ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάσι: "Δεν είναι τελικός με τη Σπόρτινγκ"

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, αρνήθηκε να προσδώσει το χαρακτήρα του "τελικού" στην αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ και στάθηκε στην παρουσία του κόσμου που αναμένεται να προσέλθει στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τι είπε ο Αλεξί Ρομαό.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την Τρίτη (12/9, 21:45) στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Μπέσνικ Χάσι αρνήθηκε να προσδώσει το χαρακτήρα του "τελικού" στην αναμέτρηση με τα "λιοντάρια".

- Πολλοί χαρακτηρίζουν αυτό το ματς ως τελικό. Είναι ένα ματς που κρίνει πολλά για τον Ολυμπιακό και την Σπόρτινγκ;

"Είναι το μόνο που ακούω. Τελικός, τελικός, κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, λες και θα έρθει το τέλος του κόσμου για εμάς. Δεν συμβαίνει αυτό. Πρέπει να απολαύσουμε αυτό που συμβαίνει με το Champions League, να το ευχαριστηθούμε και μετά να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Πέρσι ήμασταν στο Europa, φέτος στο Champions League και πρέπει να το χαρούμε. Είναι το πρώτο παιχνίδι, πάντα θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά δεν είναι τελικός. Έχουμε να παίξουμε κι άλλα πέντε ματς στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και ένα στην Λισαβόνα".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  ΜΠΕΣΝΙΚ ΧΑΣΙ ΕΝ ΩΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΠΕΣΝΙΚ ΧΑΣΙ ΕΝ ΩΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ICON

- Το Καραϊσκάκη θα το μετατρέψουν σε μία καυτή έδρα και για πολλά χρόνια αποτέλεσε όπλο της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύεται την έδρα του. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό για να γίνει κάστρο το γήπεδο και να φύγει με τους τρεις βαθμούς; Τι θα ζητήσετε από τους παίκτες σας;

"Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω ότι θα κάνω πολλά πράγματα για να δώσω κίνητρο στους παίκτες. Θέλουμε ένα καλό παιχνίδι να κάνουμε και έτσι να δείξουμε την εικόνα που πρέπει. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο και η αλήθεια είναι ότι το υπερβολικό κίνητρο, ο υπερβολικός ενθουσιασμός δεν είναι καλό. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς και ενωμένοι και ίσως να μην χρειάζεται το τόσο μεγάλο κίνητρο, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε τη δουλειά μας.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα στον κόσμο μας, την έχω ζήσει με την Άντερλεχτ και πρέπει να ομολογήσω ότι οι τότε παίκτες μου δεν ήταν φοβισμένοι, αλλά είχαν αισθανθεί τη δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού. Σίγουρα αυτό θα βοηθήσει αύριο, γιατί το απέδειξαν οι φίλαθλοί μας με την Ριέκα όταν βρεθήκαμε πίσω με 0-1 και στο τέλος κερδίσαμε. Είμαστε 100% πεπεισμένοι σίγουροι ότι αυτή η ατμόσφαιρα θα δημιουργηθεί, όμως, ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να υποδεχτούμε τον αντίπαλο και να κάνουμε τα πάντα για να σπάσουμε το σερί κάποιων κακών αποτελεσμάτων που είχαμε στην έδρα μας".

- Εχετε δει την Σπόρτινγκ. Εχετε σκεφτεί πώς θα παρατάξετε το κέντρο, θα είστε πιο συμπαγείς στα χαφ; Θα παίξει ο Ρομαό πίσω στην άμυνα ή στα χαφ;

"Κατ' αρχάς θα παίξω με έντεκα παίκτες και δεν θα σας πω πώς θα παίξουμε, γιατί θα βοηθήσω τον αντίπαλο να έρθει πιο προετοιμασμένος. Είναι δύσκολο ματς αύριο και υπάρχουν διαφορές στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος με αυτά του Champions League.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  ΜΠΕΣΝΙΚ ΧΑΣΙ ΕΝ ΩΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΠΕΣΝΙΚ ΧΑΣΙ ΕΝ ΩΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ICON

Δεν θα παίξουμε με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, θα είμαστε πιο αμυντικοί σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα προσαρμόσουμε το δικό μας παιχνίδι στο αυριανό ματς. Αν δεν το κάνουμε αύριο, πότε θα το κάνουμε; Απέναντι στην Μπαρτσελόνα; Δεν γίνεται. Θα είμαστε διαφορετικοί σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν είμαστε πιο ψηλά ή πιο χαμηλά στην άμυνα ή στο κέντρο, αυτό είναι κάτι που θα το δείτε στο ματς".

- Πιστεύετε ότι η Σπόρτινγκ είναι φαβορί ή η ομάδα σας είναι στο ίδιο επίπεδο;

"Αν σκεφτείτε τους παίκτες που αγόρασε η Σπόρτινγκ, την προσπάθεια που έκανε για νατους αποκτήσει, δεν το έκανε μόνο για την Πορτογαλία, αλλά και για την Ευρώπη. Το ίδιο κάναμε και εμείς. Κι εμείς κάναμε μεταγραφές για την Ευρώπη κι όχι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα οι ομάδες έχουν διαφορές, η Σπόρτινγκ έχει τη δυνατότητα να παίξει με πολλούς τρόπους, με πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις.

Έχει μεγάλη ταχύτητα, ποιοτικούς παίκτες, μπορεί να είναι διαφορετικό το στυλ του παιχνιδιού τους, μπορεί να παίξει πιο ψηλά ή πιο χαμηλά, έχει δυνατούς παίκτες και ψηλούς. Παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα. Κι εμείς έχουμε την ποιότητα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Διαθέτουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο μας και ένας από αυτούς είναι εδώ μαζί σας (σ.σ. τον Ρομαό). Το θέμα είναι ποιος θα εκμεταλλευτεί τα κενά. Σίγουρα θα πρέπει να σκεφτούμε ατομικές ενέργειες από κάθε ομάδα θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθούν οι παίκτες μέσα στον χώρο για να κερδίσει την ισορροπία του αγώνα. Το ποιος είναι φαβορί, δεν θα το πω, δεν θέλω να μεταφέρω την πίεση σε εμάς ή να την αποσύρω από τον αντίπαλο. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε αύριο".

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ρομαό: "Για τέτοιες βραδιές ήρθα στον Ολυμπιακό"

Ο Αλεξί Ρομαό από την πλευρά του αναγνώρισε τη σημασία της αναμέτρησης και παραδέχθηκε ότι αυτές οι βραδιές, των ματς Champions League, ήταν που τον έκαναν να πει το "ναι" στην πρόταση που του έκανε ο Ολυμπιακός την περυσινή σεζόν.

- Τι εικόνα έχεις για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αν θεωρείς ότι αυτό το ματς είναι κλειδί για την πορεία του Ολυμπιακού στον όμιλο;

"Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά στη διοργάνωση. Σίγουρα ειναι πολύ σημαντικό το ματς, πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε αυτό".

- Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του αύριο, δεδομένο ότι χρειάζεται τη νίκη; Η Σπόρτινγκ έχει σκοράρει σε όλα τα ματς, με εξαίρεση το πρώτο ματς με την Στεάουα.

"Είναι αλήθεια πώς θα είναι δύσκολο ματς, η Σπόρτινγκ έχει καλή τεχνική, πολύ καλή ομάδα και εμείς όμως από την πλευρά μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ο προπονητής μας έχει δώσει τις οδηγίες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αύριο".

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι είναι εντός έδρας, σας αγχώνει; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

"Δεν υπάρχει κάτι που να φοβόμαστε, παίζουμε στην έδρα μας, είναι θετικό για εμάς, θα είναι όλοι στο πλευρό μας, γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για εμάς το ότι παίζουμε στην έδρα μας. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Είναι σημαντικό το παιχνίδι και περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να μας στηρίξει".

- Την περασμένη σεζόν έπαιζες στη μεσαία γραμμή. Φέτος παίζεις αρκετές φορές στο κέντρο της άμυνας. Νιώθεις άνετα με αυτό;

"Η αλήθεια είναι ότι η φυσική μου θέση είναι αμυντικός μέσος. Ομως από τη στιγμή που ο κόουτς με χρησιμοποιεί ως στόπερ, αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ανταπεξέλθω και εκεί".

- Βραδιά σαν την αυριανή ο λόγος που ήρθες και στον Ολυμπιακό;

"Ναι είναι αλήθεια ότι από πέρσι ήρθα για να παίξω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρσι στο Γιουρόπα και φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ειλικρινά σας λέω ότι αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ