ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Χάβος: "Όποιος δεν αντέχει την πίεση, σπίτι του"

Χάβος: "Όποιος δεν αντέχει την πίεση, σπίτι του"
Μπελεβώνης, Χάβος, ΠΑΕ Παναιτωλικός

Τον Παναιτωλικό της σεζόν 2017-2018 σκιαγράφησαν οι Μάκης Μπελεβώνης και Μάκης Χάβος σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (5/7) στο Αγρίνιο. Τι είπαν για τους στόχους της ομάδας και τα μεταγραφικά.

Λίγο πριν από την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Αγρίνιο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Μπελεβώνης, αλλά και ο προπονητής, Μάκης Χάβος, μίλησαν για τον Παναιτωλικό της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Το λόγο πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Χρήστος Στούμπος, ο οποίος ανέφερε: "Βρισκόμαστε στο κατώφλι της νέας αγωνιστικής σεζόν. Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Ευχόμαστε καλή δουλειά σε όλους σας και καλή επιτυχία στη κοινή προσπάθεια. Είναι εδώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Οπως ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ο Παναγιώτης Στεργίου και ο Κώστας Τάκος που δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι η σημαία της ομάδας. Ο Θωμάς Σπύρου, ο Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο Κώστας Γιωτόπουλος και ο Παναγιώτης Καψάλης".

Χάβος: "Όποιος δεν αντέχει την πίεση, σπίτι του"
Στούμπος, Μπελεβώνης, Χάβος

ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ: "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ"

Ο πρόεδρος της ομάδας του Αγρινίου, Μάκης Μπελεβώνης, είπε: " Καλώς ήρθατε και από εμένα. Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Είναι χαρά και τιμή να συνεργαστώ μαζί τους. Από τις πρώτες συνεδριάσεις φαίνεται πως θα έχουμε μία καλή συνεργασία και κάνουμε μία νέα αρχή. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που δημιουργήθηκε από τον Φώτη Κωστούλα. Οχι μόνο σε ό,τι αφορά το προπονητικό κέντρο ή το αγωνιστικό σκέλος. αλλά και τις ηθικές αρχές που υπηρετεί ο Παναιτωλικός στα 13 χρόνια του Κωστούλα. Εύχομαι στον κόουτς και τους συνεργάτες του να έχουμε μία καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη που ήταν ο Χάβος στο Αγρίνιο. Είμαστε δίπλα τους και μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει".

Χάβος: "Όποιος δεν αντέχει την πίεση, σπίτι του"
Μπελεβώνης, ΠΑΕ Παναιτωλικός

Για το αν αισθάνεται πίεση επειδή πλέον είναι ο πρόεδρος της ομάδας:

"Δεν υπάρχει κανένα παραπάνω βάρος που είμαι πρόεδρος. Το είπε και ο Κωστούλας πρόσφατα. Δεν έχει αλλάξει κάτι, παρά μόνο έγιναν αλλαγές ρόλων. Ο Κωστούλας είναι στον Παναιτωλικό. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια και να ετοιμάσουμε τον Παναιτωλικό για την επόμενη αλλαγή, όποτε και αν γίνει. Σε έναν χρόνο... Σε 10 χρόνια".

Για τον στόχο που θα έχει τη νέα σεζόν ο Παναιτωλικός:

"Λέτε για στόχους. Στα διαρκείας για παράδειγμα έχουμε στόχο να γεμίσουμε το γήπεδο. Χαμηλώσαμε τις τιμές, θα βγούμε και έξω στον δρόμο, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Ο στόχος ο δικός μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Υπάρχουν π.χ. οι συνθήκες του πρωταθλήματος. Θυμάστε πόσα χρόνια κάναμε να ανεβούμε; Εξαρτάται από τον αντίπαλο αλλά και τις δικές μας αστοχίες. Αλλά πάντα έχουμε υψηλούς στόχους. Κάθε μέρα πιο δυνατοί και πιο ψηλά".

ΧΑΒΟΣ: "ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ"

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Μάκης Χάβος, ανέφερε αρχικά: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε όλοι εδώ και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο συμβούλιο. Εχουμε άριστη συνεργασία και θέλουμε να κάνουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Εδώ και μήνες έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό και θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Θα χρειαστούμε ενίσχυση στα στόπερ και στην επίθεση. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την διάθεση των παικτών. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουμε μία οικογένεια και να είμαστε δυνατοί στα αποδυτήρια. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ακόμη καλύτερο από την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ.

Εχουμε νέα παιδιά και ανεβάσαμε κάποια άλλα από τις ακαδημίες όπου γίνεται πολύ καλή δουλεία. Θελουμε να έχουμε παιδιά από τις ακαδημίες και που έχουν μεγαλώσει στο EMILEON. Και να έχουν αγαπήσει τον Παναιτωλικό. Στόχος μας είναι να είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί και το κυριότερο, να χαίρεται ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι όπως στο θέατρο. Οταν η παράσταση δεν είναι καλή, ο κόσμος δεν ξαναπάει. Εμείς θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλουμε και να κάνουμε κάτι πολύ καλό για την πόλη του Αγρινίου και την ομάδα μας. Μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα έχουμε δουλέψει και το 4-4-2 και το 3-5-2".

Χάβος: "Όποιος δεν αντέχει την πίεση, σπίτι του"
Χάβος, ΠΑΕ Παναιτωλικός

Για τα νέα αποκτήματα:

"Ο Μαρινάκης είναι ένα παίκτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Μπορεί να παίξει δεξί μπακ και χαφ. Εχει εμπειρία και έκανε στα πλέι οφ καλά παιχνίδια.Ο Ντίας είναι εξτρέμ και έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε και είναι ένα παιδί που θα μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Τσέναμο είναι ένας έμπειρος πορτιέρο. Ο προπονητής... κοιμάται ήσυχος όταν έχει τον Κυριακίδη και θέλαμε έναν τερματοφύλακα ανταγωνιστικό του.

Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και για τα αποδυτήρια. Αγαπάει την ομάδα και την πόλη και μπορεί να αξιοποιηθεί. Ο Μασουρέκ είναι ένας παίκτης με τρομερή τεχνική κατάρτιση και μπορεί να παίξει τόσο πίσω από τον φορ, όσο και στα άκρα. Ο Σελεμανί είναι από τον Γενάρη στην ομάδα. Εχει τρομερή όρεξη για δουλεία. Μπορεί να παίξει και ως φορ και στα άκρα. Εκεί θα δούμε τι θα γίνει, γιατί υπάρχουν παιδιά και από την ακαδημία".

"ΕΝΑ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΟΡ ΑΚΟΜΑ"

Για το τι προσθήκες χρειάζονται ακόμα:

"Είναι ξεκάθαρο πως θέλουμε δύο μεταγραφές. Εναν στόπερ και έναν φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μαρκόφσκι. Να μπορεί να παίξει και περιφερειακός σε 4-4-2. Ο κόσμος θέλει να ακούσει ονόματα. Βιάζεται, αλλά ίσως σε 2 εβδομάδες να έχουμε εξελίξεις. Μπορεί να κλείσουν και αύριο. Αν θες να πάρεις απλά παίκτη, μπορείς να πάρεις και αύριο το πρωί. Οταν ήρθε ο Μαρτίνες, δεν τον ήξερε ο κόσμος. Εχω την αίσθηση πως οι παίκτες που ήρθαν τώρα στον Παναιτωλικό, έχουν περισσότερα παιχνίδια από τους παίκτες που ήρθαν τότε. Συν το ότι έχουμε πολλά παιδιά που κυμαίνονται σε ηλικία 23-25 ετών. Δεν θέλουμε κάθε καλοκαίρι να αλλάζουμε 8 και 10 παίκτες. Θέλουμε να εμφυσήσουμε σε όλα τα παιδιά όταν μπαίνουν στο γήπεδο να δίνουν το 100% για τη νίκη".

"Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ"

Για τον κόσμο:

"Ξέρει να εκτιμάει. Εμείς πρέπει να τον αναγκάσουμε να έρθει στο γήπεδο. Δεν ξέρουμε πόσοι θα πέσουν, τι θα γίνει με τα πλέι οφ. Ολοι κάνουν λάθη. Μόνο ο Θεός και οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη και εμείς δεν είμαστε τίποτα από τα δύο. Από την θέση 4 και κάτω η θέση είναι... ορφανή. Οποιος τρέξει πιο γρήγορα θα... προλάβει. Μου αρέσει που ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Οποιος δεν μπορεί την πίεση... σπίτι του. Είτε είναι παίκτης, είτε προπονητής...".

Για το προηγούμενο πέρασμά του από τον Παναιτωλικό:

"Οταν ήρθα στη ομάδα ήταν στην Β' Εθνική. Την επόμενη σεζόν στηρίξαμε τα παιδιά που την ανέβασαν και την μεθεπόμενη για 15-20 παιχνίδια παίξαμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Κάποια στιγμή μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είχαμε τον τραυματισμό του Βιγιαφάνιες και μετά παίξαμε Τετάρτη με την Ξάνθη και Σάββατο με Λεβαδειακό. Οπως είπε και ο πρόεδρος, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Τότε είχαμε γυρίσει Πέμπτη ξημερώματα και παίξαμε Σάββατο. Τότε αν θυμάστε είχαμε και πολλές κάρτες. Δυστυχώς και οι προσθήκες του Ιανουαρίου δεν είχαν βοηθήσει πολύ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ