ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Κατσουράνης: "Βήμα-βήμα να φτάσουμε την Παναχαϊκή στην Super League"

Κατσουράνης: "Βήμα-βήμα να φτάσουμε την Παναχαϊκή στην Super League"

Ο Κώστας Κατσουράνης παραχώρησε συνέντευξη για τη σημαντική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ίδιος και η ομάδα επιχειρηματιών στην ομάδα της Παναχαϊκής.

Ο Κώστας Κατσουράνης φιλοξενήθηκε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή “Facelook στα γήπεδα” με τον Θοδωρή Τσούτσο. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, με αφορμή τον αγώνα Παναρκαδικός – Παναχαϊκή (23/11, 15:00) μίλησε για τη σημαντική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ίδιος και η ομάδα επιχειρηματιών στην ομάδα της Πάτρας.

Μίλησε για το μεγάλο στόχο της ανόδου στην Super League, για τον Αστέρα, για τη σημασία να γίνουν ρομαντικές προσπάθειες για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, για το νούμερο ένα στόχο, τις ακαδημίες, αλλά εξέφρασε και τις ανησυχίες του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα Παναρκαδικός – Παναχαϊκή: “Σίγουρα είναι κομβικό παιχνίδι και για την Παναχαϊκή. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι στις υψηλές θέσεις, σε μία δύσκολη έδρα και σίγουρα για εμάς είναι ένα παιχνίδι που αποτελεί κριτήριο για τη συνέχεια. Είναι νωρίς ακόμη, αλλά είναι ένα ντέρμπι, απέναντι σε μία ομάδα ιστορική, όπως ο Παναρκαδικός. Για την ακρίβεια είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες”.

Για την προσπάθεια που γίνεται στην Παναχαϊκή: “Η Παναχαϊκή είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία. Με πάρα πολύ κόσμο, που την ακολουθεί παντού. Εμείς σιγά – σιγά χτίζουμε από το μηδέν. Βήμα – βήμα να φτάσουμε στην Super League που είναι ο στόχος μας. Νομίζω ότι εκεί είναι η θέση της Παναχαϊκής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο για την Πάτρα και την Παναχαϊκή. Γενικά οι ομάδες της επαρχίας που έχουν και κόσμο έχουν θέση στην Α’ Εθνική, αν θέλουμε να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρό μας. Οσο για την Παναχαϊκή είναι επιχειρηματίες που κινούνται και εκτός Ελλάδας, αλλά η έδρα τους είναι στην Πάτρα ως επί το πλείστον, άνθρωποι σοβαροί, που δεν είναι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Είναι κάτι ρονατικό, αλλά με πολύ δυνατές και σοβαρές βάσεις και σε αυτό χτίζουμε το μέλλον”.

Για τον ίδιο και το πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει: “Ηταν ένα όνειρο, ένα όραμα. Ελπίζω να αντέξουμε μέσα από τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Γιατί όπως γνωρίζετε αυτός ο χώρος δεν είναι εύκολος. Ηταν κάτι που είχαμε συζητήσει εδώ και πολλά χρόνια, απλά δεν είχαμε βρει το κατάλληλο έδαφος”.

Για τη στήριξη από τον κόσμο: “Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι είχαμε τουλάχιστον 5.000 κόσμο. Είναι ένα νούμερο εντυπωσιακό. Αν λες αλήθειες στον κόσμο και βλέπει ένα υγιές πλάνο, το ακολουθεί. Αν έρχονται και τα αποτελέσαμτα, διότι δυστυχώς στην Ελλάδα πάμε και με το αποτέλεσμα. Για εμένα είναι τεράστιο λάθος. Πρώτα πρέπει να βάλεις τις βάσεις, να βρεις τους χώρους που θα προπονήσεις μικρά παιδάκια. Κανονικά ξεκινάς έτσι και προχωράς χωρίς να κοιτάς το αποτέλεσμα Κυριακή με Κυριακή. Είναι τραγική αυτή η νοοτροπία και κάθε γονιός πρέπει να προσπαθήσει να το αλλάξει αυτό στο παιδί του. Γιατί κάνουν το αντίθετο και προσπαθούν να τους μυήσουν μόνο στη νίκη με κάθε τρόπο. Ετσι έχουμε φτάσει σε ένα απαξιωμένο προϊόν. Ο κύριος Μποροβήλος είπε ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Σε λίγο η Α’ Εθνική θα γίνει σαν την Β’ Εθνική. Δεν είναι μακρινό αυτό, είναι πολύ κοντά. Και σε αυτό θα έχουν συμβάλλει όλοι όσοι ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και το ερασιτεχνικό. Στο χέρι μας είναι να διορθώσουμε τα πράγματα. Υπάρχει και χρόνος και τρόπος. Αλλά νομίζω ότι στην Ελλάδα δεν θέλουμε να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Αυτοί που το διοικούν”.

Για τις ακαδημίες: “Για εμάς είναι το νούμερο ένα. Δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο. Φέτος, χωρίς να έχουμε πολύ χρόνο και τις εγκαταστάσεις, έχουμε γύρω στα 170 παιδιά που προπονούνται σε άθλιες συνθήκες. Δεν μπορούμε να κάνουμε μαγικά από τη μία ημέρα στην άλλη. Στόχος είναι για να γίνουν αυτά τα παιδιά όχι 170, αλλά 500, να προπονούνται σε φυσικό χλοοτάπητα και όχι σε πλαστικό, όπως είναι η μόδα σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα προπονητικό με τουλάχιστον δύο μεγάλα γήπεδα με φυσικό χόρτο για τις ακαδημίες. Και πάλι λίγο είναι. Είναι ρομαντικές υποθέσεις, αλλά στόχος είναι να βγουν παιδιά κυρίως από την Πάτρα και όχι μόνο τα οποία θα στελεχώσουν μεγαλύτερες ομάδες ή και ομάδες του εξωτερικού αν πάνε καλά τα πράγματα. Θέλουμε τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό, να μην μπλέκουν με άλλα πράγματα. Πρώτα πρέπει να το δεις παιδαγωγικά, να συγκεντρώσεις πολλά παιδιά και από εκεί και πέρα το τι θα γίνει στην πρώτη ομάδα, είναι δευτερεύον”.

Για τον Αστέρα και τις ομάδες της Πελοποννήσου: “Τα τελευταία χρόνια στην Πελοπόννησο μοναδική ομάδα σε τοπ επίπεδο είναι ο Αστέρας. Είναι μία ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα. Δεν του λείπει τίποτα, ίσως μόνο περισσότερος κόσμος. Αλλά τώρα δημιουργεί μια γενιά οπαδών. Στην Πελοπόννησο υπάρχουν ιστορικές ομάδες. Για εμένα κάθε πόλη πρέπει να έχει μία ομάδα σε επαγγελματικές κατηγορίες. Διότι πρέπει να δούμε λίγο και την Β’ Εθνική, όπου και πάλι υπάρχουν τρόποι για να αναβαθμιστεί. Από εκεί θα ξεκινήσεις να φτιάχνεις το προϊόν σου και θα έχει οφέλη και η Α’ Εθνική. Πάρα πολύ απλά, μία μεγάλη ομάδα αντί να πάρει 6 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά, μπορεί να πάρει 5.5 και οι 500.000 να πάνε στις ομάδες της Β’ Εθνικής. Ενα 15% από όλες τις ομάδες της Α’ Εθνικής. Νομίζω είναι απλά τα πράγματα. Για όλα υπάρχουν τρόποι, αλλά νομίζω δεν θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο και δεν ξέρω τους λόγους. Ελπίζω ο κόσμος να αρχίσει να το βλέπει αλλιώς το πράγμα και να γυρίσει στα γήπεδα, τουλάχιστον σε ομάδες που κάνουν προσπάθειες μέσα από την καρδιά τους. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που θα εκτιμήσει ο κόσμος”.

TAGS ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ