ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Youth League: Στάθηκε στο ύψος του ο Ολυμπιακός, 1-1 με τη Σπόρτινγκ

UEFA YOUTH LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
UEFA YOUTH LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με κορυφαίους τους Καράδαη και Βοΐλη ο Ολυμπιακός πήρε βαθμό κόντρα στην Σπόρτινγκ για την 5η αγωνιστική του Youth League αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αρκετά καλή παρουσία είχαν οι νέοι του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 έχοντας ως κορυφαίους τον γκολκίπερ Καράδαη, έπιασε και πέναλτι, και τον σκόρερ Βοΐλη που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.

Ο Ολυμπιακός που πήρε και τον δεύτερο βαθμό του κόντρα στους Πορτογάλους δεν πήρε τη νίκη με την οποία θα διατηρούσε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση αλλά στάθηκε στο ύψος του έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος όπου είχαν δοκάρι και χαμένο πέναλτι αλλά βρήκαν απέναντι τους και τον Καράδαη ο οποίος ήταν εκπληκτικός.

Στο αρχικό της σχήμα η Σπόρτινγκ είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στο Ρέντη και κάποιες σημαντικές απουσίες που δεν επέτρεψαν στους Πορτογάλους να αγωνιστούν όπως στο πρώτο ματς.

Youth League: Στάθηκε στο ύψος του ο Ολυμπιακός, 1-1 με τη Σπόρτινγκ

Σε αντίθεση ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα και παρατάχθηκε με τη καλύτερη δυνατή σύνθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Youth League: Στάθηκε στο ύψος του ο Ολυμπιακός, 1-1 με τη Σπόρτινγκ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι και μόλις στο 4' είχαν δοκάρι. Σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Φερέιρα πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Καράδαη και να απομακρύνεται.

Δυο γκολ σε δυο λεπτά

Η Σπόρτινγκ διατήρησε την υπεροχή στο ματς και στο 27' πήρε το προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Φερέιρα πήρε τη κεφαλιά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και στρώθηκε μπροστά του και πάλι. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε απευθείας το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός παρά το γκολ που δέχθηκε δεν κλείσθηκε πίσω και δυο λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίδια. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Βοΐλης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1.

Σωτήρας ο Καράδαης

Οι Πορτογάλοι που ήθελαν τη νίκη για να καθαρίσουν τη πρόκριση πίεσαν για να πάρουν ξανά το προβάδισμα. Στο 39' σε κάθετη πάσα από τα αριστερά ο Μπαλντέ βγήκε τετ α τετ από πλάγια, επιχείρησε το πλασέ αλλά ο Καράδαης είχε βγει γρήγορα και με σωτήρια επέμβαση μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 42' η Σπόρτινγκ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Αγιώτη. Ο Μπαλντέ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Καράδαης έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε τη μπάλα με ωραία επέμβαση.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στον Ολυμπιακό όταν στο 45' έγινε η σέντρα από τα δεξιά με τον Βρουσάι να παίρνει την κεφαλιά και τον Μασιμιάνο να διώχνει με το ένα χέρι.

Μόνο δυο φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με τις δυο ομάδες να μην αποδίδουν τόσο καλά όσο στο πρώτο 45λεπτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 72' και άνηκε στον Ολυμπιακό. Οι Κωστανάσιος, Βοΐλης και Βρουσάι συνεργάστηκαν υπέροχα με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα μόλις έξω.

Η Σπόρτινγκ απάντησε τρία λεπτά αργότερα. Ο Μπαλντέ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καράδαη. Στο 83' οι γηπεδούχοι έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Ντιόγκο Μπρας να κάνει το σουτ και τον 18χρονο γκολκίπερ να πιάνει και πάλι τη μπάλα.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Φερνάντες): Μασιμιάνο, Κορέια, Σίλβα, Τζαλό, Κοντέ, Φερέιρα (74' Σεμπέλο), Λουίς, Μπραγάνσα, Σίλβα (56΄Μπρας), Μέντες, Μπαλντέ (85' Μορέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας): Καράδαης, Λάμπρου, Ράμα, Αγιώτης, Χατζηιωαννίδης, Ξενιτίδης (85' Τσιριγώτης), Νεοφυτίδης, Τσερκώνης (66' Ζιάκας), Κωστανάσιος (82' Κατσούκης), Βρουσάι, Βοΐλης.

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

1. Μπαρτσελόνα 15

2. Σπόρτινγκ 8

3. Γιουβέντους 3

4. Ολυμπιακός 2

*στο άλλο ματς της αγωνιστικής, η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 τη Γιουβέντους στην Ιταλία και έκανε το "5 στα 5"

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ