ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

8/11/2000: Όταν η Γιουβέντους υποκλίθηκε στον Panathinaikos

8/11/2000: Όταν η Γιουβέντους υποκλίθηκε στον Panathinaikos

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το έπος του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ. Μια μεγαλειώδης ευρωπαϊκή βραδιά για τους "πράσινους", όταν ο Σόουζα, ο Λυμπερόπουλος και οι υπόλοιποι άσοι έκαναν την "Βέκια Σινιόρα" να υποκλιθεί με 3-1 (VIDEOS).

Μια βραδιά ονειρεμένη, μαγική, Παναθηναϊκή. Όταν το "Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός" είχε πραγματική υπόσταση και οι "πράσινοι" είχαν το μέταλλο και την ψυχοσύνθεση της ομάδας με την ευρωπαϊκή αύρα, που έμπαινε στο γήπεδο και μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Ακόμα και αν αυτή ήταν η τεράστια Γιουβέντους του Ντελ Πιέρο, του Τρεζεγκέ, του Ιντσάγκι, του Κόντε και των υπολοίπων σπουδαίων άσων της.

Το "τριφύλλι" επικράτησε με 3-1 στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Ένα έπος, μια ραψωδία, μια μοναδική παράσταση από την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη που από την αρχή μέχρι το τέλος έδειξε τα "δόντια" της στην "Γηραιά Κυρία" και απέδειξε πως ήταν Panathinaikos στις πράξεις και όχι στα λόγια.

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Πάουλο Σόουζα με εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση αιφνιδίασε τον Φαν ντερ Σάαρ και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες, πανικός, χαμός. Φοβερό ξεκίνημα στο ματς. Η Γιουβέντους όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε με γκολ του Φίλιπο Ιντζάγκ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 1-1. Όποιος περίμενε καθίζηση, απλά αποδείχτηκε λάθος.

Στο 59ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος ανατράπηκε από τον Φαν Ντε Σάαρ και κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Άγγελος Μπασινάς κάνοντας το 2-1, με τον Ολλανδό τερματοφύλακα να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κριστόφ Βαζέχα έκανε το 3-1 για τον Παναθηναϊκό, το οποίο έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Η Γιουβέντους τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, οι παίκτες του "τριφυλλιού" έριξαν "στροφές", η νίκη δεν άλλαξε χέρια και η πρόκριση ήρθε. Μια από τις πολλές "πράσινες" ευρωπαϊκές βραδιές. Πλέον, τις λησμονούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αυτή είναι η αλήθεια...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Σόουζα (46' Γκαλέτο), Καραγκούνης (80' Σιμπνιέφσκι), Λυμπερόπουλος, Βαζέχα (74' Βλάοβιτς).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Φαν Ντερ Σάαρ, Φεράρα, Ο' Νιλ (60' Μπιριντέλι), Τακινάρντι, Πεσότο, Κόντε, Ιουλιάνο, Τζάνκι (57' Ραμπούλα), Ντελ Πιέρο, Κοβάτσεβιτς, Ιντσάγκι (63' Τρεζεγκέ).



TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ