ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Αγκάθι" για Πούκι το τετράφυλλο τριφύλλι

Pukki Teemu of Brondly IF celebrates a goal against Omonia Nicosia during a third qualifying round, second leg soccer match between Omonia  and Brondly IF at GSP stadium, in Nicosia, Cyprus, Thursday, Aug. 6, 2015. (AP Photo/Philippos Christou)
Pukki Teemu of Brondly IF celebrates a goal against Omonia Nicosia during a third qualifying round, second leg soccer match between Omonia and Brondly IF at GSP stadium, in Nicosia, Cyprus, Thursday, Aug. 6, 2015. (AP Photo/Philippos Christou) AP

Οι Δανοί ανέφεραν χθες (1/8) ότι η Σέλτικ έχει ποσοστό μεταπώλησης 20% για τον Πούκι, όμως στην πραγματικότητα αυτό φτάνει στο 30%. Πάνω από 1 εκατ. Ευρώ η προσφορά του Παναθηναϊκού στην Μπρόντμπι, μικραίνει η απόσταση.

Μην απορήσουμε αν το “σίριαλ” για την απόκτηση του Τεέμου Πούκι κρατήσει περισσότερο από 10-15 μέρες μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπρόντμπι.

Οι Πράσινοι διατηρούν το σημαντικό πλεονέκτημα της προφορικής συμφωνίας με τον Φινλανδό φορ του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον προσεχή Ιούνιο, αλλά η διαπραγμάτευση με τους Δανούς βρίσκεται... μόλις στην τέταρτη μέρα και δεν αναμένεται να λήξει σύντομα.

Όσο περνούν οι μέρες, θα γνωστοποιούνται και περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Όχι όλα ασφαλώς. Αυτό είναι αδύνατον. Αρκετά, όμως, ώστε να “φωτίσουν” περισσότερο την εξέλιξη της ιστορίας. Όπως αυτό που ανέφερε χθες η Ekstarbladet, σύμφωνα με την οποία η Σέλτικ, στην οποία ο Πούκι αγωνίστηκε τη σεζόν 2013-2014 (συμπαίκτης, μάλιστα, του Γιώργου Σαμαρά, όπως και του Κυριακου Παπαδόπουλου προηγουμένως στην Σάλκε!) διατηρεί ποσοστό 20% από τη μεταπώληση του 26χρονου επιθετικού.

Η Σέλτικ αρχικά είχε δανείσει τον Πούκι για έναν χρόνο στην Μπρόντμπι, η οποία τον επόμενο χρόνο, το καλοκαίρι του 2015, τον αγόρασε από τους Σκωτσέζους αντί 700.000 ευρώ, διατηρώντας ποσοστό μεταπώλησης. Το οποίο, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr δεν είναι 20%, αλλά 30% και αποτελεί από την αρχή της... ιστορίας το πιο αιχμηρό “αγκάθι” για τη συμφωνία Παναθηναϊκού – Μπρόντμπι, καθώς αυξάνει το συνολικό κόστος της μεταγραφής!

Η προσφορά του Παναθηναϊκού πλέον ξεπερνά το 1 εκατ. Ευρώ στους Δανούς, αγγίζει το 1,2 εκατ. Ευρώ, αλλά η Μπρόντμπι, η οποία ξεκίνησε – όπως μαθαίνουμε τελικά - από 2,5 εκατ. Ευρώ απαιτεί αρκετά μεγαλύτερο ποσό. Ποια είναι η ακριβής διαφορά δεν γνωρίζουμε. Το βέβαιο είναι πως η συζήτηση συνεχίζεται και δεν θα λήξει γρήγορα.

Πώς και πόσο θα... αντέξει ο Πούκι αν δεχθεί νέα πρόταση ανανέωσης συμβολαίου; Άγνωστο! Οπως άγνωστο είναι πόσο θα περιμένει και ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση που φτάσουμε στις 10-15 Αυγούστου. Έχει ένα ατού: δεν πιέζεται ασφυκτικά δεδομένου ότι ο Πούκι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs του Europa League (αν προκριθεί επί της Γκαμπάλα). Έχει και ένα μειονέκτημα: το μπάτζετ του δεν είναι... απεριόριστο, όπως είχε πει κάποτε ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Αργύρης Μήτσου.

Προς το παρόν οι Πράσινοι δεν εργάζονται σε άλλες υποθέσεις για τον σέντερ φορ. Επιμένουν, συζητούν και διαπραγματεύονται με την Μπρόντμπι. Προσπαθούν να βρουν φόρμουλα. Καλή είναι η επαφή με τους Δανούς, οι οποίοι βρίσκονται σε πιεστική θέση, καθώς ο δικός τους “Μπεργκ” έχει συμφωνήσει με την... “Αλ Αϊν”. Αποδεικνύεται αυτή η καλή επαφή και απο τη συμφωνία των δύο πλευρών να παίξει ο Πούκι αύριο (3/8) εναντίον της Χάιντουκ και την Κυριακή (6/8), στο ντέρμπι εναντίον της Κοπεγχάγης.

Ωστόσο, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο – παρά την πίστη των Πράσινων για την ολοκλήρωση του deal – να αρχίσουν κουβέντα ταυτόχρονα και για άλλον φορ. Ίσως έστω μόνο και μόνο για να δείξουν στην Μπρόντμπι και στον ίδιο τον Πούκι ότι... “το μοναστήρι να' ναι καλά”, όπως έλεγε – λανθασμένα ορισμένες φορές – ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Η παρτίδα σκάκι μόλις έχει αρχίσει και το πλεονέκτημα έχουν τα λευκά. Αυτά που έκαναν την πρώτη κίνηση.

AP Photo/Philippos Christou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ