ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάσι: "Νίκη με μηδέν στην άμυνα"

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, παραδέχθηκε ότι έχει καταστρώσει τα πλάνα του για την αρχική ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στη Ριέκα, θέτοντας ως πρώτο στόχο τη νίκη χωρίς να παραβιαστεί η "ερυθρόλευκη" εστία.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ριέκα (16/8, 21:45) στο πλαίσιο των playoffs του Champions League και ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Μπέσνικ Χάσι, παραδέχθηκε ότι έχει αποφασίσει για την αρχική ενδεκάδα που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης" απέναντι στην ομάδα της Κροατίας.

Ο Χάσι έπλεξε το εγκώμιο της Ριέκα, έθεσε ως πρώτο στόχο τη μη παραβίαση της "ερυθρόλευκης" εστίας, αλλά ξεκαθάρισε ότι θέλει τη νίκη για τη διαμόρφωση όσο το δυνατόν ευνοϊκότερων συνθηκών ενόψει και της ρεβάνς.

- Τι σας είπε ο κ. Μπάμπιτς που είδε το παιχνίδι της Ριέκα με την Όσιγιεκ;

"Τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και της Ευρώπης είναι τελείως διαφορετικά. Δεν σημαίνει ότι θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα από αυτό το ματς που είδαμε ή κάποιο άλλο από το πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε την Ριέκα, κοιτάξαμε να την μάθουμε ακόμα καλύτερα και από άλλες όψεις".

- Θα παίξει τελικά ο Ομάρ; Κι επίσης σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Οφόε;

"Δεν γνωρίζω αν θα παίξει ο Ομάρ. Σίγουρα θα είναι στην αποστολή. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει. Όσο για τον Οφόε θα ξεκινήσει προπονήσεις και θα αποφασίσουμε".

- Ποιο σκορ θα θεωρούσατε ιδανικό για πρώτο ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης";

"Όλοι γνωρίζουν ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι διαφορετικά σε σχέση με τα τοπικά. Θέλουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνά μας και από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εφόσον κρατήσουμε το μηδέν, είναι ευπρόσδεκτο".

- Έχουν περάσει 15 μέρες από το προηγούμενο επίσημο ματς του Ολυμπιακού. Ο χρόνος έχει λειτουργήσει υπέρ της ομάδας σας;

"Θα το δούμε πώς έδρασε ο χρόνος. Όπως όλες οι ομάδες, έτσι κι εμείς είχαμε προβλήματα. Προκύπτουν τραυματισμοί, κάποιοι άλλοι χάνουν το ρυθμό τους, άλλοι βρίσκουν το ρυθμό τους. Αυτό που θα προσέξουμε είναι να βγούμε με καλή ψυχολογία κι αν κρατήσουμε αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι μας, νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά".

- Έχοντας ζήσει τα δύο παιχνίδια με την Παρτιζάν και έχοντας δει την Ριέκα, θα μας κάνατε μία σύγκριση των δύο ομάδων; Ποια είναι η καλύτερη ομάδα;

"Όχι αυτή τη στιγμή δεν θα το κάνω. Ίσως όταν παίξουμε και τα δύο ματς απέναντί τους, τότε θα με ρωτήσετε".

- Αν ερχόταν μία νεράιδα το βράδυ και σας έλεγε θα προτιμούσατε ένα 0-0 ή μία νίκη έχοντας δεχτεί γκολ, ποιο σκορ θα επιλέγατε;

"Δεν πιστεύω στις νεράιδες και δεν ονειρεύομαι πολύ. Όπως είπα είναι σημαντικό να κρατήσουμε το μηδέν, όμως, όπως είμαστε σήμερα θέλουμε να κερδίσουμε".

- Επικρατεί μία άποψη ότι σχετικά εύκολα κερδίσατε την Παρτιζάν. Κι επειδή υπάρχει επίσης μία άποψη ότι η Παρτίζαν με τη Ριέκα είναι στο ίδιο επίπεδο, αυτό οδηγεί προς τη σκέψη ότι τώρα οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορεί να υποτιμήσουν τη Ριέκα;

"Κανείς δεν μπορεί να έχει αυτή τη σκέψη, γιατί ξέρουμε ότι η Ριέκα είναι σε καλή φόρμα. Ότι έχει αποκλείσει τη Σάλτσμπουργκ και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό που είχε την προηγούμενη ρονιά. Έχει πολλούς νέους παίκτες, 23 με 27 ετών, που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι ένας σοβαρός αντίπαλος".

- Έχετε καταστρώσει τα πλάνα σας για το αυριανό παιχνίδι. Μήπως θα περιμένετε και την τελική αποστολή της Ριέκα για να κάνετε μία τελευταία αλλαγή στο πλάνο σας;

"Όχι, έχω αποφασίσει και έχω καταστρώσει τα πλάνα μου. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε μία τελευταία προπόνηση. Έχουμε κάνει πολύ καλές προπονήσεις το τελευταίο τριήμερο, είμαστε συγκεντρωμένοι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ