ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χόρχε Μπενίτες, ένας "κούνελος" για την επίθεση του Ολυμπιακού

Χόρχε Μπενίτες, ένας "κούνελος" για την επίθεση του Ολυμπιακού

Ο δημοσιογράφος Ραλφ Χάναν, που ζει και εργάζεται στην Παραγουάη, ακτινογραφεί τον επιθετικό Χόρχε “Conejo” Μπενίτες που έρχεται για τον Ολυμπιακό. Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, εξωγηπεδική ζωή, προοπτικές. Όλα εδώ!

Jorge Daniel Benítez Guillén ή πιο απλά Χόρχε Μπενίτες. Η ακόμα πιο απλά... το κουνέλι καθώς ήδη αποκαλείται στην Παραγουάη ως “El Conejo”. Κλείνει στις 2 Σεπτεμβρίου τα 22 του χρόνια και όπως όλα δείχνουν θα τα γιορτάσει στην Ελλάδα, μέλος της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού.

Ποιος είναι όμως ο νέος "κούνελος" των πρωταθλητών; Να σας τον παρουσιάσουμε εμείς θα ήταν κομματάκι δύσκολο γιατί δεν ξημεροβραδιαζόμαστε παρακολουθώντας την Primera División της Παραγουάης. Οπότε θα δώσουμε τον λόγο σ' έναν ειδικό, τον γεννημένο στο Λονδίνο, Ραλφ Χάναν ( @paraguayralph).

Ο εν λόγω δημοσιογράφος ζει και εργάζεται στην Παραγουάη και έχει ανοίξει ένα blog που αφορά αποκλειστικά το ποδόσφαιρο της χώρας. Παρακολουθώντας λοιπόν ανελλιπώς την Primera, έχει σαφέστατα καλύτερη εικόνα για τον παίκτη από εμάς που ό,τι έχουμε δει είναι μέσω βίντεο στο You Tube. Ο λόγος λοιπόν σ' εκείνον:

"Ο 21χρονος Μπενίτες είναι στη Γερμανία για να περάσει ιατρικές εξετάσεις. Όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα, με τις Ντόρμτουντ και Γκλάντμπαχ να έχουν αναφερθεί ως πιθανοί προορισμοί του. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από μια λαμπρή σεζόν με την Γκουαρανί όπου σημείωσε 17 γκολ στο πρωτάθλημα, τα 11 εκ των οποίων στα τελευταία 8 ματς.

Χόρχε Μπενίτες, ένας "κούνελος" για την επίθεση του Ολυμπιακού

Μπερδευτήκατε λίγο; Η εν λόγω ακτινογραφία του Μπενίτες έγινε στις αρχές του Αυγούστου όταν ο Παραγουανός ταξίδεψε στη Γερμανία για να κλείσει την μεταγραφή του σε ομάδα της Bundesliga. To ρεπορτάζ θέλει την Γκλάντμπαχ να ήταν πολύ κοντά στην απόκτησή του, ωστόσο το deal χάλασε καθώς η Γκουαρανί δεν έμεινε ικανοποιημένη από τα 4,5 εκατ. ευρώ που της προσφέρθηκαν. Πάμε λοιπόν στην ανάλυση.

Εμπιστοσύνη και έκρηξη

Χόρχε Μπενίτες, ένας "κούνελος" για την επίθεση του Ολυμπιακού

Ο Χουμπέρο εντυπωσιάστηκε με την επιστροφή του και τον αντάμειψε στην Apertura όπου ο Μπενίτες έκανε ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον επίσης νεαρό Φερνάντο Φερνάντες. Οι δυο τους σημείωσαν 31 από τα 56 γκολ της ομάδας, οδηγώντας την στη δεύτερη θέση".

Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, προοπτικές

Χόρχε Μπενίτες, ένας "κούνελος" για την επίθεση του Ολυμπιακού

Αν πιστέψεις στις ικανότητές του τότε θα έρθουν πολλά γκολ από ένα παίκτη που κάλλιστα μπορεί να γίνει ο νέος ήρωας της Παραγουάης στο Copa America που θα διεξαχθεί στη χώρα του το 2015".

Θρησκεία και απουσία προβλημάτων

Χόρχε Μπενίτες, ένας "κούνελος" για την επίθεση του Ολυμπιακού

Δεν έχει δημιουργήσει κανένα εξωγηπεδικό πρόβλημα. Δεν θυμάμαι κανένα μοντέλο να έχει συνδεθεί μαζί του, πράγμα το οποίο είναι σπάνιο εδώ. Ελπίζω αυτή η νοοτροπία να τον βοηθήσει για να μην λυγίσει στην Bundesliga, ένα σίγουρα πιο δύσκολο βήμα από τη σκηνή της Primera División. Ειδικά από τη στιγμή που έχει ελάχιστη εμπειρία στο διεθνές στερέωμα".

Το ντεμπούτο του "κούνελου" με την Παραγουάη:

Ο Χόρχε Μπενίτες εν δράσει:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ