ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού

Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Για ακόμη μια σεζόν ο Ολυμπιακός διάλεξε το Ζέεφελντ για την καλοκαιρινή του προετοιμασία, προορισμός που ήταν επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς και καθιέρωσαν -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- οι "ερυθρόλευκοι".

Στις 5 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το πρώτο ραντεβού των παικτών του Ολυμπιακού για την νέα σεζόν. Οι Πειραιώτες θα μαζευτούν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, θα περάσουν από κάποιες εξετάσεις και δύο ημέρες μετά θα αναχωρήσουν για το Ζέεφελντ.

Το κοσμικό θέρετρο της Αυστρίας, μια κωμόπολη χτισμένη στο οροπέδιο του Τιρόλο (απέχει μόλις 29 χιλιόμετρα από το Ίνσμπρουκ) σε υψόμετρο 1207 μέτρων, όπου ο αέρας είναι πεντακάθαρος.

Αποτελεί προορισμό πολλών τουριστών κυρίως τον χειμώνα και αγαπημένη τοποθεσία αρκετών ομάδων το καλοκαίρι στα πλαίσια της προετοιμασίας.

Και αυτό διότι εκείνη την εποχή συγκεντρώνει ιδανικές κλιματικές συνθήκες και δεν υπάρχει υγρασία για να επιβαρύνει τις προπονήσεις των ποδοσφαιριστών. Όπως επίσης οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει είναι καθ' όλα άρτιες.

Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού

Το, 3050 μόνιμων κατοίκων, Ζέεφελντ κατακλύζεται από πυκνά δάση με κωνοφόρα δέντρα. Το 1022 ήταν γνωστό ως Ζέβελ, αλλά σταδιακά αναπτύχθηκε και έγινε κέντρο προσκυνητών (τον 14ο αιώνα), ενώ η πιο γνωστή εκκλησία του μέρους είναι η Ζέεκιρχ στην νοτιοδυτική πλευρά της κωμόπολης.

Από την εποχή που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέλαβε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, ανακάλυψε το Ζέεφελντ και δεν το άλλαζε με τίποτα. Προορισμός που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μια προετοιμασία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού
Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού

Από τότε οι Πειραιώτες συνηθίζουν να επιλέγουν το συγκεκριμένο θέρετρο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το 2000 με προπονητή τον Γιάννη Ματζουράκη και το 2002 με τον Τάκη Λεμονή στην τεχνική ηγεσία, οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Τέγκερνζε (50 χιλιόμετρα έξω από το Μόναχο), το οποίο επίσης αποτελεί ένα μαγευτικό θέρετρο με ιδανικές κλιματολογικές όσο και κτιριακές συνθήκες.

Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Φτάσαμε στο 2010 για αλλάξουν ξανά επιλογή προπονητικού κέντρου οι Πειραιώτες. Μετά το... σερί του Ζέεφελντ, ήρθε το Μπαντ Βέρισχοφεν (Γερμανία), με τον Έβαλντ Λίνεν να βρίσκεται (για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι η αλήθεια) τότε στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Το καλοκαίρι του 2012 οι "ερυθρόλευκοι" άργησαν και η Μάντσεστερ Σίτι τους... πρόλαβε στην κούρσα για το Ζέεφελντ.

Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Λόγω της πληθώρας παικτών στο ρόστερ της, η αγγλική ομάδα χρειάστηκε και τα δύο γήπεδα που ήταν διαθέσιμα στο Αυστριακό θέρετρο, οπότε ο Ολυμπιακός του Λεονάρντο Ζαρντίμ στράφηκε στην λύση του Άχενκιρχ, επίσης στην Αυστρία.

Ωστόσο το 2013 αλλά και φέτος, ο Ολυμπιακός επέστρεψε ξανά στην δοκιμασμένη επιλογή του Ζέεφελντ.

Συνήθως οι Πειραιώτες για την διαμονή τους προτιμάνε το Falkensteiner Hotel & Spa Royal (4*+, απέχει 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Ίνσμπρουκ), το οποίο διαθέτει δύο θερμαινόμενες πισίνες (εσωτερική και εξωτερική), Luxury Spa 3500 τ.μ. και τρία πολύ καλά διατηρημένα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού
Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Όλα είναι σε προβλεπόμενες από την FIFA διαστάσεις (103 x 66 με προβολείς, 105 x 68 χωρίς προβολείς, 103x 64 με προβολείς) και φυσικά διαθέτουν και αποδυτήρια.

Ζέεφελντ, το εξοχικό του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Εκεί λοιπόν θα βρεθούν και φέτος οι Πειραιώτες από τις 7 έως και τις 19 Ιουλίου, πραγματοποιώντας το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας. Στην συνέχεια θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για λίγες μέρες, πριν μπουν και πάλι στο αεροπλάνο, αυτή την φορά για τις ΗΠΑ και την συμμετοχή τους στο σπουδαίο τουρνουά International Champions Cup .

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ