ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπέγραψε ο Πάρντο

Υπέγραψε ο Πάρντο

Ο Φελίπε Πάρντο πρέπει να λογίζεται και τυπικά ως παίκτης του Ολυμπιακού, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες. Οι λεπτομέρειες της αγοράς του από την Μπράγκα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (17/7) έφτασε στην Ελλάδα, λίγες ώρες μετά πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες.

Ο λόγος φυσικά για τον Φελίπε Πάρντο που πλέον πρέπει να λογίζεται κανονικά ως παίκτης του Ολυμπιακού. Η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του θα έρθει το Σάββατο (18/7), ωστόσο πρόκειται για το τυπικό σκέλος της υπόθεσης.

Διαβάστε το αφιέρωμα του Αλέξανδρου Λοθάνο στο... τανκ του Θρύλου.

Ο Κολοβιανός εξτρέμ θα ταξιδέψει την ίδια μέρα για την Αυστρία και θα ενσωματωθεί στην αποστολή των "ερυθρολεύκων", ενώ η παρουσίαση του θα γίνει στο Ζέεφελντ.

Η λογι(στι)κή της μεταγραφής

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία σχετικά με τον τρόπο απόκτησης του Φελίπε Πάρντο από την Μπράγκα. Η οποία προερχόταν από την Πορτογαλία και για συγκεκριμένους λόγους και για την ακρίβεια λογιστικούς.

Πώς τελικά αποκτά τον Κολομβιανό ο Ολυμπιακός; Με μια... μίξη δανεισμού/μεταγραφής, κατόπιν επιθυμίας της Μπράγκα. Πρόκειται για δανεισμό τον πρώτο χρόνο αντί 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ που είναι η υποχρεωτική αγορά στο συμβόλαιο.

Οι Πορτογάλοι ζήτησαν να "σπάσει" με αυτό τον τρόπο σε δύο σημεία ο τρόπος αποζημίωσης τους για τον Κολομβιανό εξτρέμ, για δικούς τους λογιστικούς λόγους.

Εξάλλου όταν η συμφωνία προβλέπει τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια ευρώ ως υποχρεωτική αγορά (με λίγα λόγια δεν πρόκειται για οψιόν), τότε μιλάμε για την καταβολή 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, ουσιαστικά σε δύο δόσεις.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ενισχύεται στα άκρα της επιθετικής του γραμμής και συνεχίζει το μεταγραφικό του σαφάρι για την απόκτησης ενός φορ, ενδεχομένως και ενός ακόμη εξτρέμ, ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις του Μάρκο Σίλβα μετά τα φιλικά στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ