ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23.000.000 ευρώ από το 2012"

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23.000.000 ευρώ από το 2012"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε στη Γενική Συνέλευση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" ότι την τελευταία τριετία έχει επενδύσει 23.000.000 στον Παναθηναϊκό, περισσότερα χρήματα απ' όσα είχε βάλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος και επιτέθηκε και πάλι στον Ολυμπιακό.

Ξέσπασμα του Γιάννη Αλαφούζου στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" ο οποίος υποστήριξε ότι επένδυσε σημαντικά ποσά στον Παναθηναϊκό, περισσότερα και από τον "κύριο επενδυτή την εποχή της πολυμετοχικότητας", Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά παράλληλα τα έβαλε με την "ανίκητη βλακεία 3-4 οπαδών" για τα επεισόδια στη Λεωφόρο πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ.

"Τον Μάιο του 2012 όπως θυμάστε ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να σωθεί ο Παναθηναϊκός που πήγαινε κατευθείαν για την Γ' Εθνική. Δεν είχαμε χρήματα, είχαμε πάρα πολλά χρέη και πάρα πολλά προβλήματα σε κάθε επίπεδο.

Το πρώτο μας μέλημα ήταν να διορθώσουμε τα οικονομικά μας. Αυτό έγινε με δυο τρόπους, κάνοντας οικονομίες, μειώσαμε πάρα πολύ το κόστος λειτουργίας του Παναθηναϊκού και να βρούμε και επιπλέον χρήματα.

Δυστυχώς η συμμετοχή εκτός από εσάς και τα μέλη που δεν είναι φέτος αλλά ήταν παρόντα πέρσι και πρόπερσι, ήταν περιορισμένη. Ελπίζαμε να είχαμε τουλάχιστον 40-50.000 μέλη και ποτέ δεν φτάσαμε ούτε τα 10.000 μέλη. Ελπίζαμε να έχουμε από εισφορές μεγάλες, μέχρι μικρές, δυστυχώς και λόγω της κρίσης αλλά και διότι ίσως δεν αγκαλιάστηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία απ' όλο τον κόσμο όπως θα ελπίζαμε ότι θα γινόταν ήταν περιορισμένες.

Για αυτό τον λόγο και αν θέλετε να λύσω και μια απορία που υπάρχει αναγκάστηκα να επενδύσω εγώ σημαντικά ποσά τα οποία τα έδωσα και με κόπο γιατί ποτέ δεν είχα ούτε την δυνατότητα, αν θέλετε, ούτε την θέληση να επενδύσω αυτού τους είδους τα ποσά στον Παναθηναϊκό. Επειδή όμως είχα αναλάβει ένα έργο το οποίο δεν ήθελα να εγκαταλείψω το έκανα.

Θέλω να σας πω ότι εγώ έχω επενδύσει 23 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό, προσωπικά. Τα οποία είναι απλά σας το λέω, συγκριτικά, είναι περισσότερα από όσα είχε επενδύσει ο κ. Βγενόπουλος επί πολυμετοχικότητας, που ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πολυμετοχικότητα.

Δυστυχώς τα οικονομικά του Παναθηναϊκού είναι τόσο άσχημα που θα πρέπει να συνεχίσει μια ενίσχυση απ' όσους μπορούν. Και αυτή τη στιγμή εκτός από έναν άνθρωπο που συστηματικά βοηθάει δεν υπάρχει άλλος κανένας επώνυμος Παναθηναϊκός που να έχει βάλει έστω και ένα ευρώ στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα".

"Στόχος μας ήταν να μην καταρρεύσει ο Παναθηναϊκός"

Στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι "πράσινοι" "διέλυσαν του "ερυθρόλευκους" στο γήπεδο πριν από τρία χρόνια". Απέδωσε στην "ανίκητη βλακεία 3-4 ανθρώπων τα επεισόδια πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό", ενώ ξεκαθάρισε ότι "η καταστροφή του γηπέδου θα μπορούσε να αποφευχθεί".

"Παρόλα αυτά, με αυτές τις προσπάθειες που κάναμε, έχουμε μειώσει τα χρέη, είχαμε περίπου 45 εκατ. χρέη, τα οποία ήταν φόροι και αμοιβές ποδοσφαιριστών. Αυτά τα απορροφήσαμε και σήμερα έχουμε λιγότερα από 10 εκατ. παλαιά χρέη και τα περισσότερα απ' αυτά είναι ρυθμίσεις προς την εφορία που έχουμε εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις των 100 δόσεων. Ενδεικτικά σας λέω πως μόνο στην εφορία από το 2012 έχουμε πληρώσει 23,2 εκατομμύρια ευρώ, εκτός από τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουμε μπει.

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23.000.000 ευρώ από το 2012"
INTIME SPORTS

Στο οικονομικό λοιπόν παρ όλες τις δυσκολίες έχουμε σε ένα μεγάλο βαθμό πετύχει τον στόχομας που ήταν να μην καταρρεύσει ο Παναθηναϊκός και να συνεχίσει να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στο ποδόσφαιρο. Στα άλλα μέτωπα τώρα.

υποστήριξε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος σε παρέμβαση ενός εκ των μελών για τα όσα έχει κάνει ο ίδιος απάντησε ότι:

"Μπορείτε να ζητήσετε και την παραίτηση μου ξέρετε εάν θέλετε, διότι ο Παναθηναϊκός ήρθε δεύτερος δυο χρόνια, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Κύπελλο πρόπερσι. Πέρσι ο Παναθηναϊκός είτε θέλετε να το πιστέψετε εσείς, είτε όχι του έκλεψαν το πρωτάθλημα.

Διότι αν βάλετε πόσες διαιτησίες πήρε ο Ολυμπιακός υπέρ του, και πόσες εμείς εις βάρος μας και το στήσιμο που έγινε εδώ με τα επεισόδια με τον Μαρινάκη πριν από δέκα μήνες, πότε ήταν. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε με τα περιορισμένα μέσα που είχαμε και χωρίς την βοήθεια του κόσμου να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο. Και το θεωρώ προκλητικό αυτό, να τοποθετείτε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε σοβαρή παρουσία στο ποδόσφαιρο. Διαλύσαμε τον Ολυμπιακό πριν τρία χρόνια, τον κερδίσαμε δυο φορές πέρσι, τον κερδίσαμε στο γήπεδο.

Φέτος φαντάζομαι θα τον είχαμε κερδίσει, ήταν πολύ καλή η διάθεση της ομάδας, αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία. Δεν μας δόθηκε όχι επειδή οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν κάποιο θέμα. Δεν μας δόθηκε επειδή βρέθηκαν 3-4 άνθρωποι των οποίων η βλακεία είναι ανίκητη.

Τα επεισόδια μετά ήταν αν θέλετε πάρα πολύ επώδυνα για εμάς αλλά ήταν δικαιολογημένα. Ήταν λογικό μετά από δυο ώρες να υπάρξει ένας τέτοιος θυμός από τον κόσμο. Παρόλα αυτά η καταστροφή του γηπέδου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί γιατί εμείς θα την πληρώσουμε όλοι μας, όλοι μαζί".

"Καταστροφική πορεία με την περίφημη Γκαμπάλα"

Στο λόγο του Γιάννη Αλαφούζου έγινε αναφορά και στην κακή φετινή πορεία των "πρασίνων", η οποία ξεκίνησε με τον αποκλεισμό "από την περίφημη Γκαμπάλα". Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε ότι κι ο ίδιος έκανε λάθη.

"Ο λόγος που μιλάω έτσι είναι διότι το καταστατικό που είχαμε κάνει δεν μου επιτρέπει να είμαι υποψήφιος πρόεδρος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία αυτή τη φορά γιατί κανείς δεν μπορεί να έχει παραπάνω από δυο συνεχόμενες θητείες και ήθελα να τοποθετηθώ λίγο και σε πιο προσωπικά θέματα.

Τέλος θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στο θέμα του παρασκηνίου και του που πάμε φέτος. Φέτος δυστυχώς η απόδοση της ομάδας ήταν μέτρια στην αρχή και ελπίζω αυτό να αλλάξει δραματικά στο μέλλον. Είχαμε καταστροφική πορεία στην Ευρώπη. Είχαμε δυο άτυχους αγώνες με την Μπριζ και μετά είχαμε την περίφημη Γκαμπάλα που όλοι ζήσατε και ζήσαμε τα αποτελέσματα αυτής της αναμέτρησης τότε. Αυτό για εμάς σήμαινε ότι χάσαμε 7 εκατ. ευρώ έσοδα φέτος. Τα οποία πάλι καλούμεθα και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Και για να είμαστε εδώ και να μην υπάρχουν παράπονα ότι δεν πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές ή άλλα οικονομικά του Παναθηναϊκό είναι προφανές ότι τις αντιμετωπίσαμε και αυτές.

"Πολεμάμε το παρασκήνιο με νόμιμα μέσα"

Το παρασκήνιο όμως είναι κάτι το οποίο το πολεμάμε με νόμιμα μέσα, αν έχω ένα παράπονο από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αυτό είναι μια παρένθεση που κάνω, είναι ότι στρέφονται κατά των ποδοσφαιριστών κατά του προηγούμενου προπονητή του Γιάννη Αναστασίου και πολύ λιγότερο κατά των διαιτητών και των όσων συμβαίνουν στα γήπεδα. Αυτό είναι ένα παράπονο προσωπικό. Έβλεπα σφυρίγματα απαράδεκτα και βρίζαμε τους ποδοσφαιριστές μας.

Όταν βρίζουμε τους ποδοσφαιριστές μας δεν πετυχαίνουμε τίποτα, παρά μόνο να τους καταρρακώσουμε το ηθικό τους, αυτή είναι μια παρένθεση που κάνω, εγώ και σαν οπαδός δεν μπορώ να διανοηθώ πως όταν η ομάδα είναι σε μια δύσκολη στιγμή οι οπαδοί της δεν τη βοηθάνε. Και πως εκείνη τη στιγμή βρίσκουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τον θυμό τους σε λάθη που γίνονται. Λέγοντας λάθη εγώ έχω κάνει αρκετά λάθη, όπως φαντάζομαι και πολλοί άνθρωποι που σε κάποιους τομείς είχαν δυσμενέστερα αποτελέσματα απ' ότι θα ήθελα να έχουν και στην περίοδο της διοίκησης της δικής μου.

Αλλά το παρασκήνιο αντιμετωπίζετε με νόμιμα μέσα. Έχουμε κάνει πάρα πολλές αποκαλύψεις. Έχουμε κάνει γνωστό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το θέμα της απάτης που συστηματικά διαπράττεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχουμε κάνει προσφυγή στην UEFA που παραλίγο να κερδίσουμε. Ο λόγος που δεν την κερδίσαμε ήταν για τυπικούς λόγους δεν μας επέτρεψε να υποβάλλουμε τις θέσεις μας. Και όταν προσφύγαμε στο CAS για να αμφισβητήσουμε αυτή την απόφαση το CAS παρόλο που δέχθηκε το τυπικό κομμάτι, επεσήμανε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάνει τίποτα το παράτυπο και είχε κάθε δικαίωμα να προσφύγει παρόλο που η UEFA δεν του είχε δώσει τη δυνατότητα να προσφύγει και μάλιστα έγινε και κάτι το προτοφανές δεν επιδίκασαν έξοδα δικαστικά εις βάρος, διότι όταν υπάρχει μια διαιτησία παρά το γεγονός ότι εμείς χάσαμε στο δικαστήριο δεν έγινε αυτό το πράγμα.

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23.000.000 ευρώ από το 2012"
INTIME SPORTS

Φέτος όμως και ενόψει των Ευρωπαϊκών αγώνων της επόμενης χρονιάς τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικαιοσύνη σε δικαστικές υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη είναι ακόμα πιο σοβαρά από πέρσι και λογικά και αν συνδυαστεί αυτό και με την κάθαρση που βλέπεται να γίνεται και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και σε παγκόσμιο και με την FIFA και την UEFA λογικά φέτος αυτοί που κάνουν συστηματικά απάτες και εξαγοράζουν τα πάντα στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν του χρόνου στην Ευρώπη.

Για αυτό και ο δικός μας στόχος από την αρχή ήταν να είμαστε, φέτος προσπαθούσαμε πάρα πολύ και θα θέλαμε να είμαστε πρώτοι, αλλά ήταν δύσκολο με τις διαιτησίες που γίνονται στην Ελλάδα, αλλά στόχος μας είναι τουλάχιστον να είμαστε δεύτεροι για να επωφεληθούμε από την δίκαιη τιμωρία που θα υποστεί ο πρώτος με όλα αυτά που έχει κάνει και φέτος και όλα τα προηγούμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει μαγικά.

Επίσης ελπίζουμε η ελληνική πολιτεία να λειτουργήσει έστω και ελάχιστα γιατί δεν χρειάζεται να λειτουργήσει πολύ για να υπάρξουν δίκαιες τιμωρίες. Είναι τόσα πολλά τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Σας μίλησα λίγο πιο έντονα λόγω και της ημέρας, αυτά ήθελα να πω δεν νομίζω ότι ξέχασα κάτι και θα είμαι στην διάθεση σας για ερωτήσεις τώρα ή αργότερα".

"Θα υπάρξουν άμεσα δικαστικές εξελίξεις με τον Ολυμπιακό"

Αφού ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά με την Γενική Συνέλευση της Συμμαχίας ακολούθησαν ερωτήσεις των μελών της Παναθηναϊκής Συμμαχίας προς τον Γιάννη Αλαφούζο.

-Είπατε ότι ο κόσμος έπρεπε να ασχολείται με την διαιτησία και να μην τα βάζει με τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Να μου δώσετε δυο απαντήσεις. Αν ο κόσμος είναι υπεύθυνος για το τι να κάνει με την διαιτησία και αν ο κόσμος είναι υπεύθυνος για τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα. Γιατί ο αποκλεισμός από την Γκαμπάλα δεν ήρθε από την διαιτησία αλλά από τον κ. Αναστασίου;
"Νομίζω δεν προσέξατε τι είπα, ένα βαθύ παράπονο εξέφρασα απλώς, τίποτα άλλο".

- Το 2010 ο Παναθηναϊκός είχε 30.000 διαρκείας, άρα δεν φταίει ο κόσμος. Πρωτοδικείο η ομάδα θα έσκαγε στα χέρια του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ήρθε η "Συμμαχία" και πήρε την ομάδα Τα παραπολιτικά κάνουν φουλ επίθεση ενώ η "Καθημερινή" είναι σε άλλη χώρα. Στελέχη διοίκησης, αποκλεισμός από την Γκαμπάλα και δεν κουνιέται φύλο στην ομάδα. Πέρασαν πέντε αγωνιστικές για να φύγει ο κ. Αναστασίου. Για να μην ξεχάσουμε συγχαρητήρια του κ. Κωνσταντίνου στον Μποροβήλο, αυτά δεν γίνονται ποτέ. Γηπεδικό καμία εξέλιξη 7 εκατ. αιωρούνται και να καταλήξω στο ότι είδα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη στον όμιλο του SKAI και να μην τίθεται καμία ερώτηση για κάτι βαπόρια που πηγαινοέρχονται.

"Τα "Παραπολιτικά" είναι μια εφημερίδα που δεν διαβάζω. Είναι μια εφημερίδα που χρησιμοποιείται για να εκβιάζει και για να σπιλώνει υπολήψεις. Η Καθημερινή έχει άλλη προσέγγιση στην επικαιρότητα. Ο ΣΚΑΙ δεν είναι μέσο στο οποίο κάθε πρωί ξυπνάω και λέω θα κάνετε το ένα θα κάνετε το άλλο. Υπάρχει μια γραμμή, είναι σαφής η πολιτική τοποθέτηση μας αλλά οι δημοσιογράφοι έχουν την ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν. Αν αυτό σας αρέσει η όχι είναι ένα άλλο θέμα.

Για το γήπεδο δυστυχώς και η οικονομική κρίση δεν δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να διαθέσει λεφτά αυτή τη στιγμή για γήπεδα. Αν και αυτό ελπίζουμε να αλλάξει. Με της ζημιές που πάθαμε και με τον αποκλεισμό μας φέτος και πέρυσι και με τα επεισόδια. Φέτος η ζημιά από το ντέρμπι είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ, μόνο η "NOVA" μας βάζει 350.000 ευρώ πρόστιμο, πολλαπλάσια πρόστιμα ο ΟΠΑΠ και 200.000 ευρώ πρόστιμο οι κύριοι της ΕΠΟ και ενώ είχαμε ξεκινήσει κάποια πράγματα έχουμε σταματήσει τα πάντα. Εκτός από μισθούς, συμβόλαια και εφορία και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να λειτουργούμε. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι έχουμε κάνει μια πολύ σημαντική επένδυση που δεν αναφέρετε όμως και είναι το προπονητικό κέντρο, το οποίο εγώ το πληρώνω και κάποια στιγμή όταν αποπληρωθεί ένα χρέος που θα έχει ο Παναθηναϊκός ένα δικό του προπονητικό κέντρο. Δυστυχώς αυτές είναι οι δυνατότητες μου δεν είναι απεριόριστες".

Τον λόγο πήρε και ο κ. Κωνσταντίνου που απάντησε:

"Δεν ζήτησα συγνώμη γιατί στηρίζω τον Μποροβήλο, απλά ήταν μια λάθος τοποθέτηση. Ξέρετε πόσο πονάω για τον Παναθηναϊκό μαζί με εσάς πονάω και εγώ... ήταν μια λάθος τοποθέτηση, δεν νομίζω ότι πρέπει να μου πάρετε το κεφάλι".

Θέλω να μου πείτε ποια είναι η άποψη σας για την κάρτα φιλάθλου και σε τι ενέργειες θα προβείτε;

"Και εγώ είμαι στεναχωρημένος απ' όσα συμβαίνουν γύρω μας και εγώ θα ήθελα να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Και εγώ δεν αμφισβητώ ότι έχω κάνει λάθη.

Για την κάρτα φιλάθλου η πολιτεία έχει τη συνήθεια να νομοθετεί χωρίς εμείς να μπορέσουμε να επηρεάσουμε τις ενέργειες της. Το να μπει μια διαδικασία στην έκδοση εισιτηρίων κάτι πάει να πει. Αν το ψηφίσει η βουλή δεν έχουμε νομοθετική δυνατότητα. Δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό".

"Αν ήταν προβοκάτσια, έπρεπε να το πείτε"

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό αρχικά και για την ανακοίνωση για την Super League που καταδικάσατε της ζημιές με επίσημη ανακοίνωση. Γιατί;

"Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, είχα κάποια συζήτηση με κάποια παιδιά πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τους είπα ότι αν γίνουν επεισόδια θα παραιτηθώ, όχι γιατί θα θυμώσω και θα παραιτηθώ αλλά γιατί πλέον δεν θα μπορώ να αντιμετωπίσω όλη αυτή τη θύελλα, το κόστος και τις καταστροφές που έρχονται γιατί και οι δικές μου δυνατότητες είναι περιορισμένες. Όταν λοιπόν εκκρεμούν εφέσεις, έχουμε ανοιχτά μέτωπα και προσπαθούμε να επιβιώσουμε δεν μπορούμε να συμφωνούμε με μια πράξη που βάζει σε κίνδυνο αυτήν την προσπάθεια της επιβίωσης που έχουμε.

Έχουμε την έφεση την άλλη εβδομάδα και δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός, ασχέτως και αν είναι δικαιολογημένος ο θυμός, και εγώ είμαι θυμωμένος με όσα συμβαίνουν και εγώ θα μπορούσα να κάνω πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν είτε παράνομα, είτε υπερβολικά εκφράζοντας αυτό τον θυμό. Όπως έλεγαν παλιά οι πολιτικοί υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται.

Εμείς και τα κάναμε και τα υπογράψαμε από κάτω και φέραμε σε δύσκολη θέση απέναντι στο πολιτικό, δικαστικό κατεστημένο τον Παναθηναϊκό. Αυτό πετύχαμε τότε. Για αυτό ήταν και η αντίδραση. Υπήρχε το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα εκείνη την ημέρα και υπογραφή Θύρα 13 από κάτω, δεν είναι έτσι. Αν ήταν προβοκάτσια, έπρεπε να βγείτε και εσείς να το πείτε. Με επίσημη ανακοίνωση να κάνετε, όπως κάνουμε και εμείς".

Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν άφησαν τίποτα, ούτε τουαλέτα, εσείς θα αφήσετε κάτι, πως πιστεύετε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτά που πρέπει;

"Υπήρξαν ειδήσεις ότι δυο δικαστές ενώ δεν έπρεπε να συμμετέχουν στην διαδικασία απήλλαξαν τον Μαρινάκη ενώ έβαλαν άλλους κατηγορούμενους οι οποίοι έκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Αυτό έγινε και η δικαιοσύνη το ελέγχει. Έχουμε μια μεγάλη υπόθεση, την υπόθεση Ανδρεάδη η οποία έχει φύγει από τον ανακριτή και έχει πάει στον εισαγγελέα προτωδικών απ' ότι ξέρω. Η οποία έχει πολύ βαριές κατηγορίες. Έχει μέσα τουλάχιστον δυο άμεσες συνομιλίες του Μαρινάκη όπου φέρετε να χειραγωγεί αγώνες και νομίζω ότι είναι τόσο συντριπτικά τα στοιχεία που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξι μηνών, θα έχουμε εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Από εκεί και πέρα τι να σας πω και εγώ, κάνουμε ότι μπορούμε, δεν έχουμε άλλα όπλα, είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη της υπόθεσης δικαστικά. Όχι γιατί η δικαιοσύνη είναι πάρα πολύ αυστηρή ή δρα γρήγορα η αποτελεσματικά αλλά είναι πολλές οι παρανομίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάπου θα σκάσει".

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23.000.000 ευρώ από το 2012"
INTIME SPORTS

Το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας διεκόπη βιαίως για λόγους που δεν είναι της παρούσης, δεν είναι δόκιμη η σύγκριση με τον Βγενόπουλο. Μας λέτε ότι μετέχουμε σε ένα στημένο παιχνίδι, περιμένετε από την δικαιοσύνη που δεν δικαιώνονται άλλες περιπτώσεις. Και μας λέτε τώρα ότι σε έξι μήνες θα έχουμε εξελίξεις. Γιατί δεν καλούσατε μια Γενική Συνέλευση για να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα;

"Καταρχήν και εσείς καταλήξατε ότι αν φύγουμε από το πρωτάθλημα θα έπρεπε να κάνουμε ποινικές ενέργειες. Πρέπει να αποφασίσουμε η την πιστεύουμε ή όχι. Αν δεν την πιστεύουμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πρέπει να την πιστεύουμε με όλα της τα ελαττώματα. Δεύτερον έχουμε κάνει πολλές νομικές ενέργειες εναντίων του συστήματος αυτού.

Τρίτον αυτό που είπα για τον κ. Βγενόπουλο είπα ότι έχω βάλει περισσότερα λεφτά, δεν έκανα άλλη σύγκριση. Απλώς επειδή κατηγορούμαι, δεν ήθελα να πω τι έχω βάλει αλλά κάποιοι με λένε αφραγκούζο και υποχρεώθηκα να το πω και μου είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο που το είπα, υποχρεώθηκα να το πω και πρέπει να βάλω και άλλα που ούτε τα έχω και να σας πω και κάτι άλλο ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει πλάτη.

Μπορούμε 300 άνθρωποι να πάρουμε τον Παναθηναϊκό και να φύγουμε από το πρωτάθλημα. Έχουμε εμείς που είμαστε εδώ πέρα αυτή τη δυνατότητα να αποφασίσουμε ότι πρέπει να φύγει, έχουμε 2 εκατ. οπαδούς.

Όταν κάναμε αυτή την προσπάθεια η οποία σε ένα μεγάλο μέρος έχουμε διασώσει τον Παναθηναϊκό αυτό πήγαμε να αποφύγουμε θεώρησα ότι δεν έπρεπε να πάει στην Γ' Εθνική, το θεώρησα απαράδεκτο για την ιστορία του Παναθηναϊκού".

"Μιλάω συχνά με τον κ. Πατέρα, μακάρι να έρθει κάποιος άλλος"

Λάθη δεν κάνει όποιος δεν δουλεύει. Παρατηρήσαμε μετά το ντέρμπι τον κ. Κοντονή σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο να μιλάει με έναν υπόδικο. Η απάντηση του ότι εγώ πρέπει να μιλάω με όλους δεν με καλύπτει και με δεδομένο ότι είναι κοινό ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε ένα πόλεμο την άρση του απορρήτου, να μάθουμε τι είπαν. Και κάτι ακόμα πλήγωσε τον κόσμο που οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν σέλφι στην Θύρα 13;

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η αντιμετώπιση η δική μας στην Λεωφόρο σαν διοίκηση και σαν στελέχη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι. Έχουμε ένα ελαφρυντικό, ότι δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μπορούσαν να είχαν συμβεί τέτοια πράγματα και δεν είχαμε προετοιμαστεί. Αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι έχουμε ευθύνη και ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που επιτρέψαμε να γίνει κάτι τέτοιο.

Να σας πω για τον κ. Κοντονή εμείς σαν Παναθηναϊκός και πολύ περισσότερος σαν Γιάννης Αλαφούζος δεν έχω τη δυνατότητα να βάλω κάποιον φυλακή, ούτε να ζητήσω την άρση του απορρήτου, ούτε να κάνω κάνω υποκλοπές παρακολουθήσεις τηλεφώνων, Υπουργών η άλλων. Εμείς το ζητήσαμε σαν Παναθηναϊκός με ανακοίνωση για να φανεί ποιοι μίλησαν με ποιους και τότε βγήκε ο κ. Κοντονής και είπα μίλησα με τον κ. Μαρινάκη. Το θεωρώ απαράδεκτο, απαραδεκτότατο αλλά ξέρετε δεν τον έβγαλα εγώ Υπουργό".

Θα ήθελα να σας ρωτήσω η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μη διαχειρίσιμη λόγω των όσων γίνονται. Εμείς θεωρώ ότι δεν έχουμε και τα κατάλληλα άτομα για να τα βάλουν με τέτοιους Τύπους. Με τον κ. Πατέρα μπορείτε να μας πείτε κάτι. Θέλει να γίνει πρόεδρος διότι συζητιέται το πράγμα;

"Δεν μου έχει αφήσει μια τέτοια σκέψη ότι θέλει να γίνει πρόεδρος. Εγώ μιλάω συχνά. Θα ήταν ευχάριστο για μένα αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος να πάρει το βάρος και να το πάει μπροστά, καλύτερα. Σας διαβεβαιώνω ότι μόλις βρεθεί μια σοβαρή πρόταση, όπως θα ήταν του κ. Πατέρα εγώ αμέσως θα το συζητούσα. Δεν θεωρώ ότι ένας άνθρωπος μπορεί να έχει αυτό τοπ βάρος. Θα ήταν ευπρόσδεκτη μια βοήθεια. Καθόλου δεν θα στεναχωρηθώ αν γίνω και πάλι οπαδός και έρχομαι να βλέπω την ομάδα μου και να χαίρομαι. Ο κ. Πατέρας βοηθάει, μιλάω συχνά μαζί του, πάντα μου λέει τη γνώμη του, με συμβουλεύει σε διάφορα θέματα μιλάμε 2-3 φορές τον μήνα θα έλεγα".

Αλαφούζος: "Έχω βάλει 23.000.000 ευρώ από το 2012"
INTIME SPORTS

Εκτιμώ και τα θετικά, ο αγώνας για την κάθαρση του ποδοσφαίρου και τα χρήματα που έχετε βάλει. Όποια κριτική είναι για τα λάθη που έχετε κάνει και όχι για τα λεφτά που έχετε δώσει. Θα ήθελα να ρωτήσω τρία πράγματα. Πρώτον μια πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση για το τι χρωστάει ο Παναθηναϊκός. Το σύνολο του χρέους ποιο είναι; Δεύτερον είδα το σλόγκαν της συμμαχίας παίρνουμε την ομάδα στα χέρια μας. Ποια είναι η μετοχική σύνθεση. Τρίτον λέγαμε ότι θα στηριχθούμε στα νέα παιδιά και στις ακαδημίες και η εικόνα μόνο καλή δεν είναι, θέμα εσωτερικής λειτουργίας. Μια κατάσταση που δεν φαίνεται να είναι σωστή;

"Να ξεκινήσω από τις ακαδημίες. Είμαστε ανήσυχοι με τα αποτελέσματα, ειδικά τα φετινά της U20. Από την άλλη μεριά όμως ο σκοπός όμως δεν είναι να κερδίζει αγώνες αλλά να βγάζει ποδοσφαιριστές. Ελπίζω να διορθωθούν τα αποτελέσματα και να πάμε καλύτερα. Έχουμε πολλά νέα αξιόλογα παιδιά που σιγά-σιγά θα τα δούμε στην πρώτη ομάδα.

Όσον αφορά τα οικονομικά τα πάντα είναι διαθέσιμα και στους ισολογισμούς και στο γραφείο μας. Ελάτε να σας δείξω τα πάντα και να δημοποιήσετε τα πάντα.

Τα μόνα μακροχρόνια χρέη που έχουμε είναι τα χρέη στην εφορία τα οποία είναι 5 εκατ. ευρώ και υπάρχει υπόλοιπο 3 εκατ. ευρώ σε ποδοσφαιριστές. Τα άλλα είναι τρέχοντα χρέη λειτουργίας, όπως έχει η κάθε επιχείρηση. Δεν υπάρχει δάνειο μακροχρόνιο που να έχει να αποπληρώσει ο Παναθηναϊκός. Εκτός από τα χρέη που πήραμε τη χρονιά 11-12 είχαμε 26 εκατ. ζημιές τις οποίες απορροφήσαμε και αυτές. Αλλά λεπτομέρειες ευχαρίστως να σας δώσω στο γραφείο μου".

"Εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αντιδράσει"

Άλλες δυο ερωτήσεις τελικά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που δεν πέσαμε στην Γ' Εθνική, δεν άκουσα τίποτα για το συλλαλητήριο;

"Το τι θα γίνει εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν θέλω να πω περισσότερα απ' αυτό το μικρόφωνο αυτή τη στιγμή. Αλλά να δούμε τι θα κάνουμε εμείς οι Παναθηναϊκοί τις επόμενες εβδομάδες. Εξαρτάται από τον κόσμο. Ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και νομίζω έχουμε να κάνουμε πολλά μετά.

Πριν το ματς είχαμε συζητήσει μετά το παιχνίδι που δεν έγινε με τον Ολυμπιακό να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για την εγκληματική οργάνωση και για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ήρθαν τα γεγονότα όπως ήρθαν και αναγκαστήκαμε να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις μας και τις ιδέες μας και να κινηθούμε με τακτική γιατί υπάρχουν κάποια ανοιχτά θέματα. Εξαρτάται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αντιδράσει".

Τι δεν έγινε σωστά, τι πρέπει να αλλάξει για τη συνέχεια;

"Οι φίλαθλοι, εσείς και εμείς έχουμε κρατήσει ζωντανό τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κανείς άλλος. Ίσως δεν μας εμπιστεύθηκε αρκετά ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Είχαν περάσει και πολλά οι Παναθηναϊκοί, υπήρχαν εσωτερικές συγκρούσεις. Είχαν τσακωθεί οι μέτοχοι μεταξύ τους, υπήρχε μια δυσπιστία.

Η προσέγγιση που κάναμε ότι από τα 2 εκατ. ευρώ θα έχουμε τουλάχιστον 40.000 ήταν λανθασμένη. Για το τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα δεν το ξέρω.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολη η οικονομική περίοδος και πολύς κόσμος δεν μπορεί να βοηθήσει ενώ θα ήθελε. Βέβαια υπάρχει μεγάλη ανταποδοτικότητα με τις εκπτώσεις που παίρνει κανείς πίσω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ