ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ματζουράκης: "Είχαμε την πρωτοβουλία, αλλά κάναμε χοντρά λάθη"

Ματζουράκης: "Είχαμε την πρωτοβουλία, αλλά κάναμε χοντρά λάθη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Γιάννης Ματζουράκης ανέλυσε τα αίτια της ήττας απ' την Ξάνθη, ενώ στάθηκε στα πολλά λάθη των παικτών του, τα οποία κι αξιοποίησαν οι Ακρίτες.

Ο Παναιτωλικός δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 3-2 απ' την Ξάνθη στο Αγρίνιο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Ματζουράκης στάθηκε στα πολλά αμυντικά λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του και τα οποία αξιοποίησε η Ξάνθη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Έχουμε καλή ομάδα αλλά κάνουμε δώρα. Όπως και στα Ιωάννινα, έτσι και σήμερα μπήκαμε καλύτερα από τον αντίπαλο στο παιχνίδι. Είχαμε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά κλείσαμε με εις βάρος μας σκορ και πριν καλά – καλά αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πίσω με δύο - μηδέν. Ωστόσο η προσπάθεια των παικτών συνέχισε. Στο δύο – ένα όλοι πιστεύαμε στην ανατροπή αλλά ήρθε ένα ομαδικό λάθος, σταματήσαμε για οφσάιντ και το τρία – ένα μας έβγαλε εντελώς έξω από το παιχνίδι. Πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα λάθη. Το γκολ είναι δύσκολο. Να σκεφτείτε ότι πριν από αυτό το παιχνίδι είχαμε έντεκα γκολ και ήμασταν η τρίτη επίθεση του πρωταθλήματος με 1,35 ανά μέσο όρο. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να διορθώσουμε τα λάθη".

Για το ποιο ήταν το μεγάλο πρόβλημα του Παναιτωλικού, το σκοράρισμα ή ότι η αμυντική λειτουργία δέχθηκε πολλές φάσεις από μια ομάδα που γνώριζαν πως παίζει εκτός έδρας: "Χάθηκε η ισορροπία μετά το πρώτο γκολ. Είχαμε είκοσι τέσσερα γεμίσματα, πιέζαμε. Όμως όταν δέχεσαι ένα γκολ, σαφώς και ο αντίπαλος θα βρει περισσότερους χώρους".

Για το ότι ο Παναιτωλικός δέχθηκε όλες τις φάσεις με πανομοιότυπο τρόπο με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και ενώ η ομάδα συνέχιζε να παίζει με την άμυνα ψηλά: "Το σκορ ήταν εις βάρος μας, τι θέλατε να παίξουμε, πίσω στην άμυνα; Έπρεπε να κάνουμε προσπάθεια για να πάρουμε το αποτέλεσμα".

Για την επιθετική λειτουργία: "Είχαμε την πρωτοβουλία και κάναμε δώρο το πρώτο γκολ. Με τέτοια λάθη δε μπορούμε να ζητήσουμε αποτέλεσμα. Κάναμε χοντρά λάθη. Με τη Λάρισα είχαμε αξιολόγηση 208 πόντους και ο αντίπαλος 103 και κόντεψε να πάρει αποτέλεσμα. Στην αρχή του πρωταθλήματος ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και καλύτεροι και έτσι πρέπει να είμαστε".

Για την έλλειψη βελτίωσης στην αμυντική λειτουργία: "Είναι αλήθεια αυτό. Όταν ανοίγει η πόρτα, μετά δεν έχεις υπομονή. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχεις υπομονή και να ζητήσεις οργανωμένα το γκολ. Όταν όμως έχεις ανοίξει εσύ μόνος σου την πόρτα, από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεσαι ότι θα ανοίξει ακόμη περισσότερο".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Ξάνθη έφυγε "στεγνή" απ' το Αγρίνιο, 3-2 τον Παναιτωλικό
Τα γκολ και τα highlights της 12ης αγωνιστικής
TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ