ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπερφορτωμένος "ερυθρόλευκος" άξονας!

Υπερφορτωμένος "ερυθρόλευκος" άξονας!
INTIME SPORTS

Οι Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης και Ιντέγε έχουν τραβήξει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο κουπί και μάλιστα χωρίς σταματημό. Μία σύγκριση σε σχέση με τα περσινά πεπραγμένα τους και οι χαοτικές διαφορές στις συμμετοχές τους

Ο Μάρκο Σίλβα είχε δείξει στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ότι δεν είναι από τους προπονητές που ενθουσιάζονται με το ροτέισον. Δεν είναι από τους προπονητές που τρελαίνονται με τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Αυτό το πρώτο δίμηνο και... κάτι στον Ολυμπιακό, το έχει βγάλει κατά κύριο λόγο με 16-17 ποδοσφαιριστές. Δεν βάζουμε στο “κάδρο” το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά, εκεί όπου ο Σίλβα προχώρησε σε έντεκα αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Στεκόμαστα στα παιχνίδια πρωταθλήματος και τουChampions League...

Αν ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά, θα δούμε ότι ο ερυθρόλευκος άξονας είναι ιδιαιτέρως επιβαρημένος. Και ο άξονας όχι μόνο στη μεσαία γραμμή, αλλά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ας πάμε να δούμε ποιοι έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο λούκι στο ξεκίνημα του φετινού “οδοιπορικού” του Ολυμπιακού και να κάνουμε μία σύγκριση σε σχέση με τα όσα έκαναν πέρσι τέτοιο καιρό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ

Ο διεθνής στόπερ επέστρεψε για τα καλά στην ενδεκάδα των Πειραιωτών. Από εκεί που πέρσι τέτοια περίοδο δεν είχε “γράψει” ούτε μία συμμετοχή στο κοντέρ του, φέτος έχει καταφέρει να γίνει κάτι σαν τον... Ρομπέρτο! Να παίξει σε όλα τα ματς (πρωτάθλημα – Ευρώπη) και μάλιστα να βγάλει σε όλα 90λεπτο! Συνολικά έχει 10 παιχνίδια για την Σούπερ Λίγκα και 4 για τοChampions League.

Ξεκινώντας η προετοιμασία του Ολυμπιακού, κανένας δεν περίμενε ότι ο Δημήτρης Σιόβας θα έφτανε σε ένα σημείο να μην έχει χάσει ούτε... δευτερόλεπτο εώς και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Από τη μία οι τραυματισμοί που έβγαλε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και από την άλλη οι κατώτερες των προσδοκιών εμφανίσεις του στα φιλικά (σαν να έμοιαζε να ψάχνει τα πατήματά του λόγω των πολλών τραυματισμών που είχε βγάλει) είχαν ως αποτέλεσμα να μην του δίνουν και πολλές πιθανότητες για να αποτελέσει τον έναν από τους δύο “πύργους” της κόκκινης άμυνας.

Υπερφορτωμένος "ερυθρόλευκος" άξονας!
INTIME SPORTS

Να όμως που ο Σιόβας διέψευσε τους πάντες και δικαίωσε τον Μάρκο Σίλβα που επέμεινε από την πρώτη στιγμή στο να τον στηρίξει και να του δώσει ευκαιρίες. Από το ματς της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο στις 23 Αυγούστου μέχρι και το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (8/11) με τον Ηρακλή, ο διεθνής στόπερ αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της ξέφρενης κούρσας των Πειραιωτών.

ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ

Ο Σέρβος είναι ίσως ο παίκτης που αναμενόταν ότι θα “βίδωνε” στην ενδεκάδα και δεν θα έβγαινε ούτε με... χειρουργική επέμβαση. Από τις πρώτες μέρες στο Ζέεφελντ ο Σίλβα είχε ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι τον θεωρεί “κολόνα” και πώς δεν θέλει με τίποτα να τον χάσει στην μεταγραφική περίοδο. Παρά τις “σειρήνες” και τις προτάσεις που έφτασαν στο Πασαλιμάνι, η πειραϊκή ΠΑΕ έκανε το χατίρι του προπονητή.

Υπερφορτωμένος "ερυθρόλευκος" άξονας!
INTIME SPORTS

Ο Μιλιβόγεβιτς λοιπόν έχει παίξει φέτος σε όλα τα ματς πρωταθλήματος από... 90 λεπτά! Επίσης, έχει αγωνιστεί στα 2 παιχνίδια με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και φυσικά θα έπαιζε και με Μπάγερν – Άρσεναλ, αν δεν κουβαλούσε την τιμωρία από την περσινή σεζόν. Θα περίμενε κανείς με το τρέξιμο που ρίχνει ο Λούκα σε κάθε παιχνίδι, ότι θα έβγαζε μυικούς τραυματισμούς και θα παραπονιόταν για κόπωση. Αμ δε...

Και πάμε να ρίξουμε μία ματιά στα όσα είχε κάνει πέρσι τέτοια εποχή ο “Μίλι”. Είχε 7 ενενηντάλεπτα στην Ελλάδα και 4 στην Ευρώπη. Και ο Μίτσελ τον θεωρούσε βασικό “γρανάζι” στη μηχανή του Θρύλου

ΠΑΪΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ

Αυτό που συμβαίνει με τον Ελβετό είναι τρομερό. Ποιος να το φανταζόταν στα μέσα της προετοιμασίας, όταν είχε σηκώσει... χειρόφρενο και έδειχνε να είναι αλλού, ότι θα έφτανε στο σημείο να “σκυλιάζει”, να κάνει τα πάντα για να παίζει και να μην βγαίνει από την ενδεκάδα με τίποτα.

Ο Μάρκο Σίλβα είχε μία συζήτηση μαζί του όταν επέστρεψε τον Σεπτέμβριο από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα. Του ξεκαθάρισε ότι τον έβαλε στη λίστα τουChampions Leagueγιατί τον πιστεύει και επειδή ξέρει ότι μπορεί να δώσει άλλον αέρα στα χαφ. Του εξήγησε βεβαίως ότι αν θέλει να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016, θα πρέπει να έχει διάρκεια στη σεζόν, να μην κάνει εμφανίσεις – φωτοβολίδες, αλλά να έχουν μία συνέχεια οι καλές του παρουσίες.

Υπερφορτωμένος "ερυθρόλευκος" άξονας!
INTIME SPORTS

Ο Κασάμι λοιπόν τι έκανε; Αποφάσισε να γίνει ο... οδοστρωτήρας του Ολυμπιακού. Θα σας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα: Είναι λογικό και επόμενο να τρέχει σαν παλαβός στους αγώνες τουChampions League.Είναι λογικό να κάνει σαν τρελός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ή σε αυτό της Τούμπας. Όμως, έχοντας στο μυαλό μας την εικόνα που έβγαζε στην προετοιμασία, δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι ακόμα και το παιχνίδι με τον Ηρακλή που υποτίθεται είναι το τελευταίο ενός αγωνιστικού “Γολγοθά”, ο Κασάμι θα το αντιμετώπιζε λες και επρόκειτο για ευρωπαϊκό ή ντέρμπι!

Ο Ελβετός έχει 7 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα και σε 6 εξ αυτών έχει βγάλει 90λεπτο. Επίσης, έχει ξεκινήσει και στα 4 ματς τουChampions League.Πέρσι τέτοιο καιρό, είχε παίξει και πάλι στα 4, αλλά στο ένα (αυτό του Τορίνο) είχε μπει αλλαγή στο τελευταίο 25λεπτο. Όσο για την Ελλάδα; Είχε 5 παρουσίες και είχε ξεκινήσει βασικός στα 3.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Του ήρθαν λίγο ξαφνικά όλα του νεαρού άσου. Εντάξει, είχε αρχίσει και υποψιαζόταν από το Ζέεφελντ ότι ο ρόλος του φέτος στην ομάδα δεν θα ήταν μόνο αναβαθμισμένος σε σχέση με πέρσι, αλλά θα είχε και αυτόν του πρωταγωνιστή!

Πέρσι τον Νοέμβριο είχε παίξει μόλις σε 3 ματς (στο ένα εξ αυτών βασικός, στο 0-0 της Τρίπολης) και έβλεπε όλα τα ευρωπαϊκά ματς από την εξέδρα ή την τηλεόραση, καθώς ο Μίτσελ τον είχε βγάλει εκτός λίστας.

Υπερφορτωμένος "ερυθρόλευκος" άξονας!
INTIME SPORTS

Στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν ο “Φόρτου” έχει δώσει το “παρών” σε όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός συνόρων! Στην Σούπερ Λίγκα έχει πάρει φανέλα βασικού σε 8 αναμετρήσεις και στις άλλες 2 είχε μπει στο τελευταίο 20λεπτο. Στην Ευρώπη, αν εξαιρεθεί η πρεμιέρα με την Μπάγερν όπου είχε και ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και τελικά μπήκε στην επανάληψη, σε όλα τα υπόλοιπα ματς χρίστηκε βασικός!

Καμία σχέση η φετινή χρονιά με την περσινή. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι φέτος έκανε κανονικά προετοιμασία. Ήταν από την πρώτη μέρα στο Ζέεφελντ. Από την πρώτη μέρα άκουγε τα... μπινελίκια του Γεωργάτου και τις παρατηρήσεις του Σίλβα. Αντιθέτως, πέρσι είχε ενσωματωθεί στο β' στάδιο προετοιμασίας στην Αμερική και είχε εμφανιστεί αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση. Ο Μίτσελ επίσης δεν θεωρούσε ότι μπορούσε να προσφέρει αυτά που είχε στο μυαλό του και έτσι τον έστελνε στον πάγκο ή στην εξέδρα.

ΜΠΡΑΟΥΝ ΙΝΤΕΓΕ

Και ο Νιγηριανός τα... είδε όλα στους πρώτους δυο μήνες του στον Ολυμπιακό. Από εκεί που τέτοιο καιρό πέρσι είχε μόλις 4 συμμετοχές με τη φανέλα της Γουέστ Μπρόμιτς (1 στο πρωτάθλημα – 3 στο Λιγκ Καπ), είδε τον Μάρκο Σίλβα να τον χρίζει βασικό ακόμα κι όταν δεν ήταν στο 100% (π.χ. στην Τούμπα).

Ο Ιντέγε έπιασε λιμάνι την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Από τότε αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος (8 στον αριθμό) και μάλιστα παίρνοντας φανέλα βασικού. Στα 5 εξ αυτών έβγαλε όλο το 90λεπτο, ενώ στα υπόλοιπα έπαιξε γύρω στα 70 λεπτά. ΣτοChampions League έχει 3 ολόκληρα ματς και ένα 45λεπτο με την Άρσεναλ λόγω τραυματισμού.

Υπερφορτωμένος "ερυθρόλευκος" άξονας!
INTIME SPORTS

Ο Αφρικανός έχει “τρελάνει” πολύ κόσμο στο Ρέντη για έναν και μόνο λόγο. Για το γεγονός ότι ακόμα και τραυματίας που ήταν μετά το Λονδίνο, έκανε τα πάντα για να παίξει στην Τούμπα. Επίσης, στο Περιστέρι είχε παίξει με ένεση στο δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας ενός χτυπήματος που είχε δεχτεί από τον Φυτανίδη.

Συν τοις άλλοις, ποτέ δεν έχει πάει στον Σίλβα στο Ρέντη για να παραπονεθεί για κόπωση ή για οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει λουφάρει, δεν έχει κοροϊδέψει και κάθεται παραπάνω ώρα στην προπόνηση και ασχολείται με τα τελειώματα φάσεων.

Ο παράγοντας κόπωση και αυτοί που έρχονται...

Από τη στιγμή που δεν “ανοίγει” το ροτέισον ο Σίλβα, ήταν απολύτως φυσιολογικό με τον Ηρακλή για παράδειγμα να έβγαλε μία κόπωση όλη η ομάδα. Σίγουρα ο πιο καταπονημένος από τους πέντε του άξονα είναι ο Φορτούνης. Κυρίως όμως παραπονιούνται για κόπωση οι ακραίοι (Μαζουακού, Ελαμπντελαουί, Σεμπά, Πάρντο) και όχι οι στόπερ, οι χαφ ή ο Ιντέγε.

Ο Μάρκο Σίλβα στις δηλώσεις του μετά τον Ηρακλή παραδέχτηκε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ευεργετική για τους παίκτες του, έτσι ώστε να πάρουν ανάσες και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μην ξεχνάμε ότι μετά τη διακοπή ακολουθεί πρόγραμμα – φωτιά! Μπαίνει στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του α' γύρου.

Μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, οι “ερυθρόλευκοι” θα παίζουν πάλι ανά τρεις-τέσσερις μέρες. Ξεκίνημα με Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο (21/11) και ακολουθούν οι Μπάγερν Μονάχου στην Γερμανία (24/11),Αστέρας Τρίπολης στο Καραϊσκάκη (29/11), Παναιγιάλειος στο Αίγιο για το Κύπελλο (2/12), Πανθρακικός στην Κομοτηνή (5/12), Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη (9/12), Παναιτωλικός στο Καραϊσκάκη (13/12), Απόλλων Σμύρνης στην Ριζούπολη για το Κύπελλο (16/12) και Καλλονή στην Λέσβο (20/12).

Μετά τη διακοπή αναμένεται να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα οι Ντομίνγκεζ και Μπουχαλάκης. Ο Τσόρι τουλάχιστον θα δώσει ανάσες στον Φορτούνη. Ο “Μπούχα” θα λύσει τα χέρια του Σίλβα για τον άξονα στα παιχνίδια Κυπέλλου, αν και εκεί υπάρχουν επίσης οι Τζανδάρης και Ζντιέλαρ. Τέλος, μην ξεχνάμε και τον Μανιάτη που αναμένεται στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα να μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Οπότε θα αυξηθούν οι επιλογές, τουλάχιστον στον άξονα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ