ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπαρκτές οι μεξικανικές "σειρήνες" για Σεμπά!

Υπαρκτές οι μεξικανικές "σειρήνες" για Σεμπά!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Παρασκευή (20/5) κυκλοφόρησαν σενάρια περί ενδιαφέροντος της Πατσούκα για τον Σεμπά. Υπάρχει κι άλλη μεξικανική ομάδα που τον γλυκοκοιτάζει. Η συμφωνία Αλ Χιλάλ - Πόρτο για τη μεταγραφή του Κάρλος Εντουάρντο το καλοκαίρι του 2015.

Πριν από ένα μήνα και κάτι ,το Sport24.gr είχε αναδείχθηκε το γεγονός ότι μεξικανικές ομάδες μετά τις περιπτώσεις των Μπενίτες και Χάρα, έχουν απλώσει τα δίχτυα τους για τα καλά προς… Πειραιά μεριά.

Τότε είχε αναφερθεί το όνομα του Σεμπά ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους «σομπρέρος». Την Παρασκευή (20/5) υπήρχαν δημοσιεύματα που θέλουν την Πατσούκα να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Νεότερες πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι δεν είναι μόνο η Πατσούκα που τον έχει βάλει στο «σημάδι». Είναι και άλλη ομάδα από τη μεξικανική Λίγκα που παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του. Μάλιστα, ακούγεται έντονα ότι δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί ακόμα και δανεικός με οψιόν αγοράς, όπως είχε συμβεί με τον Μπενίτες.

Πάντως, δεν φαίνεται να γίνεται κάτι άμεσα. Ο Σεμπά όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα βλέπει τακτικά το όνομά του στον Τύπο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Μεξικό. Και το λέμε αυτό, γιατί οι μεξικανικές «σειρήνες» είναι υπαρκτές και όχι παραμύθια.

Πώς έχει η κατάσταση με τον Κάρλος Εντουάρντο

Ο Μάρκο Σίλβα μεταξύ των διαφόρων ποδοσφαιριστών που έχει εισηγηθεί στη διοίκηση την απόκτησή τους, είναι οι Ντιόγο Φιγκέιρας της Σεβίλλης (πάει ολοταχώς για να κλείσει θετικά το θέμα) και Κάρλος Εντουάρντο της Αλ Χιλάλ.

Ο Γιώργος Δώνης βγήκε στο Sport24.gr και μίλησε για τις δυσκολίες της πραγματοποίησης μίας τέτοιας μεταγραφής. Εμείς να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο η Κορίνθιανς είχε καταθέσει επίσημη πρόταση 10 εκ. ευρώ στην Αλ Χιλάλ και οι Σαουδάραβες ζήτησαν 15!Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα που αναφέρουμε παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ολυμπιακός ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσε να πλησιάσει αυτά τα ποσά.

Εδώ όμως υπάρχει ένα «αλλά», που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, αν οι Σαουδάραβες έλεγαν «ναι» στην Κορίνθιανς στα 10εκ. ευρώ, τα μισά λεφτά θα κατέληγαν στα ταμεία της πρώην ομάδας του Κάρλος Εντουάρντο, δηλαδή της Πόρτο.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιο της συμφωνίας ανάμεσα σε Αλ Χιλάλ και Πόρτο, ότι αν ο παίκτης αποχωρήσει από το Ριάντ πριν από τον Ιούλιο του 2016, τότε τα μισά λεφτά θα τα πάρει η ομάδα του Οπόρτο! Με τα 15 εκ. ευρώ που ζητούσε η Αλ Χιλάλ από την Κορίνθιανς, θα έπαιρναν οι «δράκοι» τα 7,5κ. Όταν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του στην Αλ Χιλάλ το περασμένο καλοκαίρι, υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Πόρτο έβαλε γύρω στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της.

Οι Πορτογάλοι συνάδελφοι επιμένουν όμως ότι το deal έγινε στα 2 εκατομμύρια και μάλιστα η τελευταία δόση των 500 χιλιάδων ευρώ είναι να πληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Η αλήθεια είναι ότι τα 2 εκατομμύρια ευρώ ακούγονται πολύ λίγα χρήματα για τη μεταγραφή ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή. Ενδεχομένως κάτι άλλο να κρύβεται από πίσω, κάτι που δεν το έχουν μάθει οι Πορτογάλοι. Πάντως, είναι κατηγορηματικοί ότι αν ο παίκτης έφευγε τον Γενάρη, την περίοδο που ακούγονταν δηλαδή τα τρελά λεφτά από την Κορίνθιανς, η Πόρτο θα καρπωνόταν τα μισά! Και επιμένουν ότι η Αλ Χιλάλ αν τον πουλήσει, θα τον πουλήσει από 1 Ιουλίου και μετά…

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Σίλβα τον θέλει στην Αλ Χιλάλ. Αυτός τον έφερε στην Ευρώπη από την Βραζιλία το καλοκαίρι του 2012, αυτός τον είχε «εργάτη» στην Εστορίλ (έπαιζε κατά κύριο λόγο «δεκάρι», αλλά και «οκτάρι», εξτρέμ και κορυφή στην επίθεση) και σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο Κάρλος Εντουάρντο επιθυμεί να ξανασυνεργαστεί με τον Σίλβα. Οπότε, είναι μία περίπτωση που χρήζει ιδιαίτερης παρακολούθησης…

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ