ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0

Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ στο τρίτο και τελευταίο του φιλικό στην Ολλανδία με τους πράσινους να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο απ' ότι στο φιλικό με την Μπριζ αλλά να πληρώνουν και πάλι δυο λάθη στην άμυνα. Η πρώτη του Στιλ και η παρουσία του Πράνιτς ως αριστερό μπακ τα θετικά στοιχεία για το τριφύλλι. (PICS)

Με ήττα έκλεισε τα φιλικά του στην Ολλανδία ο Παναθηναϊκός καθώς οι πράσινοι ηττήθηκαν από τον Άγιαξ με 2-0 σε ένα παιχνίδι όπου έδειξαν ουσιαστικά δυο πρόσωπα, κακοί στο πρώτο μέρος, αρκετά καλοί στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η εν γένει εικόνα του ήταν καλύτερη απ' ότι στο φιλικό με την Μπριζ.

Ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί σίγουρα να κρατήσει την εικόνα του δευτέρου 45λεπτου και δη από το 45-65' όπου ο Παναθηναϊκός έβγαλε δουλεμένες φάσεις κόντρα στον Άγιαξ, να κρατήσει την πρώτη παρουσία του Στιλ σε φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού αλλά και φυσικά την πολύ καλή εικόνα του Πράνιτς ως αριστερός οπισθοφύλακας. Ο Κροάτης μάλιστα ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα από πλευράς πράσινων.

Φυσικά το τριφύλλι έδειξε ότι θέλει αρκετή δουλειά ακόμα προκειμένου να είναι έτοιμο για τους αγώνες των προκριματικών του Champions League ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο 43χρονος τεχνικός δεν είχε στην διάθεση του τους Εσιέν, Σάντσεθ, Νάνο, Κλωναρίδη που δεν αγωνίστηκαν λεπτό.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε το ματς βάζοντας τον Κοτσόλη κάτω από την εστία, τον Βέμερ στα δεξιά και τον Χουχούμη αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ταυλαρίδη, Κουτρουμπή. Μπροστά τους έπαιξαν οι Λαγός, Ζέκα και πιο μπροστά οι Πράνιτς, Λουντ ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Καρέλης, Μπεργκ σε αυτό το 4-2-2-2 που δοκιμάζει όλο αυτό το διάστημα στην Ολλανδία ο Έλληνας τεχνικός.

Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Οι πράσινοι έδειξαν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το φιλικό με την Μπριζ, απέφυγαν τα πολλά λάθη, πάντα σε σχέση με το φιλικό κόντρα στους Βέλγους και έδειξαν να είναι πιο φρέσκοι αφού δεν είχαν κάνει προπόνηση την Παρασκευή το πρωί. Βέβαια είχαν να αντιμετωπίσουν έναν Άγιαξ που παρότι έπαιξε με μια ανάμεικτη ομάδα (οι Ολλανδοί έδωσαν δυο φιλικά την Παρασκευή, αντιμετώπισαν και την Νόρτζελαντ, και ο Ντε Μπουρ μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής των βασικών του παικτών), πίεσε πολύ σωστά, ιδίως στο πρώτο μέρος και ήταν συνέχεια στην επίθεση.

Απειλούσε κυρίως από τα άκρα

Ο Άγιαξ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προσπαθούσε κυρίως από τα άκρα να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Στο 8' η μπάλα έφτασε στον Μένινγκ μετά από εκτέλεση φάουλ, αυτός επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Κοτσόλη. Ένα λεπτό αργότερα οι Ολλανδοί κέρδισαν πάλι φάουλ έξω από την περιοχή με τον Μίλικ να αναλαμβάνει την απευθείας εκτέλεση του αλλά ήταν άστοχος.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 12' με τον Καρέλη να κατεβάζει ωραία την μπάλα, είδε την κίνηση του Πράνιτς στα αριστερά και του πάσαρε στον σωστό χρόνο με τον Κροάτη να επιχειρεί το σουτ το οποίο έφυγε πλάγια έξω. Ο Πράνιτς θα μπορούσε να δώσει παράλληλα στον Μπεργκ που ήταν ανενόχλητος.

Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Ο Άγιαξ που είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου κέρδισε κόρνερ στο 22' με τον Κλάασεν να βγαίνει στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά από τον Μπεργκ αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Η υπεροχή του "Αίαντα" καρποφόρησε στο 33' όταν οι παίκτες της ομάδας του Ντε Μπουρ άλλαξαν ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, έγινε η παράλληλη μπαλιά και ο Μίλικ από κοντά με προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Μετά το 35' ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του και προσπάθησε να βγει με καλύτερες αξιώσεις στην επίθεση. Κάτι το οποίο κατάφερε χάνοντας δυο πολύ καλές στιγμές μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 41' ο Καρέλης βγήκε ωραία αριστερά και γύρισε παράλληλα προς τον Μπεργκ με τον Σουηδό να σπρώχνεται στην μικρή περιοχή και να μην μπορεί να κάνει την προβολή. Στο 44' ο Βέμερ έκανε μια πολύ όμορφη προωθημένη μπαλιά προς τον Λουντ ο οποίος έβγαινε ανενόχλητος μπροστά από την εστία του Μπουρ αλλά δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ.

Καλύτερος στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς τους Στιλ, Τριανταφυλλόπουλο, Ατζαγκούν, Πέτριτς και Νίνη αντί των Κοτσόλη, Χουχούμη, Ταυλαρίδη, Καρέλη και Λουντ με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο, να βγαίνει καλύτερα στην επίθεση και για ένα 20λεπτο μέχρι να γίνουν και άλλες αλλαγές από πλευράς Αναστασίου να είναι καλύτερος από τον αντίπαλο του. Στην άνοδο του τριφυλλιού έπαιξε ρόλο και η χρησιμοποίηση του Πράνιτς ως αριστερός μπακ αλλά και η παρουσία των Νίνη, Πέτριτς στην ενδεκάδα.

Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Οι πράσινοι απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο μέρος με τον Πράνιτς να κάνει μια σαραντάρα μπαλιά στον Πέτριτς με τον Κροάτη επιθετικό να περνάει έναν αντίπαλο και να σουτάρει πάνω από την εστία του Μπουρ. Στο επόμενο λεπτό ο Μπεργκ μετά από ωραία κάθετη πάσα βγήκε τετ α τετ με τον Μπουρ αλλά από πλάγια θέση προσπάθησε να τον νικήσει με τον Ολλανδό γκολκίπερ να διώχνει με το ένα χέρι.

Στο 59' και πάλι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Ζέκα να βλέπει τον Πράνιτς που είχε ανοιχτεί στα αριστερά, ο άσος των πράσινων έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Ατζαγκούν ναι μεν πρόλαβε την μπάλα αλλά όχι καλά για να την στείλει στα δίχτυα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Άγιαξ ο οποίος είχε κάνει μόλις μια αλλαγή στο ημίχρονο ήρθε στο 60' όταν ο Σένε εκτέλεσε ένα φάουλ απευθείας με τον Στιλ να κάνει σπουδαία εμφάνιση και εν συνεχεία τον Βαν Ντερ Χορν να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε και άλλες αλλαγές στο 63' με τους πράσινους να συνεχίζουν να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος αλλά όχι όπως στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Αλλαγές έκανε και ο προπονητής του Άγιαξ μετά το 75' αλλάζοντας όλη την ομάδα του σχεδόν πλην του Ελ Γαζί ο οποίος είχε μπει στο ημίχρονο στην θέση του Μίλικ. Ο σέντερ φορ των Ολλανδών μάλιστα μπήκε στην περιοχή στο 79' από τα αριστερά και προσπάθησε να σουτάρει αλλά ο Πράνιτς έβαλε το πόδι και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα για τον Άγιαξ

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 80' ο Αγγελόπουλος που είχε περάσει στην θέση του Ζέκα, στην τελευταία αλλαγή του Παναθηναϊκού, έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Μπουρ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα το τριφύλλι απείλησε και πάλι με τον Πράνιτς να δίνει στον Πέτριτς, αυτός με τακουνάκι έσπασε δίπλα στον Ατζαγκούν ο οποίος έξω από την περιοχή έκανε ένα πλασέ με τον Μπουρ να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει.

Ο Άγιαξ ήταν όμως η ομάδα που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο δεύτερο μέρος όταν ο Ελ Γαζί έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου, δεν τον έκοψε κανείς και με σουτ έξω από την περιοχή κατάφερε να νικήσει τον Στιλ ο οποίος ναι μεν έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει.

Η τελευταία καλή στιγμή του ματς άνηκε στον Παναθηναϊκό όταν στο 88' οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει απευθείας ο Πέτριτς με τον Μπουρ όμως να πέφτει και πάλι στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει σταθερά.

Άγιαξ: Μπουρ, Τέτε, Βαν Ντερ Xoρν, Ριέντεβαλντ, Ντάικς, Μπαζούρ, Κλάασεν, Σινκγκράβεν, Σένε, Μίλικ (46' Ελ Γαζί), Μένινγκ (63' Τσέρνι).

Γκρόοτχουιζεν, Ντανκερλούι, Φίσι, Σαβαστάνο, Βάρμερνταμ, Ελ Μαχντιουί, Ακολάτσε, Ντουάρτε, Μπάκερ, Κλέμεντ, Χέντριξ

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46' Στιλ), Βέμερ (63' Μαρινάκης), Ταυλαρίδης (46' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής (67' Τελάντερ), Χουχούμης (46' Ατζαγκούν), Λαγός (63' Δώνης), Ζέκα (79' Αγγελόπουλος), Πράνιτς, Λουντ (46' Νίνης), Καρέλης (46' Πέτριτς), Μπεργκ (63' Καλτσάς).

Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
Άγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ