ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το "τάνγκο" του Παναιτωλικού

Το "τάνγκο" του Παναιτωλικού

Ο Παναιτωλικός πήρε τον Φεντερίκο Μπράβο και προσπαθεί να επανέλθει σε ρυθμούς "τάνγκο". Το Sport24.gr θυμίζει τους "λάτιν" που ήρθαν στο Αγρίνιο κι άφησαν το "στίγμα" τους.

Ήταν κάποτε η αγαπημένη του αγορά. Έφερνε παίκτες που δεν τους ήξερε κανείς και εντυπωσίαζαν το φίλαθλο κοινό. Όχι μόνο του Αγρινίου, αλλά και της χώρας σε όποιο γήπεδο έπαιζαν. Κάποιους εξ΄αυτών, τους πούλησε σε μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες.

Ο Παναιτωλικός προσπαθεί να κάνει ξανά "στροφή" στην αγορά της Αργεντινής, όπως έδειξε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με την προσθήκη του Φεντερίκο Μπράβο στις "καθυστερήσεις" αυτής. Δεν είναι μόνον η Αργεντινή. Είναι και η Βραζιλία ή η Κολομβία.

Από τους "μάγους" Νίκο Μαρτίνες και Λούκας Βιγιαφάνιες, μέχρι τον Ροντρίγκο Γκάλο που σήμερα αποτελεί βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της ΑΕΚ και τον Φερνάντο Γοδόι. Ήταν τότε που ο Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο (πρώην chief scout της Ένωσης) μαζί με τον Γκαμπριέλ Λετιέρι (πρώην παίκτης των Ιωνικού και Καλλιθέας), έφερναν τους Λατινοαμερικάνους στον Παναιτωλικό.

Αλλά κι άλλοι όπως ο Σεμπαστιάν Ρουσκουσέδα και ο Έρικ Μορένο με συνεπή και αξιοπρεπή παρουσία καθιερώθηκαν στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού, με την προσφορά του να εκτιμάται από το κοινό της Αιτωλοακαρνανίας.

Με αφορμή την προσθήκη του Φεντερίκο Μπράβο, το Sport24.gr θυμάται τους εκπροσώπους της Νοτίου Αμερικής που πέρασαν κι ακούμπησαν από τον Παναιτωλικό.

Νίκο Μαρτίνες

Ο Νίκο κέρδισε με το "καλημέρα" τις εντυπώσεις στο Αγρίνιο. Τεχνίτης, ντελικάτος, αλλά και προσγειωμένος. Παιδί ήπιων τόνων, που έδινε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν και η πρώτη πώληση του Παναιτωλικού προς μεγάλη ελληνική ομάδα. Οι "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου "καρφώθηκαν" πάνω του, ο Ολυμπιακός κατάφερε και τον πήρε. Στους "ερυθρόλευκους" δεν βρήκε θέση και δόθηκε κατά σειρά δανεικός σε Ανόρθωση (Κύπρος) και Western Sidney Wanderers (Αυστραλία).

Το "τάνγκο" του Παναιτωλικού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λούκας Βιγιαφάνιες

Αποκτήθηκε πέρυσι τέτοιο καιρό από τον Παναθηναϊκό. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήρθε στο Αγρίνιο το 2014 από την Αργεντινή και την Ιντεπεντιέντε. Δε χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να αντιληφθεί κανείς τις ικανότητες του "Βίγια". Μαζί με τον συμπατριώτη του, Νίκο Μαρτίνες, συνέθεσαν την εξαιρετική μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού. Την χειμερινή μεταγραφική περίοδο της προηγούμενης σεζόν πωλήθηκε στον Παναθηναϊκό αποφέροντας κέρδος (οικονομικό πέραν του αμιγώς αγωνιστικού στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας).

Το "τάνγκο" του Παναιτωλικού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σεμπαστιάν Ρουσκουσέδα

Τώρα είναι στη Σαν Μαρτίν δε Σαν Χουάν, στην πατρίδα του. Ο Αργεντινός ήρθε στην Ελλάδα και κατάφερε αμέσως να εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Αγρινίου. Εργατικός, "καταπίνοντας" αρκετά χιλιόμετρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Σημαντικό "γρανάζι" με συμβολή σε δημιουργικά και ανασταλτικά καθήκοντα.

Το "τάνγκο" του Παναιτωλικού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φερνάντο Γοδόι

Άλλο ένα παιδί που ήρθε στην Ελλάδα και το Αγρίνιο από την Ιντεπεντιέντε. Ο Φερνάντο στις δύο σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας (απ)έδειξε την ποιότητά του. "Σκυλί" στο κέντρο με ατέλειωτα τρεξίματα και αστείρευτο δυναμισμό. Τη σεζόν 2015/16 κατηφόρισε για την Αθήνα και το Περιστέρι, αλλά δεν μπορούσε να μείνει μακριά από την αγαπημένη του Αργεντινή. Πρώτα στη Γοδόι Κρους και μετά στην Ταγιέρες.

Το "τάνγκο" του Παναιτωλικού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ροντρίγκο Γκάλο

Ήρθε στη χώρα μας από την Ακαδέμικα, εντελώς άγνωστος. Σε μία μόλις σεζόν κατάφερε και κέντρισε πάνω του τα βλέμματα. Όργωνε τη δεξιά πλευρά, εκτελούσε φάουλ, έκανε τα πάντα. Ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη της σεζόν. Επέστρεψε στην Πορτογαλία και την Πάσος Φερέιρα και με συνοπτικές διαδικασίες τον απέκτησε η ΑΕΚ, της οποίας είναι βασικό στέλεχος.

Το "τάνγκο" του Παναιτωλικού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έρικ Μορένο

Ο Κολομβιανός επιθετικός όσο έπαιξε με τη φανέλα του Παναιτωλικού, "έβγαλε" μάτια. Εξαιρετικός και στο ψηλό και στο χαμηλό παιχνίδι και με έμφαση στο σκοράρισμα. Μετά το Αγρίνιο πήγε στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαγιαδολίδ και από πέρυσι είναι άλλη χώρα της Ιβηρικής, την Πορτογαλία, όπου αγωνίζεται με την Τοντέλα.

Το "τάνγκο" του Παναιτωλικού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ