ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Κούσας: "Να σωθούμε εύκολα"

Κούσας: "Να σωθούμε εύκολα"
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός του Παναιτωλικού Γιώργος Κούσας μιλάει στο Sport24.gr για τη σεζόν που έρχεται στους Αγρινιώτες, τον προσωπικό του στόχο και τη δύναμη του δωδέκατου παίκτη που είναι ο κόσμος.

Ανάλογη σεζόν με την περσινή θέλει να έχει φέτος ο Παναιτωλικός, ο οποίος θα είναι μία από τις ομάδες που έχουν αλλάξει αρκετά. Σε αυτό στάθηκε και ο Γιώργος Κούσας όταν το Sport24.gr τον συναντήσε στο ξενοδοχείο της ομάδας του Αγρινίου. Ωστόσο, δεν έκρυψε πως παραμένει αισιόδοξος έχοντας στόχο τη γρήγορη παραμονή.

Αποστολή στο Καρπενήσι: Αντώνης Τσιράκης

Είσαι ο πιο παλιός στην ομάδα. Πώς βλέπεις φέτος τα πράγματα;

Η ομάδα είναι καινούρια, έχουν έρθει πολλά νέα πρόσωπα. Έχουμε πολύ καλό κλίμα. Σιγά σιγά θα δέσει η ομάδα και είναι ανταγωνιστική.

Η περσινή σεζόν ήταν πολύ καλή για τον Παναιτωλικό. Μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτή και να συνεχίσει αναλόγως;

Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και καλοί. Στόχος είναι να παίρνουμε αποτελέσματα και να σωθεί η ομάδα όσο πιο εύκολα γίνεται.

Επομένως, στο μυαλό σας ως στόχος είναι η παραμονή δεδομένου ότι πέφτουν τέσσερις ή κοιτάτε και λίγο πιο ψηλά;

Για μένα στόχος είναι να παίζουμε καλά, να παίρνουμε τους βαθμούς και να σωθεί η ομάδα. Τώρα ό,τι καλύτερο έρθει ας έρθει.

Μεγάλο όπλο του Παναιτωλικού πέρυσι ήταν η έδρα και η άμυνά του. Θα στηριχτείτε εκεί και φέτος;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το πούμε αυτό. Πιστεύω ότι αν έχεις μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία ως ομάδα, αυτό σε βοηθάει πάρα πολύ. Γιατί πολλές φορές η άμυνα είναι αυτή που κερδίζει τα παιχνίδια. Αν πετύχεις ένα γκολ και το κρατήσεις παίρνεις τους τρεις βαθμούς.

Είσαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα έχοντας βιώσει πολλές στιγμές ευχάριστες και δυσάρεστες. Πιστεύεις ότι η περσινή παραμονή της ομάδας ήταν το κλειδί για να μπορέσει να καθιερωθεί ο Παναιτωλικός στη Super League;

Σίγουρα χρειάζεται μία χρονιά για να γίνει πιο έμπειρη η ομάδα. Χρειάζεται να έχεις παραστάσεις. Τα καταφέραμε πέρυσι και χρόνο με τον χρόνο γίνεσαι ακόμα καλύτερος.

Ο προσωπικός σου στόχος για τη σεζόν που μας έρχεται ποιος είναι;

Να πάει καλά η ομάδα, να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να σωθούμε γρήγορα, και σίγουρα να έχω καλές εμφανίσεις κι εγώ για να βοηθήσω όσο μπορώ.

Ως αρχηγός σου αρέσει που έχεις περισσότερες αρμοδιότητες και μπορείς να συμβουλεύεις και τους μικρότερους;

Είναι καλό αυτό. Είναι ωραίο να υπάρχουν νέοι στην ομάδα και να μπορείς να τους βοηθήσεις. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν ρωτάνε κάποια πράγματα οι μικροί και θέλω να μπορώ να τους βοηθήσω να πάνε ακόμα καλύτερα.

Τέλος, πόσο σημαντικό είναι να παίζεις σε μία επαρχιακή ομάδα που έχει τον κόσμο στο πλευρό της;

Σίγουρα σε βοηθάει πάρα πολύ. Είναι ο δωδέκατος παίκτης, μας δίνει δύναμη ειδικά στην έδρα μας. Κι εκτός δίνουν βροντερό παρόν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε και φέτος ανάλογη στήριξη.

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ