίου του, ανήκει τυπικά στον Παναθηναϊκό και θα κάνουμε νέες συζητήσεις.

Οπαδοί: Για τον Ρισβάνη;

Αλαφούζος: Είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί αλλά θα σας πω μόνο πως δεν έπαιζε ούτε στον Πανιώνιο από κάποιο σημείο και μετά. Νομίζω ότι του λείπει λίγο η θέληση. Ελπίζω να ωριμάσει γιατί έχει πολύ ταλέντο, τον θέλαμε και εγώ είχα ενθουσιαστεί αλλά δεν έδειξε την ίδια θέληση στην προπόνηση. Όποιος δεν θέλει να προπονηθεί στα στάνταρ που θέλει η προπονητής τελειώνει.

Οπαδοί: Για τον Αναστασίου και την επιλογή του Μπούι;

Αλαφούζος: Ήταν μια πυροσβεστική επιλογή. Είχε κενά και προσπαθούσε να τα καλύψει. Λάθη μπορεί να τα κάνουμε όλοι. Αλλά ο Γιάννης είναι αξιοκρατικός, εντιμότατος, ευθύς. Ελπίζω να μας βγουν οι επιλογές αλλά μπορεί να έχεις κάνει λάθη και να μην τα καταλάβεις. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν αντιξοότητες που προσπαθούμε να υπερβούμε.

Οπαδοί: Για την ομάδα που δείχνει έτοιμη;

Αλαφούζος; Ελπίζω να μας βγει και να μην έχουμε κάνει λάθη. Σχεδιάζεις πράγματα, τα προχωράς αλλά μπορεί να έχεις κάνει λάθος και να μην το έχεις πάρει χαμπάρι. Δεν έχουμε και περιθώρια και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα.

Οπαδοί: Για το γιατί δεν βγήκαν οι παίκτες μετά το κεκλεισμένων πέρυσι με τον ΠΑΟΚ;

"Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τους διαιτητές"

Αλαφούζος: Εγώ αν ήμουν προπονητής θα το έκανα χωρίς συζήτηση αλλά δεν έχω εγώ ευθύνη της οργάνωσης της ομάδας όπως ο Αναστασίου. Κρίμα που δεν έγινε.

Οπαδοί: Για την κλήρωση των προκριματικών;

Αλαφούζος: Όλες οι ομάδες είναι καλές αλλά και εμείς έχουμε καλή ομάδα. Ελπίζω η έδρα μας και το ηθικό μας να μας δώσουν ώθηση. Το περσινό με την Σταντάρ μας άφησε πίσω και ψυχολογικά. Είδατε και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό το 0-3 άδειασαν οι παίκτες.

Οπαδοί: Για τις διαιτησίες;

Αλαφούζος: Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με αυτούς.

Οπαδοί: Για τον Ρότσα και τους παίκτες στη Λατινική Αμερική;

Αλαφούζος: Έχει φέρει τώρα έναν παίκτη που δοκιμάζουμε. Δεν είναι οι βασικές αρμοδιότητες αυτές του κ. Ρότσα. Θα πήγαινε και ο Λεωνίδας ένα ταξίδι, δεν πήγε αλλά καλύψαμε τις μεταγραφές μας.

Οπαδοί: Για τα παιδιά από τις ακαδημίες;

Αλαφούζος: Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες όπως ο Νιούμαν, ο Αγγελόπουλος, ο Στάικος, ο Κότσαρης, ο Λάμπρου, έρχονται και άλλοι παίκτες από πίσω.

Οπαδοί: Για τα έργα στο Κορωπί;

Αλαφούζος: Κάνουμε έργα έχει αλλάξει τελείως, το γήπεδο που αρχίζαμε όμως το σταματήσαμε, φτιάχναμε ένα γήπεδο βόλει με άμμο για να κάνουμε αποκατάσταση οι παίκτες και ένα μπάσκετ και ένα σαν λόφο για να τρέχουν ανηφόρες οι παίκτες αλλά τα έχουμε παγώσει σε αυτή τη φάση. Έχουμε αγώνα επιβίωσης τώρα και τα οικονομικά είναι "σφιχτά" και κοιτάμε να καλύπτουμε βασικές ανάγκες όπως να είναι πληρωμένοι οι παίκτες στην ώρα τους.

Οπαδοί: Για το αν θα πάρει χρήματα η ομάδα από τον Καπίνο;

Αλαφούζος: Αν ήταν να πάρουμε μισό εκατομμύριο ευρώ θα το ήξερα. Δεν ξέρω αν θα πάρουμε κάτι.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκλεισε την συνέντευξη του λέγοντας:

Να έχουμε καλή τύχη, καλή σεζόν και να πάνε όλα καλά. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με χαρά και αισιοδοξία και θα πρέπει να είμαστε με το χαμόγελο αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ