ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υψηλός ο πρώτος "σκόπελος" του Ολυμπιακού για το 2016!

Υψηλός ο πρώτος "σκόπελος" του Ολυμπιακού για το 2016!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκο Σίλβα θεωρεί ότι το ματς της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο (3/1, 19:30) ίσως και να είναι το δυσκολότερο του Ιανουαρίου. Ποια τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού, βάσει των δοκιμών που έγιναν στην τελευταία προπόνηση.

Πάνε τα Χριστούγεννα, πάει η Πρωτοχρονιά, ώρα για μπάλα στον Ολυμπιακό. Εννιά μέρες ήταν αρκετές για να φορτίσουν οι "ερυθρόλευκοι" τις μπαταρίες τους και από σήμερα το απόγευμα (3/1, 19.30) μπαίνουν ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη να αποτελεί τον πρώτο "σκόπελο" για το 2016.

Οι "κυανέρυθροι" μπορεί να έχασαν τον Μπουμάλ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά σύμφωνα με τον Σίλβα, δεν θα επηρεαστούν και σε μεγάλο βαθμό από την απουσία του. Το έλεγε από την αρχή της εβδομάδας στους ποδοσφαιριστές του ότι ο Πανιώνιος ξεχωρίζει φέτος στο πρωτάθλημα γιατί πρόκειται για μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που καθόταν και φώναζε ότι ενδεχομένως να είναι και το δυσκολότερο ματς των Πειραιωτών μέσα στον Γενάρη. Κι ας έχει μπροστά του άλλες δύο επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές σε Πλατανιά και Γιάννινα μέχρι τέλη του μήνα.

Tο μεσημέρι και λίγη ώρα πριν μπουν στο πούλμαν για τη Νέα Σμύρνη, θα δοθεί ο Πανιώνιος στο… πιάτο στους ποδοσφαιριστές, μιας και τότε έχει προγραμματιστεί να δείξει βίντεο ο Σίλβα με εκτεταμένα στιγμιότυπα από παιχνίδια των "κυανέρυθρων".

Το ενδιαφέρον έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο σημερινός αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα στα εντός έδρας παιχνίδια της. Έχει δεχτεί μόνο 4 γκολ, ενώ οι Πειραιώτες που βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας έχουν δει την μπάλα να καταλήγει 3 φορές στα δίχτυα της εστίας του Ρομπέρτο στο Καραϊσκάκη.

Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά ο Σίλβα ότι τη μία και μοναδική ήττα που υπέστη ο Πανιώνιος στην έδρα του, την έκανε λόγω μίας ολιγωρίας στο ματς της 25ης Οκτωβρίου με την Βέροια στο 93’, όταν ο Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και έγραψε το τελικό 0-1 για τους βορειοελλαδίτες στις καθυστερήσεις.

Οι Νεοσμυρνιώτες μετρούν τέσσερις νίκες εντός έδρας με Παναθηναϊκό (1-0), Καλλονή (2-0), Πλατανιά (2-1) και ΠΑΣ Γιάννινα (2-0). Επιπλέον, έχουν φέρει δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ (1-1) και Πανθρακικό (1-1).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές του Σίλβα για το αρχικό σχήμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κάποια διλήμματα. Το Σάββατο (2/1) έδειξε κάποια πράγματα στο Ρέντη.

Για παράδειγμα είχε και πάλι τους Τσόρι – Φορτούνη μαζί, με τον Κώστα να περνάει πιο πλάγια και τον Ντουρμάζ στην απέναντι πλευρά, συμπληρώνοντας την τριάδα περιμετρικά από τον Ιντέγε.

Φαίνεται ότι το δίδυμο Τσόρι – Φορτούνη θα το δούμε και στη Νέα Σμύρνη μετά τα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Καλλονή που έκλεισαν τον α’ γύρο του πρωταθλήματος.

Ερωτηματικό έγκειται στο ποιος θα βρεθεί δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς. Στην τελευταία προπόνηση είχε αρκετή ώρα τον Κασάμι δίπλα του, όμως και ο Καμπιάσο έχει τις πιθανότητές του να ξεκινήσει. Κατά τ’ άλλα, τα κουκιά είναι μετρημένα.

Ο Σαλίνο και ο Σιόβας θα καλύψουν τα κενά των τραυματιών Ελαμπντελαουί και Μποτία αντίστοιχα. Αναμένεται δηλαδή μία ενδεκάδα με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (Καμπιάσο), Φορτούνη, Τσόρι, Ντουρμάζ και Ιντέγε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ