ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Τα "καρφιά" Παναιτωλικού - Ματζουράκη

Τα "καρφιά" Παναιτωλικού - Ματζουράκη
Μαντζουράκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τη Δευτέρα (8/2) δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Ματζουράκης εκτόξευσε "καρφιά" σε βάρος των διαιτητών. Ο τεχνικός του Παναιτωλικού, αλλά και η ΠΑΕ, έχουν εκφράσει και στο παρελθόν σοβαρά παράπονα. Το Sport24.gr υπενθυμίζει...

Η εφετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τον επιθυμητό τρόπο στον Παναιτωλικό. Άλλα σχέδια είχαν για την ομάδα οι άνθρωποι της ΠΑΕ, αλλά τα αποτελέσματα διέψευσαν τις προσδοκίες. Στην πορεία, βέβαια, και ειδικά μετά την πρόσληψη του Γιάννη Ματζουράκη, η εικόνα της ομάδας του Αγρινίου καλυτέρεψε.

Στον Παναιτωλικό υποστηρίζουν ότι αν οι διαιτησίες στα παιχνίδια τους ήταν καλύτερες, η ομάδα θα ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Τη Δευτέρα (8/2) μετά την ήττα (2-0) από τον Πανιώνιο, ο Γιάννης Ματζουράκης πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση, εκτοξεύοντας αιχμές στον διαιτητή Αρετόπουλο, εκτιμώντας ότι έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Το Sport24.gr υπενθυμίζει τις προηγούμενες φορές που ο Εβρίτης τεχνικός και η ΠΑΕ Παναιτωλικός εξαπέλυσαν επίθεση προς τους διαιτητές των αγώνων της ομάδας.

1. "Εγκλήματα από ομογάλακτους της ίδιας... σχολής"

Στις 18 Οκτωβρίου 2015 ο Παναιτωλικός τέθηκε αντιμέτωπος εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό. Στο 2-2 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Μετά το ματς οι Αγρινιώτες εξέδωσαν ανακοίνωση σε βάρος του διαιτητή Σελίμου και των συνεργατών του. Υποστήριζαν ότι στη φάση της αποβολής του Μπεχαράνο έπρεπε να αποβληθεί και ο Μιλιάζες για κλωτσιά. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ είχε ως εξής: "Στον «τόπο του εγκλήματος», εκεί όπου διακρίθηκαν κορυφαίοι του είδους τους, τα εγκλήματα συνεχίζονται από ομογάλακτους της ίδιας «σχολής». Τιμωρία θα υπάρξει;".

2. "Δύο χρόνια τώρα με σφάζουν στην Ξάνθη"

Την 1η Νοεμβρίου ο Παναιτωλικός έπαιξε στα Πηγάδια με την Ξάνθη, όπου γνώρισε την ήττα (3-1). Μετά το ματς ο Γιάννης Ματζουράκης επιτέθηκε στον Αθανάσιο Τζήλο: "Όταν έρχομαι εδώ πριν το παιχνίδι χαίρομαι. Σας αγαπώ, σας εκτιμώ και κάτι περισσότερο τον ιδιοκτήτη, αλλά δύο χρόνια τώρα που έρχομαι εδώ τρώω... σφαγή. Δύο χρόνια τώρα με σφάζουν. Συγχαρητήρια στον διαιτητή. "Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις. Του εύχομαι και διεθνής. Είναι για πολλές φάσεις. Δίνει ο επόπτης φάουλ στον Βασιλείου και ο διαιτητής δίνει αυτό που έδωσε… Πριν το πέναλτι είναι φάουλ κανονικό και δεν δίνεται. Τι να πω...".

3. "Αδικείται η δουλειά του προπονητή"

Στις 16 Νοεμβρίου ο Ματζουράκης φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση "Αχελώος" και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τη διαιτησία και τις αντιδράσεις του. Ανέφερε: " Ό,τι είναι λάθος δεν το δέχεται κανείς. Την αντίδραση την μελετάς μετά και καμιά φορά μετανιώνεις. Αλλά δεν παύεις να διεκδικείς το δίκιο σου. Στα λάθη δεν αντιδρώ μόνο εγώ. Όλοι το κάνουν. Οι παίκτες δεν έχουν το δικαίωμα γιατί θα φάνε κάρτα. Άρα θα αντιδράσουν άλλοι. Ένας από αυτούς είναι και ο προπονητής γιατί αδικείται και η δουλειά του. Δεν έπρεπε να χάσουμε ούτε στον Λεβαδειακό, ούτε στην Ξάνθη".

4. "Η ΑΕΚ με παίκτη παραπάνω από την αρχή του αγώνα"

Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναιτωλικός έχασε 2-0, ο Γιάννης Ματζουράκης άφησε αιχμές κατά του Θανάση Γιάχου: "Στο 44' έγινε ένα λάθος που μας στοίχισε. Έγινε ένα χοντρό λάθος από τον διαιτητή. Δεν έδωσε ένα καθαρό φάουλ, όταν βγαίναμε στην επίθεση. Οι παίκτες μου σάστισαν στη συνέχεια. Δεν νομίζω ότι είναι κακός διαιτητής αλλά ήταν σε κακή βραδιά. Μπορεί στο 87' να μείναμε με παίκτη λιγότερο, όμως η ΑΕΚ είχε παραπάνω παίκτη από το πρώτο λεπτό".

5. "Θα γίνω συγγραφέας..."

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Αγρίνιο, στις 7 Δεκεμβρίου 2015, Παναιτωλικός και Ατρόμητος έμειναν ισόπαλοι 1-1. Ο Ματζουράκης ρωτήθηκε μετά το ματς για τις αποφάσεις του διαιτητή Μιχάλη Βοσκάκη και απάντησε: " Κάθε μέρα αυτά θα λέω; Θα γίνω συγγραφέας σε λίγο. Ο Παναιτωλικός είναι… σάκος του μποξ που όποιος θέλει τον χτυπάει".

6. "Εμείς 400 κάρτες. Καμία σε αυτούς"

Έξαλλος ο Γιάννης Ματζουράκης το βράδυ της Δευτέρας (8/2) μετά την ήττα (2-0) του Παναιτωλικού από τον Πανιώνιο. Μετά το ματς ο πολύπειρος τεχνικός υποστήριξε εναντίον του Αρετόπουλου: "Κράξανε τον διαιτητή στο ημίχρονο, τα είδαμε αυτά και όλα τα καλά εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν το γκολ έχει γίνει φάουλ με τρεις παίκτες πάνω στον Μαρκόφσκι κύριε. Δεν επιτρέπεται. Και κάρτες. 400 σε εμάς, καμία σε αυτούς".

7. "Ως πότε;"

Με αφορμή το ίδιο ματς, αυτό με τον Πανιώνιο, η ΠΑΕ Παναιτωλικός εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την οργή τους: Οι παρωχημένες (αλλά μάλλον δοκιμασμένες και εν τέλει αποδοτικές για κάποιους) πρακτικές του «πεσίματος» χωρίς κανένα λόγο στο ημίχρονο, που αποτελούν ντροπή (τόσο για όποιον τις διαπράττει, όσο και για όποιον υποκύπτει σ’ αυτές) για το ποδόσφαιρο, αποδείχτηκε ότι φέρνουν αποτέλεσμα.

Ακόμα και αν γίνονται σε αγώνα πρωταθλήματος Super League, παρουσία εντεταλμένων οργάνων της, τα οποία «σφυρίζοντας αδιάφορα» αποδέχονται με τη στάση τους ότι κάθε γήπεδο έχει τους δικούς του «νόμους», ικανούς να διαμορφώνουν την έκβαση ενός αγώνα. «Νόμοι» που φαίνεται επηρεάζουν ακόμα και διεθνείς διαιτητές και τους οδηγούν να κρίνουν με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, δίνοντας αβαντάζ νίκης. Εμείς παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να ζούμε με την ελπίδα ότι κάθε αγωνιστική που έρχεται θα είναι πιο δίκαιη από την τελευταία. Ως πότε πρέπει να περιμένουμε;".

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ