ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αξελός: "Το Γουδή δεν είναι ενδεδειγμένη λύση"

ΑΘΗΝΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ο επικεφαλής παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", Ρήγας Αξελός, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι δεν συμφωνεί με την εγκατάσταση του Παναθηναϊκού στου Γουδή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τη μετεγκατάσταση του Παναθηναϊκού στου Γουδή, όμως η δημοτική παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" που συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και πρόσκειται στο ίδιο κόμμα, αντιτίθεται στην προοπτική.

Η θέση του συνδυασμού εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης (27/4) στο Δημαρχιακό Μέγαρο και την επανέλαβε ο επικεφαλής, Ρήγας Αξελός, σε δηλώσεις του στην εκπομπή "Σκορ στο Κόκκινο", στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο".

Ο Αξελός τόνισε ότι το Γουδή δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση και μετέφερε τους φόβους του ότι θα καταστραφεί το Μητροπολιτικό Πάρκο. Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

"Είναι δεδομένο πως πρόκειται για πρωτόλεια πρόταση, η οποία χρειάζεται επεξεργασία. Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορική ομάδα και η πολιτεία οφείλει να βρει λύση. Ωστόσο η λύση σχετικά με το Πάρκο Γουδή δεν είναι ενδεδειγμένη. Εμείς σαν παράταξη ήρθαμε σε επαφή με καθηγητές του πολυτεχνείου, περιβαλλοντολόγους και διαπιστώσαμε πως η λύση δεν είναι να καταστραφεί η περιοχή.

Υπάρχει το προεδρικό διάταγμα για την προστασία του Υμηττού. Επιπλέον, η Ανοιχτή Πόλη υποστήριζε ανέκαθεν και με φανατισμό τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στην συγκεκριμένη περιοχή. Και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα ζητήματα όπως π.χ θα δώσει ο στρατός τα οικήματα; Θα καταστραφεί το πάρκο;".

Έπειτα, ρωτήθηκε για το μέρος που θεωρεί ως ενδεδειγμένο για να μετακομίσει ο Παναθηναϊκός, αυτός υπέδειξε το ΟΑΚΑ ή τον Βοτανικό. Συγκεκριμένα, τόνισε:

"Εμείς δεν προτείνουμε. Ωστόσο αναφέραμε πως υπάρχει ελεύθερος χώρος στο Βοτανικό για γήπεδο και ένα mall μικρότερο από αυτό που ήθελε να κατασκευάσει ο Βωβός, νομοθετημένα από το ΣτΕ. Αναφέραμε επίσης ότι η πρόταση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ΟΑΚΑ θεωρείται ενδεδειγμένη. Εμείς δεν φοβόμαστε να διατυπώσουμε τις θέσεις μας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ