ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Κωστούλας: "Αδιανόητο να μην παραιτείται ο Σαρρής"

Κωστούλας: "Αδιανόητο να μην παραιτείται ο Σαρρής"
Κωστούλας INTIME SPORTS

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, αγανακτεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκαλύπτει πως ψάχνει αγοραστή για την ομάδα του και τονίζει πως στην Σουηδία ο αντίστοιχος "Σαρρής" θα είχε παραιτηθεί.

Είναι ένας από τους πιο σοβαρούς παράγοντες της Superleague, ο οποίος έχει στην κατοχή του μία νοικοκυρεμένη ομάδα που ποτέ δεν προκάλεσε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο λόγος για τον Φώτη Κωστούλα, που μίλησε στο Sport24.gr και αποκάλυψε την πρόθεση του να τα παρατήσει και να φύγει, απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Είναι μία δυσάρεστη κατάσταση. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που συμβαίνει. Το πράγμα ξεκίνησε στραβά, δεν καθίσαμε να το λύσουμε και πλέον χάλασε περισσότερο. Έτσι φτάσαμε στο σημείο αντί να μιλάμε, να ανταλλάσσουμε επιστολές", ήταν τα πρώτα του λόγια σε ερώτηση για το πως εισπράττει το όλο κλίμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία.

"Είναι πολλά τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε στο ίδιο βιολί. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε πλέον για να... συνεννοηθούμε. Και το κακό είναι πως δεν βλέπω θέληση για κάτι τέτοιο. Ίσως τα συμφέροντα κάθε ομάδας να υπερέχουν έναντι του γενικού καλού, του συνόλου που λέμε".

Ζήσατε πολλά χρόνια στην Σουηδία. Πως θα λειτουργούσε το σύστημα εκεί σε μία ανάλογη κατάσταση;

"Δεν θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Οι ομάδες λειτουργώντας ως επιχειρήσεις θα καθόντουσαν σε ένα τραπέζι και θα έλυναν το πρόβλημα. Θα σκεφτόντουσαν πάνω απ όλα το "προϊόν" και όχι δικά τους "εγώ". Δυστυχώς στην Ελλάδα ο καθένας βάζει πάνω απ όλα τα συμφέροντα του, τα προσωπικά προβλήματα με αποτέλεσμα οι σχέσεις πλέον να είναι τεταμένες. Ειδικότερα μεταξύ των μεγάλων.

Πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, ίσως φτάσουμε και σε άλλα σημεία".

Κωστούλας: "Αδιανόητο να μην παραιτείται ο Σαρρής"
INTIME SPORTS

Μιλήσατε για συμφέροντα προσώπων. Στην Ελλάδα πολλά από αυτά είναι μπλεγμένα σε υποθέσεις που απασχολούν τις δικαστικές Αρχές.

"Τέτοια πράγματα στην Σουηδία δεν θα έφταναν ποτέ σε τέτοιο σημείο. Την επόμενη μέρα θα είχαν παραιτηθεί όλοι. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι υπόδικος με βαριές κατηγορίες. Τα υπόλοιπα μέλη δεν θα το ανέχονταν και θα ζητούσαν την παραίτηση του. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα λειτουργούμε διαφορετικά. Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε".

Μετά από όλα αυτά εσείς ως επιχειρηματίας πως και συνεχίζετε στην ομάδα;

"Το μόνο που δεν έχω σαν στόχο είναι να συνεχίσω με αυτή την κατάσταση. Να πληρώνεις και να είσαι εκτεθειμένος από χίλιες πλευρές. Να μην μπορείς να περάσεις τίποτα από αυτά που θες για τη δική σου επιχείρηση.

Δεν είναι και το καλύτερο. Υπάρχει απογοήτευση. Θέλω να φύγω και το έχω πει. Προσπαθώ να βρω κάποιον που ίσως να έχει μεγαλύτερη αντοχή. Έχω φτάσει στα όρια μου. Είναι πολλοί που έχουν φτάσει στο ίδιο σημείο με μένα και ίσως ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο".

Τέλος, βλέπετε κάτι αισιόδοξο για το μέλλον;

"Δεν θα μου κάνει εντύπωση τίποτα από εδώ και πέρα. Το βλέπω δύσκολο όμως. Σας είπα. Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του".

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ