ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αιώνιο ντέρμπι VS Tyne-Wear derby

Αιώνιο ντέρμπι VS Tyne-Wear derby

Ο Νίκος Νταμπίζας βρίσκεται στην Αγγλία και θα παρακολουθήσει το ντέρμπι Νιουκάσλ - Σάντερλαντ και κλήθηκε να το συγκρίνει με το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Την Κυριακή (20/3) η Νιουκάσλ υποδέχεται τη Σάντερλαντ και ο Νίκος Νταμπίζας θα βρίσκεται μεταξύ των θεατών στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει αγωνιστεί στο ντέρμπι της Βορειοανατολικής Αγγλίας, έχοντας πετύχει και γκολ χαρίζοντας τη νίκη στη Νιουκάσλ!

Ο Νταμπίζας έχει μεταβεί ήδη στην αγγλική πόλη και παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα "chroniclelive.co.uk", μεταξύ των οποίων αναφέρθηκε στην πρώτη εμπειρία του, ενώ το συνέκρινε με το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Αρχικά, ο Νταμπίζας μίλησε για το πως έμαθε για το τοπικό ντέρμπι: "Ήρθα το 1998 και αμέσως, από το πρώτο ντέρμπι, κατάλαβα τη σημασία που έχουν όλα αυτά για το club, τους φιλάθλους, την πόλη και γενικότερα, την περιοχή. Δεν ήταν μόνο το παιχνίδι, είχα ξεκάθαρη άποψη, πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το παιχνίδι. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να μπορείς να προσαρμόζεσαι και να κατανοείς τα συναισθήματα".

Έπειτα, κλήθηκε να το συγκρίνει με το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Οι κουλτούρες διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά αυτό είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι στην περιοχή, το σημαντικότερο ματς για τη Νιουκάσλ και τη Σάντερλαντ, αυτό είναι φανερό. Αλλά στην Ελλάδα, παρότι υπάρχει τεράστια αντιπαλότητα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Εδώ έχουμε μία μεγάλη περιοχή, ενώ η Αθήνα είναι μία μεγαλούπολη. Εδώ έχει να κάνει με μία ολόκληρη επαρχία".

Καταλήγοντας, σχολίασε: " Αυτό είναι το περιβάλλον της Βόρειας Αγγλίας, η ατμόσφαιρα είναι πολύ ιδιαίτερη και το Σεντ Τζέιμς Παρκ αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχει ένταση, ιαχές, πάθος και αυτή είναι η υπόθεση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ