ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάθηκε αν πάει για την ισοπαλία ο Ολυμπιακός!

Χάθηκε αν πάει για την ισοπαλία ο Ολυμπιακός!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όλη η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αποψινή (22:05) αναμέτρηση με την Γιουνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκη (24/11, 22.05) έχει έναν παρανομαστή: Τη νίκη πρόκριση και με… θέα την πρωτιά στον όμιλο.

Το είπε στη συνέντευξη Τύπου, το έχει πει και στους παίκτες του εδώ και μέρες ο Πάουλο Μπέντο. Από την προπόνηση του περασμένου Σαββάτου είχε ξεκαθαρίσει ότι ναι μεν η ισοπαλία είναι ένα βολικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό ως προς την πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά ο ρεαλιστικός στόχος είναι η πρωτιά στον όμιλο!

Για να έχει λοιπόν βάσιμες ελπίδες να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και να βάλει από κάτω του τον ΑΠΟΕΛ, θα πρέπει να κερδίσει την Γιουνγκ Μπόις και να πάρει το διπλό στην Κύπρο. Από τα πόδια των «ερυθρολεύκων» εξαρτάται η τελική μορφή του Β’ Ομίλου του Europa League.

Ο Μπέντο είναι της λογικής ότι αν μία ομάδα πάει για ισοπαλία, έχει πολλές πιθανότητες να χάσει. Αυτό που πιστεύουν δηλαδή και οι περισσότεροι προπονητές. Για αυτό το λόγο όταν ρωτήθηκε χθες (23/11) στη συνέντευξη Τύπου για το αν βολεύεται με την ισοπαλία, έβγαλε αμέσως… σπυριά!

Ο Πορτογάλος έχει μελετήσει καλά την Γιουνγκ Μπόις. Περιμένει μία ομάδα που θα επιδιώξει να επιβάλει τον ρυθμό της μέσα στο Καραϊσκάκη. Οι Ελβετοί έχουν αποδείξει μέχρι στιγμής στην πορεία τους στους ομίλους του Europa League, ότι εκτός έδρας δεν δέχονται εύκολα γκολ, αλλά δεν σκοράρουν κιόλας.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού περιμένει ότι η Γιουνγκ Μπόις θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τις «στημένες μπάλες». Έχει ψηλά κορμιά με πρώτο-πρώτο τον φορ Οαρό και εκτιμάει ότι έχουν ρίξει οι Ελβετοί πολύ μεγάλο βάρος στον συγκεκριμένο τομέα.

Σίγουρα οι Πειραιώτες θα ήθελαν ένα γκολ στο πρώτο 20λεπτο για να αποβάλουν από πάνω τους και το άγχος του φαβορί. Άγχος υπάρχει και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Η Γιουνγκ Μπόις δεν έχει να χάσει τίποτα. Επιτυχημένη είναι η πορεία της. Αντιθέτως ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει να χάσει πολλά σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν βγει εκτός ρυθμού λόγω της ιστορίας με την αναβολή του πρωταθλήματος, πιστεύουν ότι με ένα γρήγορο τέρμα θα ανοίξει η άμυνα της Γιουνγκ Μπόις και τότε θα έχουν την ευκαιρία να την «σκοτώσουν» ακόμα και από το πρώτο ημίχρονο!

Όσο για την ενδεκάδα; Είναι λίγο – πολύ ξεκάθαρη η κατάσταση. Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι και Ιντέγιε θα πάρουν φανέλα βασικού.

Από την άλλη ο Άντι Χούτερ θα πάει επίσης με τους παίκτες που εμπιστεύεται. Στο 4-4-2 που θα επιλέξει ο κόουτς της Γιουνγκ Μπόις θα παρατάξει τον Εμβογκό κάτω από τα δοκάρια, τους Σούτερ (δεξιά), Φον Μπέργκεν, Μπενίτο ή Μπεργκί και Λέτσιακς (αριστερά) στην τετράδα της άμυνας, τους Σανόγκο και Ζακαρία στα χαφ, τους Σχικ και Σουλεϊμάνι στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή τους Οαρό και Φρέι.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πονάει η ψυχή με τον Τσόρι...
Πονοκέφαλος για τους φίλους του Ολυμπιακού η στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ