ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάσι: "Πάμε για Οφόε, θα ήθελα προσθήκες έως το Γκενκ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, μίλησε για όλα τα μεταγραφικά ζητήματα στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στο Ζέεφελντ.

Μία μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Χάσι στην Αυστρία και τους απεσταλμένους δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων μίλησε για τον Οφόε, επιβεβαίωσε ότι θα τον ήθελε στον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πώς θα επιθυμούσε οι προσθήκες των νέων παικτών να γίνουν εώς το Γκενκ.

Αναλυτικά:

Για το περιστατικό με τον Παναγιώτη Ρέτσο, στο φιλικό με τη Βάτενς: " Ήταν πράγματι μία δύσκολη στιγμή, ειδικά στην αρχή, αλλά όπως είπα και χθες το ιατρικό μας επιτελείο, με τον γιατρό επικεφαλής, αντέδρασαν πολύ σωστά, πολύ γρήγορα και έκαναν φανταστική δουλειά. Ήταν δύσκολη στιγμή, αλλά ο Ρέτσος είναι καλά. Εισήχθη χθες στο νοσοκομείο, για να τον παρακολουθήσουν, δεν έχει σπάσει τίποτα, δεν έχει κάτι κακό, δεν έχει κάποια διάσειση από την κλωτσιά, είναι πολύ καλά. Ενημερωθήκαμε από την αρχή, από τον γιατρό, ότι οι εξετάσεις είναι καλές και ότι ξεκουράζεται και θα επιστρέψει. Χαρήκαμε, γιατί είχε αίσιο τέλος η υπόθεση".

Για το δέσιμο ανάμεσα στους παίκτες, που φάνηκε ξανά, μέσα από αυτό το περιστατικό: " Ναι το σχολιάζαμε και με τον γιατρό της ομάδας. Είδατε την αντίδραση όλων των παικτών μας. Με ορισμένους από αυτούς ο Παναγιώτης είναι φίλος ακόμη από την Ακαδημία. Τους βλέπεις πως είναι και κατά τη διάρκεια της προπόνησης, στο φαγητό, όταν είναι μαζί στα δωμάτια, είναι πάντα μαζί και ανησυχούν ο ένας για τον άλλο. Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί τέτοιου είδους ενότητα θα την χρειαστούμε, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας. Κάποιες φορές, σε αυτά τα άσχημα περιστατικά, η ομάδα έρχεται ακόμη πιο κοντά και δένεται περισσότερο".

Ένα σχόλιο για την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο φιλικό με τη Βάτενς: " Αυτά είναι προπονητικά παιχνίδια. Για εμένα περιμένεις να δεις πως είναι η ομάδα σε φυσική κατάσταση. Το να μην έχεις και τραυματισμούς. Κάθε φορά είναι επικίνδυνο σε αυτά τα παιχνίδια να τραυματιστεί κάποιος παίκτες, εάν δεν έχει γίνει σωστή προετοιμασία, στο 100%. Στο κομμάτι αυτό ήταν καλά. Προπονούμαστε τώρα για μια εβδομάδα, προπονούμαστε σκληρά, κάθε μέρα από δύο φορές. Οι παίκτες δεν είχαν ξεκούραση, μόνο το απόγευμα του Σαββάτου. Σίγουρα δεν είμαστε αρκετά φρέσκοι. Αυτό θα έρθει σταδιακά. Και δεν βγάζουμε ακριβώς στο γήπεδο αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Αυτά όμως θα έρθουν με τον καιρό. Έχουμε 6 εβδομάδες μπροστά μας. Από την άλλη, σκοράραμε 2 γκολ, κάνοντας ό,τι κάνουμε στην προπόνηση. Αυτό είναι το θετικό που είδα. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν είχαμε αρκετούς παίκτες. Αποφασίσαμε να μη ρισκάρουμε χρησιμοποιώντας τους όλους, καθώς είχαν 2-3 προπονήσεις μόνο. Υπάρχουν και άλλοι που είναι στην Αθήνα και θα ενσωματωθούν αργότερα. Φυσιολογικά θα έρθουν και κάποιοι νέοι παίκτες, οπότε αυτή η ομάδα δεν είναι ολοκληρωμένη. Είπα στους ποδοσφαιριστές μου ότι σε αυτό το διάστημα πρέπει να μου δείξουν αν είναι έτοιμοι να παίξουν για τον Ολυμπιακό. Άλλοι παίζουν 45 λεπτά, άλλοι 30, άλλοι ένα παιχνίδι, οπότε θα εξάγω τα συμπεράσματά μου, γιατί έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές και θα κάνω τις επιλογές μου. Το κομμάτι της φυσικής κατάστασης ήταν εντάξει, το κομμάτι του ποδοσφαίρου όχι και τόσο. Περιμένω πολύ, πολύ καλύτερα. Αλλά νομίζω ότι σιγά-σιγά θα το πετύχουμε".

Για την εικόνα που έχει ήδη για τους παίκτες του: " Έχω ήδη σχηματίσει άποψη στο 80 τοις 100. Έχουμε όμως ακόμη μερικές μέρες εδώ και ένα φιλικό παιχνίδι. Ένα δύσκολο παιχνίδι, διάλεξα επίτηδες δύσκολα παιχνίδια με ομάδες όπως αυτές που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στα προκριματικά. Ήθελα να παίξω απέναντι σε ομάδες που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο και να μας δυσκολέψουν. Όπως εκείνες με τις οποίες θα κοντραριστούμε στον προκριματικό. Επομένως έχουν ακόμη μερικές μέρες εδώ για να μου δείξουν πράγματα και μετά θα λάβω τις αποφάσεις μου γιατί σίγουρα δεν θέλω 35 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μου".

Για τον αριθμό των παικτών που χρειάζεται: " Θα εξαρτηθεί αυτός ο αριθμός από το είδος των ποδοσφαιριστών που θα έχω στη διάθεσή μου. Θα ήθελα να δουλέψω με 23-24 ποδοσφαιριστές και τέσσερις τερματοφύλακες. Τότε θα μπορώ να δουλέψω καλύτερα και την τακτική, κάτι που θα κάνουμε στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας στο Γκενκ. Εκεί θα κάνουμε πιο εξειδικευμένα πράγματα, εδώ δουλεύουμε λίγο πιο γενικά. Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Γιατί ανακάλυψα ότι την περσινή χρονιά ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Θέλω ιδιαίτερη ένταση στο παιχνίδι μας και έτσι οι ποδοσφαιριστές μου πρέπει να είναι σε τοπ φυσική κατάσταση. Έτσι, πρέπει να δουλέψω επάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά παράλληλα και να περάσω ορισμένα πράγματα επάνω στην τακτική. Πράγματα τα οποία ήδη οι παίκτες μου γνωρίζουμε ότι θέλω. Από τους αμυντικούς, τους μέσους και τους επιθετικούς. Θα είμαστε προετοιμασμένοι. Προέρχομαι από μία κουλτούρα με τον προηγούμενο σύλλογο μου, που είχαμε επίσης να δώσουμε 50 με 60 παιχνίδια μέσα στη χρονιά. Στο Βέλγιο έχουμε ήδη εδώ και πολύ καιρό πλέι οφ. Γνωρίζω πως είναι και το ίδιο και ο προπονητής φυσικής κατάστασης που έχουμε. Και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Η προετοιμασία μας είναι κατά τι διαφορετική. Και αυτό γιατί τα πιο σημαντικά παιχνίδια μας θα είναι πριν αρχίσουν καν οι διοργανώσεις. Όποτε θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά στη φυσική κατάσταση αλλά να κρατήσουμε και την φρεσκάδα γιατί μετά τα προκριματικά θα αρχίσουν και οι διοργανώσεις μας. Και θα χρειαστεί μέχρι το τέλος να έχουμε φρεσκάδα. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε εντάξει".

Για το νεανικό στοιχείο στην ομάδα και τους παίκτες από την Ακαδημία: " Για εμένα είναι νορμάλ όταν πηγαίνουμε στην προετοιμασία να παίρνουμε μαζί ποδοσφαιριστές από την ακαδημία. Αυτούς οι οποίοι το αξίζουν. Θέλω να έχουν την εικόνα της πρώτης ομάδας την ατμόσφαιρα της πρώτης ομάδας το τέμπο της προπόνησης. Και κάποια στιγμή μπορεί να γυρίσουν στην ομάδα νέων. Και εκεί θέλω να δω πως θα αντιδράσουν. Εάν αντιδράσουν με κακή νοοτροπία στην ομάδα νέων, τότε θα έχουν πρόβλημα. Εάν πάνε εκεί και συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο καλό τρόπο όπως κάνουν τώρα, τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Οι ποδοσφαιριστές από την ακαδημία θα είναι πολύ χρόνο με την πρώτη ομάδα, το έκανα αυτό και στην Αντερλεχτ. Και εκεί είχαμε πολύ καλούς νεαρούς παίκτες και τους ωθούσαμε. Κάποιοι παίκτες εξελίσσονται πιο γρήγορα, άλλοι χρειάζονται να πάνε βήμα βήμα. Δεν χρειάζεται να τους πιάσουμε. Έχουμε ήδη στην πρώτη ομάδα πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα, λοιπόν, το αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Θα εξαρτηθεί και από τα νέα στοιχεία που θα προστεθούν στην ομάδα. Από το ποιοι παίκτες θα δοθούν δανεικοί".

Για τις μεταγραφές και τις κινήσεις που γίνονται: " Είναι δεδομένο ότι πολύ συχνά θα βλέπουμε στις εφημερίδες κριτικές για παίκτες ή και ονόματα παικτών, τα οποία μπορεί να έχουν τοποθετήσει εκεί ακόμη και ατζέντηδες, ή δεν ξέρω και γω ποιος άλλος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε σχέση με την περσινή σεζόν χάσαμε τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές. Τον Ντομίνγκες, τον Καρντόσο και τον Καμπιάσο. Έληξαν τα συμβόλαια τους και ο σύλλογος τους ευχαρίστησε. Έτσι χάσαμε τρεις παίκτες και πρέπει να τους αντικαταστήσουμε. Στις θέσεις τους λοιπόν ψάχνουμε να βρούμε καινούργιους παίκτες. Ωστόσο αναζητούμε την ποιότητα. Την ποιότητα που μπορεί να κάνει αυτή την ομάδα καλύτερη. Μελέτησα πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού από την περσινή σεζόν. Και όταν μίλησα με την διοίκηση αντιλήφθηκα ότι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά αναζητούμε ποιότητα και όχι ποσότητα. Έχουμε αρκετή ποσότητα παικτών. Είμαστε ήδη απασχολημένοι με κάποιους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τόσο εύκολα αυτά τα πράγματα την σήμερον ημέρα. Και δεν είμαστε νευρική, δεν είμαστε απελπισμένοι, να λέμε ότι χρειαζόμαστε παίκτες σήμερα! Προτιμούμε να περιμένουμε λιγάκι και να πάρουμε τους ποδοσφαιριστές που θέλουμε! Ειδάλλως μπορεί να κάνουμε μεταγραφές με πανικό και έτσι να κάνουμε λάθη. Αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να είναι οι κατάλληλοι παίκτες, που χρειαζόμαστε. Που θα κάνουν την ομάδα μας καλύτερη. Πρέπει να ταιριάζουν με την φιλοσοφία με την οποία θέλω να παίξουμε, σε κάθε θέση. Έχω μιλήσει με τη διοίκηση, η οποία δουλεύει μέρα νύχτα για να φέρει αυτούς τους παίκτες. Εάν δεν μπορούμε να φέρουμε την πρώτη μας επιλογή, θα πάμε για την επόμενη. Δεν είναι τόσο εύκολο να φέρουμε αυτούς τους παίκτες. Μπορεί να είναι με συμβόλαιο είναι κοστίζουν αρκετά και έτσι αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα".

Για το αν θέλει επιτελικό μέσο: " Δεν εννοούσα ότι θέλουμε να πάρουμε παίκτη ακριβώς στην θέση που παίζει ο Ντομίνγκες, αλλά στην θέση που άφησε κενή στο ρόστερ. Που να έχουν εμπειρία, και που να είναι σημαντικοί μέσα στα αποδυτήρια. Όπως ο Καμπιάσο, ο οποίος είχε μεγάλη επιρροή στα αποδυτήρια. Προσωπικότητα, όπως ο Τσόρι Ντομίνγκες που έπαιζε καιρό στον Ολυμπιακό. Και επίσης εκτός από το να παίζει καλά ήταν σημαντικός στα αποδυτήρια. Και έτσι χάσαμε τρεις παίκτες και θέλουμε να τους αναπληρώσουμε. Αυτά μπορεί να είναι στοιχεία που θα πάρω και από παίκτες στην προετοιμασία, θα το δούμε στην πράξη. Δεν είπα ότι χρειαζόμαστε παίκτη στην συγκεκριμένη θέση. Αυτό είναι μεταξύ εμού και της διοίκησης. Μία θέση για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα είναι εκείνη του επιθετικού. Γιατί εκεί χρειαζόμαστε".

Για τον Οφόε και τον Πάζνταν, που ακούγεται ότι έχει επικοινωνία: " Είναι λογικό αυτό. Με όλους τους πρώην παίκτες μου έχω επικοινωνία. Τους καλώ και με καλούν. Ρωτάω να μάθω πως είναι, μπορεί να έχουν κάνει ένα παιδί και να τους δώσω συγχαρητήρια. Μπορεί να έχω επαφή με τους πάντες. Κάποια ονόματα από αυτά που γράφονται στις εφημερίδες δεν τα έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Τον Οφόε τον θέλω όμως. Αυτό μπορώ να σας το πω 100%. Τον γνωρίζω από τότε που ήταν μικρό παιδί. Από την Αντερλεχτ, όταν ήρθε στην πρώτη ομάδα. Τον προπόνησα, ακολούθησα την καριέρα του, από τη Νόριτς στη Λέγκια. Ήρθε εκεί τους έκανε πρωταθλητές, μπήκαμε στο Champions League. Είναι ένας απ' τους καλύτερους ποδοσφαιριστές την τελευταία εικοσαετία στο πρωτάθλημα. Οπότε ναι, τον γνωρίζω πολύ καλά αυτόν τον παίκτη. Μπορώ να δουλέψω μαζί του έχει προσωπικότητα, έχει την ποιότητα που χρειάζεται αυτή ομάδα. Θέλω να μπορούμε να τροφοδοτούμε περισσότερο τον Κώστα Φορτούνη και να βγάζουμε μπροστά την μπάλα και αυτός μπορεί να το κάνει. Ναι αυτόν τον θέλω σίγουρα".

Για την επικοινωνία με τον Καρσελά: " Δεν στέκει κάπου, είναι απλά μία ιστορία. Δεν είχα καμία επικοινωνία μαζί του. Είχα επικοινωνία με άλλους παίκτες, με τους οποίους έχω δουλέψει, αλλά όχι με αυτόν. Εσείς θα πρέπει να γεμίσετε τις σελίδες σας στις εφημερίδες, μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε. Βάλτε και κάποια άλλα ονόματα! Ίσως να δώσετε και σε εμάς μερικές ιδέες για να βρούμε παίκτες! Ποτέ δεν ξέρεις! Είδα και τον Κάμπελ επίσης να γράφετε σε κάποιες εφημερίδες! Νομίζω ότι ο Κάμπελ έρχεται κάθε έξι μήνες. Ίσως κάθε χρόνο! Τέλεια! Φανταστικά! Αν μπορούσα να τον έχω θα ήταν τέλεια! Αλλά δε νομίζω ότι γίνεται".

Για το ποιο όνομα θα έβαζε στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας, για τον Ολυμπιακό: " Είμαι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε θα έλεγα τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Πολύ εύκολο!".

Για το εάν είναι το ίδιο αυστηρός και εκτός γηπέδου, όπως είναι και στην προπόνηση: " Είναι λογικό το να είμαι αυστηρός, γιατί αυτές οι έξι βδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για εμάς. Θέλουμε να περάσουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Είδα ότι μας έλειψε από άποψη φυσικής κατάστασης πέρυσι, έπαιξα με την προηγούμενη ομάδα μου εδώ, 120 λεπτά. Μετά το 60ό λεπτό η ομάδα είχε μείνει από δυνάμεις. Εδώ και δύο χρόνια η φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού δεν είναι καλή. Μπορούμε μέσα σε έξι εβδομάδες να την κάνουμε πολύ καλύτερη; Όχι αλλά μπορούμε σίγουρα να κάνουμε πρόοδο. Όλη τη σεζόν θα κάνουμε πρόοδο. Είναι λογικό λοιπόν να απαιτώ κάποια πράγματα που θέλω να δω μέσα σε ένα παιχνίδι. Αλλά είμαι ούτως ή άλλως πολύ επικοινωνιακός. Με τους παίκτες μου είμαι πολύ ανοιχτός. Εάν θέλω κάτι το συζητάμε μαζί ευθέως. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για εμένα είναι άσπρο και μαύρο. Και βέβαια θέλω να πω το εξής. Εάν έχουμε κάποια ιδέα βεβαίως και θα την συζητήσουμε. Και φυσικά θα εξηγήσουμε γιατί το θέλουμε αυτό. Εκτός ποδοσφαίρου δεν είμαι και πολύ διαφορετικός. Είμαι το ίδιο όπως είμαι και με τα παιδιά μου. Πολλούς παίκτες νεαρούς ήδη τους βλέπω σαν παιδιά μου. Εάν όμως πρέπει να το πω μία ή δύο φορές, θα πρέπει να το καταλάβουν. Είμαστε top ποδοσφαιριστές, επαγγελματίες. Πληρωνόμαστε γι' αυτό και μάλιστα πολύ καλά. Όταν λοιπόν οι φίλαθλοι έρθουν στο γήπεδο θα θέλουν να δουν κάτι για αυτά τα λεφτά που πλήρωσαν. Επομένως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να τους το προσφέρουμε. Και για να χαρούν εκείνοι αλλά και για να δουν ότι δουλεύουμε εμείς σκληρά. Αυτό είναι το σκεπτικό μου, ενώ θέλω και πειθαρχία. Πειθαρχία στην τακτική αλλά πειθαρχία και εδώ στο ξενοδοχείο. Να γίνονται όλα στην ώρα τους το κάθε πράγμα στην ώρα του, όπως πρέπει. Αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα όχι κάτι περισσότερο. Μπορεί να προέρχομαι από μία κουλτούρα, στο Βέλγιο, που είναι έτσι αυστηροί. Αλλά δεν θέλω να αλλάξω την κουλτούρα των παικτών μου. Δεν θα το έκανα ποτέ. Θα προπονηθούμε στην Αθήνα σε διαφορετική ώρα από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Στο Βέλγιο μπορούμε να προπονηθούμε στις 10.30. Στην Αθήνα όχι, θα έχει 32 βαθμούς. Επομένως είναι διαφορετικό. Οι παίκτες μου είναι διαφορετικοί εδώ. Ωστόσο πάντα μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο για να γίνουμε καλύτεροι. Οπότε θα ξεκινάμε πάντα έτσι, όμως όταν η προπόνηση τελειώνει θα είμαι μαζί τους απολύτως φυσιολογικός. Όταν όμως δουλεύουμε, πρέπει να δουλεύουμε σοβαρά. Μπορεί να είμαι αυστηρός με τους παίκτες, αλλά μπορώ επίσης, όπως έκανα με τον Ρέτσο, να κλαίω για δύο 2-3 λεπτά από πάνω του εάν του συμβεί κάτι κακό. Γιατί αν βλέπω έναν παίκτη να κείτεται κάτω με πρόβλημα, ή αν έχει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα για παράδειγμα με το συμβόλαιο του, θα σταθώ δίπλα του. Αλλά θέλω να βλέπω από εκείνους ότι δίνουν το 100% για την ομάδα. Τότε θα είμαι με το μέρος τους και θα κάνω τα πάντα για εκείνους. Γι' αυτό και έχω κρατήσει τόσο καλή επαφή με πρώην ποδοσφαιριστές μου".

Για το τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πέρυσι στους ομίλους του Champions League: " Νομίζω ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος. Δεν είχαμε εμπειρία από τέτοιου είδους κατάσταση. Ολυμπιακός ήταν πάντοτε απευθείας στους ομίλους του Champions League. Δεν είχαμε εμπειρία, πιστεύαμε ότι μπορεί να είναι εύκολο, με την καλή ομάδα που έχουμε και τον καλό προπονητή που έχουμε. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις όμως, δεν ισχύει ότι θα κερδίσει πάντα η καλύτερη ομάδα. Και πίστεψε με εάν παίζουμε ομάδες από την νότια Ευρώπη ή από τη Ρωσία, ήδη αυτές οι ομάδες ετοιμάζονται και προπονούνται εδώ και πολύ καιρό. Είναι δύσκολες ομάδες να αντιμετωπίσεις. Ή θα παίξουμε με ομάδες που έχουν ήδη πρωτάθλημα. Όπως ομάδες από την Σκανδιναβία. Επομένως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Και ο σύλλογος μου, από την πρώτη μέρα που μιλήσαμε, ήταν έτοιμος για αυτό. Μπορεί ακόμη να μην έχουμε κάνει μεταγραφές, όμως όπως είπα, δεν θέλουμε να είμαστε νευρικοί για να φέρουμε αυτούς τους παίκτες γρήγορα, γρήγορα. Θέλουμε να φέρουμε πραγματικά καλούς παίκτες, ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 26, όταν θα αρχίσουμε".

Για την ταχύτητα με την οποία αναμένονται οι μεταγραφικές κινήσεις: " Σίγουρα βιαζόμαστε. Βιαζόμαστε να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε. Απλώς δεν θέλουμε να έχουμε περισσότερη πίεση από αυτή που ήδη έχουμε. Και δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη. Θέλουμε τους σωστούς ποδοσφαιριστές. Πήγαμε να πάρουμε τον Εμποκανί. Γιατί γνωρίζουμε ότι είναι ένας τοπ επιθετικός. Είναι ένας επιθετικός που το κοινό του Ολυμπιακού αξίζει να δει κάθε εβδομάδα. OK, ήταν ένας τραυματισμός και τελείωσε η υπόθεση. Τώρα ψάχνουμε για άλλες επιλογές. Επομένως προτιμάμε να περιμένουμε 2-3 μέρες η μία εβδομάδα ακόμη και να πάρουμε τον σωστό παίκτη, από το να κάνουμε βιαστικά και να κάνουμε λάθη. Όπως είπα χρειαζόμαστε ποιότητα και όχι ποσότητα. Για τις θέσεις στις οποίες θέλουμε καινούργιους ποδοσφαιριστές".

Για το χρονικό σημείο, κατά το οποίο θέλει να έχει τους νέους παίκτες στη διάθεσή του: " Όταν πάμε στο Γκενκ θέλω να έχω τους νέους ποδοσφαιριστές. Γιατί πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους επάνω στην τακτική. Δεν μπορούμε απλά να τους βάλουμε να παίξουν. Όποτε τους χρειαζόμαστε πριν. Ωστόσο για κάποιους ποδοσφαιριστές παίρνει περισσότερο. Γιατί έχουνε συμβόλαιο ή πρέπει να τους πείσουμε να έρθουν. Έχουμε μία λίστα από ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση που θέλουμε, παρόμοιους ποδοσφαιριστές και έτσι αν δεν είναι ο πρώτος, θα είναι ο επόμενος. Η διοίκηση της ομάδας είναι απασχολημένη κάθε μέρα. Κάνει αυτό το πράγμα ακριβώς είναι σε επαφή με παίκτες. Θα δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι παίκτες κάνουν οι προπονήσεις με τους συλλόγους τους, οπότε σε φυσική κατάσταση θα είναι σε καλό επίπεδο".

Για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, για τους οποίους η εικόνα δεν είναι πολύ ξεκάθαρη: " Για τον Ομάρ είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Είμαι σε επαφή μαζί του κάθε μέρα. Η γυναίκα του είναι έγκυος, θα γεννήσει σύντομα, οπότε του είπα μείνε μαζί της. Όταν αυτό τελειώσει και όλα είναι καλά, τότε επιστρέφεις σε εμάς, με καθαρό μυαλό και μόνο τον Ολυμπιακό στην σκέψη. Δεν θέλω να ακούσω τίποτα για μεταγραφές. Και μου είπε coach το μυαλό μου είναι εδώ. Οπότε θα έρθει στην ομάδα. Κάθε παίκτης του Ολυμπιακού είναι παίκτης δικός μας. Θα δώσω σε όλους την ευκαιρία και μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου. Γι' αυτό τους πήρα όλους μαζί μου εδώ και μετά θα δούμε. Εάν έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, προσπαθούν και ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις του. Με ποιους θα συνεχίσει. Επομένως είναι όλα ξεκάθαρα".

Για το μήνυμα που θα έστελνε στον κόσμο και το όνειρο που έχει για τον Ολυμπιακό: " Μα φυσικά το Champions League. Είναι αυτό που τους έλειψε. Έχουν κατακτήσει εφτά πρωταθλήματα στη σειρά. Και φυσικά θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, καλό ποδόσφαιρο, αυτό που θέλουν. Χρειαζόμαστε σε κάποιες θέσεις να φέρουμε παίκτες. Ευελπιστούμε ότι θα τους έχουμε και θα είμαστε έτοιμοι. Και όταν αρχίσει η σεζόν θα τους δώσουμε την χαρά του Champions League και αν τα καταφέρουμε να πάμε εκεί, να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Το κάναμε και με την Αντερλεχτ, με μια νεανική ομάδα, κάναμε το ίδιο πράγμα. Και αν χάσουμε από καλύτερες ομάδες, τότε εντάξει μαθαίνουμε, αλλά εγώ θέλω να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους. Αλλά θα φτάσουμε σε αυτό, σίγουρα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ