ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουνάει τα πιόνια ο Αλαφούζος

Κουνάει τα πιόνια ο Αλαφούζος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την "καρατόμηση" του Αγησίλαου Τουμαζάτου, ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να αναδιοργανώσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και προτίθεται να έχει πιο ενεργή εμπλοκή στην καθημερινότητα του Τριφυλλιού. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Η αποπομπή του Αγησίλαου Τουμαζάτου από το οργανόγραμμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φέρνει μεταβολές και στη λήψη των αποφάσεων. Διότι ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής αποφάσιζε εξ' ονόματος του Γιάννη Αλαφούζου και οι υπόλοιποι διοικούντες δεν είχαν τόσο ενεργό ρόλο.

Από εδώ και πέρα το πρώτο δεδομένο είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχει πιο συχνή ενημέρωση και θα δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές, απ' ευθείας ή μέσω των πιο στενών συνεργατών του που δεν έχουν πόστο στη διοίκηση, όπως ο Χρήστος Παναγόπουλος! Μέχρι τώρα αυτό τον ρόλο είχε ο Αγησίλαος Τουμαζάτος, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία, προφανώς επειδή ο Αλαφούζος δεν ήταν ικανοποιημένος για σειρά λόγων.

Ο πρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου, θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα στην καθημερινότητα της εταιρίας και θα επιφορτιστεί με την ευθύνη της εφαρμογής της πολιτικής που θα χαράζει ο μεγαλομέτοχος. Ο διευθύνων σύμβουλος, Στράτος Σωπήλης, θα βοηθά τον Κωνσταντίνου και ασφαλώς θα δεσμεύει την εταιρία με την υπογραφή του.

Ο οικονομικός διευθυντής, Γιώργος Στάμος, (που συμπληρώνει δεκαετίες στο Τριφύλλι) έχει την εμπιστοσύνη του Αλαφούζου και αναβαθμίζεται, έχοντας την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας στο οικονομικό σκέλος.

Τέλος, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό μετά την αποχώρηση του Τουμαζάτου, στην επίβλεψη των οικονομικών θεμάτων θα συμμετέχει ο Αλέκος Σφυρής. Παρότι το όνομα του είναι άγνωστο στους περισσότερους, δεν είναι νέος στα "πράσινα" ζητήματα. Πρόκειται για στέλεχος από τον στενό κύκλο του Αλαφούζου, ο οποίος συμμετείχε αρκετές φορές σε συσκέψεις που αφορούσαν τον Παναθηναϊκό, ως "τοποτηρητής" του μεγαλομετόχου. Έως τώρα τους τελευταίους μήνες δεν είχε καθημερινή παρουσία στην ΠΑΕ, αλλά τουλάχιστον σ' αυτό το μεταβατικό στάδιο θα αναλάβει πολύ πιο ενεργό ρόλο.

Ο Σφυρής δεν θα έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπως ο Τουμαζάτος, όμως θα παίρνει μέρος στα συμβούλια και θα εκφράζει τις θέσεις του Αλαφούζου, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα είναι απασχολημένος με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του.

Κατά τα λοιπά, η... ζωή συνεχίζεται στον Παναθηναϊκό με χίλια - μύρια προβλήματα, τα οποία δεν λύνονται με την αποπομπή Τουμαζάτου και ανακατανομή ρόλων, παρά μόνο με ρευστό...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ