ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αφιέρωμα στις 100 συμμετοχές του Καραγκούνη

Αφιέρωμα στις 100 συμμετοχές του Καραγκούνη
Καραγκούνης INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καραγκούνης έφτασε τις 100 Ευρωπαϊκές συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο και το Sport24.gr θυμάται όλη του την πορεία από το 1999 μέχρι και το 2011 (Vids&Pics).

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που πάντα γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από την αξία/χρησιμότητα του σε μία ομάδα τόσο από τους φίλους του Παναθηναϊκού, όσο και από τους αντιπάλους.

Όποια άποψη και να έχει ο καθένας, ότι και να πιστεύει, το γεγονός είναι ένα. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι από τους πιο ολοκληρωμένους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ιστορία του πρωταθλήματος, με σπουδαία επιτεύγματα σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο, με επιτυχίες στην Ευρώπη, πορείες αξιοζήλευτες, γκολ ιστορικά και προσφάτως... κατοστάρης.

Το παιχνίδι λοιπόν εναντίον της Οντένσε στην Δανία την Τετάρτη το βράδυ μπορεί να ήρθε ισόπαλο, όμως εκείνο που έχει σημασία είναι η εκατοστή συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη, κατόρθωμα σπάνιο για για τα ελληνικά δεδομένα.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως ο έμπειρος μέσος είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που φτάνει το φράγμα των 100 συμμετοχών στην Ευρώπη, καθώς πρώτος είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης με 104. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα ίσως και να τον ξεπεράσει.

Πάμε λοιπόν θα θυμηθούμε τα 100 παιχνίδια του "Κάρα" με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, της Ίντερ και την Μπενφίκα.


1999-2000: Η πρώτη συμμετοχή

16-9-1999: Γκόριτσα - Παναθηναϊκός: 0-1

Ο Γιώργος Καραγκούνης μπήκε στο 84ο λεπτό στη θέση του Αλιόσα Ασάνοβιτς και από τότε άρχισε να δείχνει πως θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των πράσινων. Ακολουθούν στην ίδια σεζόν:

21-10-1999: Γκράτσερ - Παναθηναϊκός: 2-1 (έπαιξε 69 λεπτά)

4-11-1999: Παναθηναϊκός - Γκράτσερ: 1-0 (έπαιξε 17 λεπτά)

Στη συνέχεια έπαιξε και στα δυο ματς με την Λα Κορούνα. Στην Ισπανία οι πράσινοι ηττήθηκαν με 4-2, ενώ στο ΟΑΚΑ το ματς ήρθε 1-1.

Αφιέρωμα στις 100 συμμετοχές του Καραγκούνη
Καραγκούνης Βαζέχα

(Ο Κριστόφ Βαζέχα ξέρει ότι αφήνει τον Παναθηναϊκό σε καλά χέρια)

2000-2001: Το πρώτο γκολ

Πολόνια - Παναθηναϊκός: 2-2 (στον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ 2-1)

Στους ομίλους στην πρώτη φάση πέταξε έξω Γιουβέντους και Αμβούργο και οι πράσινοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Ο Καραγκούνης έπαιξε και στα έξι παιχνίδια. Στην επόμενη φάση, πάλι όμιλοι, ο Καραγκούνης έπαιξε σε πέντε παιχνίδια και πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1, ισοφάρισε στο 64. Οι πράσινοι έχασαν με γκολ στο 84 και το 90). Στον δεύτερο όμιλο βγήκαν τελευταίοι.

2001-2002: Οι περισσότερες συμμετοχές

Ο Καραγκούνης εκείνη τη σεζόν πραγματοποίησε τις περισσότερες ευρωπαϊκές του συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (15 ματς).

Οι πράσινοι ήταν εντυπωσιακοί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με τον Γιώργο Καραγκούνη να παίζει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Διπλά πρόκριση σε δυο φάσεις ομίλων. Πρώτος στην πρώτη φάση αφήνοντας δεύτερη την Άρσεναλ, δεύτερος στη δεύτερη φάση πίσω από τη Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στους "8" από την Μπαρτσελόνα που παρακαλούσε να τελειώσει το παιχνίδι για να μην αποκλειστεί. Ο Κάρα πέτυχε τρία γκολ. Σλάβια Πράγας (1), Σπάρτα Πράγας (1), Άρσεναλ (1).

Αφιέρωμα στις 100 συμμετοχές του Καραγκούνη
Καραγκούνης

(Νίκη στο Αμβούργο. Καραγκούνης, Βόκολος, Φύσσας. Πίσω ο Νασιόπουλος)

2002-2003: Δύσκολη σεζόν

Οι πράσινοι πέρασαν μία δύσκολη σεζόν που ήταν και η τελευταία για τον Καραγκούνη, καθώς το καλοκαίρι πήγε στην Ίντερ. Ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έκανε εξαιρετική πορεία, φτάνοντας μέχρι τους "8" της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την Πόρτο του Μουρίνιο. Οι πράσινοι κέρδισαν στην Πορτογαλία, όμως έχασαν με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Η Πόρτο πήρε το Κύπελλο.

Ο Καραγκούνης εκτός Ελλάδας

2003-2005: Με την Ίντερ στα δυο χρόνια που έμεινε στο Μιλάμε έπαιξε σε επτά παιχνίδια χωρίς όμως να σκοράρει. Συνολικά στην Ίντερ έπαιξε σε 37 παιχνίδια και είχε αξιοπρεπή πορεία.

2005-2007: Στη συνέχεια ακολούθησε η Μπενφίκα, με την οποία έπαιξε σε 16 παιχνίδια σε δυο χρόνια στην Ευρώπη χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. Το 2006-2007 η Μπενφίκα έφτασε στους "16" της διοργάνωσης.

Επιστροφή στην Ελλάδα και τους πράσινους

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Καραγκούνης επιστρέφει στην Ελλάδα,με τον Παναθηναϊκό παίζει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι πράσινοι έφτασαν μέχρι στους "32" στην διοργάνωσης, καθώς αποκλείστηκαν από την Ρέιντζερς.

Αφιέρωμα στις 100 συμμετοχές του Καραγκούνη
Καραγκούνης INTIME SPORTS

("Το νου σας", φαίνεται να λέει ο Καραγκούνης)

2008-2009: Σαριέγκι μου τρελαίνομαι!

Ο Καραγκούνης κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και αφήνει πίσω του την προηγούμενη μέτρια σεζόν. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε δυο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες στην έδρα της Ίντερ και της Βέρντερ Βρέμης με τον Γιώργο Καραγκούνη να σκοράρει κατά των Γερμανών, της Ανόρθωσης και μία γκολάρα στο παιχνίδι της φάσεις των "16" με την Βιγιαρεάλ.

2009-2010: Νταμπλ και πορεία στην Ευρώπη

Οι πράσινοι αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως πήγαν πολύ καλά στο Europa League με τον Γιώργο Καραγκούνη να παίζει συνολικά σε 12 παιχνίδια και πετυχαίνοντας ένα γκολ εναντίον της Ντιναμό Βουκουρεστίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως έβγαλε και τέσσερις ασίστ.

2010-2011: Δράμα...

Η χειρότερη σεζόν του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν έκανε έστω μία νίκη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γιώργος Καραγκούνης έπαιξε μόλις σε τέσσερα παιχνίδια, χωρίς κανένα γκολ.

Αφιέρωμα στις 100 συμμετοχές του Καραγκούνη
Καραγκούνης

(Ο Καραγκούνης παρέα με τον Σ. Κόκκαλη. Μμμ όχι, αλλά του μοιάζει)

2011-2012: Ο Γιώργος τα έχει 100

Φτάσαμε και στο σήμερα (ή χθες αν προτιμάτε) με τον, πλέον, 34χρονο Γιώργο Καραγκούνη να πραγματοποιεί την 100η συμμετοχή του στην Ευρώπη! Οι πράσινοι ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 με την Οντένσε στην Δανία με τον έμπειρο μέσο να παίζει για 14 λεπτά.

Κάνοντας ταμείο...

Ο Γιώργος Καραγκούνης μετρά με Παναθηναϊκό, Ίντερ και Μπενφίκα (στην καριέρα του έπαιξε και στον Απόλλων Αθηνών, χωρίς όμως να παίξει Ευρώπη) 100 συμμετοχές και 8 γκολ.

Σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει, σε άλλους να ενοχλεί ο τρόπος που αγωνίζεται αλλά σκεφτείτε το εξής. Ποδοσφαιριστής με την καριέρα που περιγράψαμε από πάνω, πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική του ομάδα, αν δεν λεγόταν Καραγκούνης και ερχόταν στην Ελλάδα, τι θα λέγαμε τώρα;

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ