ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ροντρίγκες - Τομανέ: Οι Πορτογάλοι που ξεχωρίζουν

Ροντρίγκες - Τομανέ: Οι Πορτογάλοι που ξεχωρίζουν

Μιγκέλ Ροντρίγκες και Τομανέ υπέγραψαν το καλοκαίρι συμβόλαια τριετούς διάρκειας στον Παναιτωλικό. Πρόκειται για τις μεταγραφές που έχουν "πιάσει" περισσότερο από τις άλλες με βάση την παρουσία τους. Το Sport24.gr καταγράφει. (PHOTO, VIDEOS).

Το καλοκαίρι ο Παναιτωλικός αποφάσισε να εμπιστευτεί ξανά μια αγορά την οποία ξέρει καλά και στην οποία ποντάρει, αυτή της Πορτογαλίας. Οι Αγρινιώτες απέκτησαν τον 24χρονο επιθετικό Τομανέ, που προερχόταν από τη Γκιμαράες, και τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό, Μιγκέλ Ροντρίγκες, από τη Νασιονάλ.

Και οι δύο μεταγραφές έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα... λίρα εκατό. Ο Τομανέ έχει αγωνιστεί και στα πέντε παιχνίδια στη Super League. Σε αυτά αντικαταστάθηκε μόνο στο νικηφόρο 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο, στο 81'. Στο θριαμβευτικό 4-0 σε βάρος της Κέρκυρας άνοιξε το σκορ, ενώ είχε και μία ασίστ. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη φορά ο Παναιτωλικός επέλεξε επιθετικό με διαφορετικό... σκαρί.

Ροντρίγκες - Τομανέ: Οι Πορτογάλοι που ξεχωρίζουν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τομανέ (δεξιά) πανηγυρίζει το γκολ σε βάρος της Κέρκυρας

Όχι βαρύ φορ τύπου Μαρκόφσκι ή Αντρέ Άλβες, για παράδειγμα. Δουλευταράς, επαγγελματίας, με καλή ποδοσφαιρική παιδεία. Οι πληροφορίες μιλούν για έναν κλειστό χαρακτήρα, που δεν ανοίγεται τόσο εύκολα, μετρημένος ως άνθρωπος. Στο Αγρίνιο βρίσκεται με την αρραβωνιαστικιά του και του αρέσει αυτή η ήσυχη ζωή στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να τον αποκτήσει και το 2013, ανεπιτυχώς.

Από την άλλη ο Μιγκέλ Ροντρίγκες. Αν τον δει κανείς από κοντά, θα σκεφτεί ότι αυτός δεν πρόκειται για κάτι... φοβερό. Μιλάμε όμως για έναν κεντρικό αμυντικό με γρήγορη σκέψη και αντίδραση, αλλά και εύστοχα χτυπήματα. Δεν είναι ο στόπερ που στα δύσκολα θα διώξει τη μπάλα όπως, όπως. Θα ψάξει για συμπαίκτη και σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της Super League έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει εξαιρετικά στο κομμάτι αυτό.

Σε αντίθεση με τον Τομανέ, έχει παίξει στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια. Έχασε το ένα λόγω τραυματισμού. Παρεμπιπτόντως, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι αναγκαστικά, σε αυτό που απουσίασε ο Παναιτωλικός ηττήθηκε, το μοναδικό που έχει χάσει εφέτος (ΠΑΟΚ). Ήταν μάλιστα αυτός που άνοιξε το σκορ στο νικηφόρο ματς με τον Ατρόμητο, μολονότι στόπερ. Σε αντίθεση με τον Τομανέ, ο Ροντρίγκες είναι πιο ανοιχτός ως χαρακτήρας και πιο... χαβαλετζής.

Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναιτωλικού, αυτοί οι δύο εγκλιματίστηκαν πιο γρήγορα στα "θέλω" του Γιάννη Ματζουράκη, για αυτό και έχουν γίνει βασικοί και αναντικατάστατοι. Σημειώνεται ότι και η Γκιμαράες και η Νασιονάλ, οι προηγούμενες ομάδες τους, διατηρούν ποσοστά μεταπώλησης. Αμφότεροι πραγματοποίησαν πολύ καλή προετοιμασία και τώρα βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Και με τον Λεβαδειακό θα βρίσκονται στο βασικό σχήμα.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ