ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μουνιός στο Sport24.gr: "Ο Σκόκο μου είπε πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη"

Μουνιός στο Sport24.gr: "Ο Σκόκο μου είπε πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι Αργεντινός, κι όμως έχει ως ίνδαλμα έναν Ουκρανό. Αυτό ανάγει από μόνο του σε ιδιαίτερη περίπτωση τον Φάμπι Μουνιός, ο οποίος μιλά στο Sport24.gr για τον άνθρωπο που τον συμβούλεψε να έρθει στον Παναιτωλικό.

Ήρθε στην Ελλάδα και το Αγρίνιο τις τελευταίες ημέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο 24χρονος Αργεντινός εξτρέμ, Φάμπι Μουνιός, συστήθηκε με το "καλημέρα" στο ελληνικό φίλαθλο κοινό με τη φανέλα του Παναιτωλικού, καθώς το ντεμπούτο και τα λίγα λεπτά συμμετοχής στη Νέα Σμύρνη, και την ήττα από τον Πανιώνιο, ακολούθησαν τα πρώτα του γκολ - δύο μάλιστα - απέναντι στο Λεβαδειακό.

Μουνιός στο Sport24.gr: "Ο Σκόκο μου είπε πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συμπαίκτης του Νάτσο Σκόκο και του Μάξι Ροντρίγκες στην Νιούελς Ολντ Μπόις, παίκτης του Μαρτίν Παλέρμο στην Αρσενάλ του Σαραντί την περασμένη σεζόν. Στα 24 του έτη, άφησε τη χώρα του "τάνγκο", για να χορέψει "τάνγκο" στη χώρα μας.

Ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στον Παναιτωλικό, απέναντι στο Λεβαδειακό, μιλά στο Sport24.gr για τον άνθρωπο που τον συμβούλεψε να έρθει στο Αγρίνιο, τη φημολογούμενη πρόταση από την ΑΕΚ και το ίνδαλμά του. Προσοχή, όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Το πρότυπο του Μουνιός δεν είναι συμπατριώτης του, αλλά ένας Ουκρανός. Όχι ότι αυτός, είναι τυχαίος, βέβαια.

- Φάμπι, τα πρώτα σου γκολ στο δεύτερο παιχνίδι σου στην Ελλάδα; Πως αισθάνεσαι;

"Στο πρώτο ματς, με τον Πανιώνιο, έπαιξα λίγα. Τώρα, στο δεύτερο κατάφερα να σκοράρω. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Ικανοποιημένος που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα κι ας ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι..."

Μουνιός στο Sport24.gr: "Ο Σκόκο μου είπε πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Που αφιερώνεις τα πρώτα σου γκολ με τη φανέλα του Παναιτωλικού; Μίλησες με την οικογένειά σου, στην Αργεντινή;

"Αφιερώνω αυτά τα δύο γκολ στη γυναίκα μου, κατά κύριο λόγο, και στην οικογένειά μου μετά, η οποία με στηρίζει από την Αργεντινή σε αυτό που κάνω. Το πρώτο που έκανα ήταν να τους στείλω τα γκολ..."

- Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες, όταν προέκυψε η πρόταση από την Ελλάδα;

"Όταν προέκυψε η πιθανότητα να αγωνιστώ στην Ελλάδα, σκέφτηκα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη και πρέπει να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία. Δεν σου δίνονται κάθε μέρα αυτές οι ευκαιρίες. Όταν μου ήρθε, λοιπόν, μίλησε με κάποια παιδιά που είναι εδώ και ζήτησα τη γνώμη τους. Μου είπαν ότι ο Παναιτωλικός είναι πολύ καλό κλαμπ, πολύ οργανωμένο. Και δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή".

Μουνιός στο Sport24.gr: "Ο Σκόκο μου είπε πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Με ποιους μίλησες;

"Μίλησα με τον Σκόκο, πρώτα, γιατί ήμασταν συμπαίκτες στη Νιούελς και μετά με τον Ρουσκουσέδα, ο οποίος ήταν ήδη στον Παναιτωλικό, για να του ζητήσω τη γνώμη".

- Ο Σκόκο είναι ίνδαλμα για τους Έλληνες φιλάθλους. Τι σου είπε, σχετικά με την προοπτική να έρθεις στην Ελλάδα;

"Ήξερα τι σημαίνει ο Νάτσο για την Ελλάδα. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Έχουμε μοιραστεί τα ίδια αποδυτήρια για δύο χρόνια. Μου είπε από την πρώτη στιγμή, πήγαινε με κλειστά τα μάτια στην Ελλάδα, μην το σκέφτεσαι καθόλου".

- Τι ήξερες για το Αγρίνιο. Φαντάζομαι δεν είχες ακούσει ξανά το όνομα της πόλης. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την πόλη;

"Να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα που πέφτει στο χάρτη το Αγρίνιο. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μπω στο Ίντερνετ και να το ψάξω. Μου αρέσει πολύ η πόλη, ο τρόπος που μας υποδέχεται και μας συμπεριφέρεται ο κόσμος. Μας δείχνει σεβασμό. Πολύ ηρεμία κι αυτό μου αρέσει"

- Στην ομάδα υπάρχουν κι άλλοι που μιλούν ισπανικά. Αυτό διευκολύνει την προσαρμογή σου;

"Με βοηθά πολύ το γεγονός ότι στην ομάδα μιλούν πολλοί ισπανικά, πορτογαλικά κλπ. Είναι κάτι που το χρειαζόμουν, ο καθένας θα το χρειαζόταν όταν έρχεται από ξένη χώρα. Κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή μου".

Μουνιός στο Sport24.gr: "Ο Σκόκο μου είπε πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Στην Ελλάδα παίζουν κι άλλοι Αργεντινοί, ο Τσόρι, ο Μπουονανότε, ο Καμπιάσο, ο Πότσι Τσάβες. Τους γνωρίζεις;

"Ξέρω όλους του Αργεντινούς, μερικούς τους έχω αντιμετωπίσει. Με τον Πότσι, ήμασταν και συμπαίκτες την περασμένη σεζόν στην Αρσενάλ. Και είμαστε και πολύ φίλοι".

- Από τη μικρή εμπειρία που έχεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, μοιάζει ή διαφέρει από το αργεντίνικο;

"Η διαφορά είναι περισσότερο στους φιλάθλους. Στην Αργεντινή επικρατεί περισσότερη τρέλα, περισσότερος φανατισμός. Εδώ, σ' αυτό που έχω ζήσει στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Και λιγότερη πίεση. Αυτό σίγουρα, σε βοηθά να αποδώσεις καλύτερο ποδόσφαιρο".

Μουνιός στο Sport24.gr: "Ο Σκόκο μου είπε πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Ποια είναι η θέση σου μέσα στο γήπεδο; Η αγαπημένη σου κίνηση;

"Εμένα μου αρέσει να παίζω περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός. Αλλά κι ως εξτρέμ. Είτε αριστερά, είτε δεξιά, μου είναι το ίδιο. Επίσης, μου αρέσει να "κόβω" προς τα μέσα".

- Το ίνδαλμά σου, φαντάζομαι θα είναι Αργεντινός...

"Αν και το λογικό θα ήταν να είναι Αργεντινός, δεν είναι. Ο Μέσι, για παράδειγμα που είναι ο καλύτερος του κόσμου. Εμένα, όμως, είναι ο Σεβτσένκο. Είναι ο ποδοσφαιριστής που μου άρεσε περισσότερο από όλους, και με έχει "σημαδέψει" ο τρόπος που έπαιζε".

- Γράφτηκε ότι πριν τον Παναιτωλικό, για εσένα, ενδιαφέρθηκε και η ΑΕΚ. Ισχύει;

"Αλήθεια, προέκυψε αυτό. Αλλά με εμένα, τουλάχιστον, δεν μίλησε κανείς. Δεν έφθασε κάτι, συγκεκριμένα, πέρα από τη φημολογία".

- Ήδη, στις τάξεις των φίλων του Παναιτωλικού επικρατεί ενθουσιασμός μετά τα γκολ που πέτυχες. Τι υπόσχεσαι για τη συνέχεια;

"Το μόνο που έχω να υποσχεθώ είναι να συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να προσπαθήσω με τα γκολ μου και την παρουσία μου να βοηθάω την ομάδα. Εάν η ομάδα πάει καλά, κι εμείς θα πάμε καλά. Ο καθένας, ατομικά".

- Πιστεύεις ότι ο Παναιτωλικός μπορεί να μπει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και στα play-offs;

"Ναι, το πιστεύω. Εντάξει, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Εγώ από την πλευρά μου, θα πιστεύω μέχρι να υπάρχουν ελπίδες ότι μπορούμε να μπούμε στην πεντάδα, ή τουλάχιστον να τερματίσουμε, όσο πιο ψηλά γίνεται".

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ