ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χαμόγελα για Ρομαό και Ελαμπντελαουί

Χαμόγελα για Ρομαό και Ελαμπντελαουί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ρομαό και Ελαμπντελαουί είναι δύο παίκτες που περιμένει με ανυπομονησία ο Μπέντο, ο οποίος βλέπει με ικανοποίηση αμφότερους να ανεβάζουν ρυθμό. Ρεπό το Σαββατοκύριακο (8-9/10) για τους "ερυθρόλευκους".

Μιλιβόγεβιτς και Φιγκέιρας είναι δύο παίκτες που έχουν "φορτωθεί" με συνεχόμενα παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν, χωρίς ουσιαστικά να έχουν μπει σε καθεστώς ροτέισον.

Μετά την διακοπή ο Ολυμπιακός μπαίνει εκ νέου σε έναν κύκλο συνεχόμενων αγώνων (έχει υποχρεώσεις ανά τρεις μέρες για διάστημα τριών εβδομάδων) και είναι φυσικό επόμενο για τον Πάουλο Μπέντο να αναζητά επιπλέον λύσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις. Το να συνεχίσουν τα σερί παιχνίδια οι Μιλιβόγεβιτς και Φιγκέιρας δεν είναι εφικτό και μοιάζει εκτός λογικής.

Ο Πορτογάλος τεχνικός με βάση τον παραπάνω προβληματισμό, βλέπει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τους Ρομαό και Ελαμπντελαουί να ανεβάζουν διαρκώς ρυθμούς.

Ο Τογκολέζος διεθνής μέσος, που κλήθηκε τελευταία στιγμή στην εθνική του, έπαιξε για 75 λεπτά στο φιλικό με την Ουγκάντα και η παρουσία του κρίνεται θετικότατη. Υπολειπόταν δυνάμεων και φυσικής κατάστασης όταν αποκτήθηκε, τώρα όμως μοιάζει σε θέση να μπει στο γήπεδο και να προσφέρει.

Είναι παίκτης που υπολογίζει ο Μπέντο και εφόσον επιστρέψει σε καλή κατάσταση στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, τότε θα θέσει υποψηφιότητα για να πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στον Πανιώνιο.

Και αυτό γιατί ο Μιλιβόγεβιτς πέραν της αδιάλειπτης παρουσίας του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού από την αρχή της σεζόν, πλέον έχει τον ίδιο ρόλο και στην εθνική του ομάδα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στην εκτός έδρας νίκη (3-0) της Σερβίας κόντρα στην Μολδαβία, ενώ βασικός αναμένεται να είναι και στην αναμέτρηση που ακολουθεί το βράδυ της Κυριακής (9/10, 21:45) ανάμεσα στους "Πλάβι" και την Αυστρία...

Ο Σέρβος μέσος των Πειραιωτών διακρίνεται για τις φυσικές του δυνάμεις, όμως και αυτός θα χρειαστεί ανάσες στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, ο Μπέντο με τους συνεργάτες χαμογελούν βλέποντας τον Ελαμπντελαουί να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην επάνοδο του στην αγωνιστική δράση.

Δεν είναι για να μπαίνει και να παίζει 90λεπτο ο Νορβηγός, αλλά το γεγονός ότι πιέζει κανονικά το πόδι του χωρίς να βγάζει ενοχλήσεις είναι σημάδι πως μετρά αντίστροφα για να ξαναβρεθεί με τα ερυθρόλευκα στον αγωνιστικό χώρο.

Σταδιακά θα γίνει η επανένταξη του στην δράση και τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του θα τα βρει μέσα στον Οκτώβρη. Σημειώνεται ότι στις προπονήσεις επέστρεψε κανονικά και ο Ρέτσος, που υπολογίζεται να δώσει βοήθειες σε όλες τις θέσεις της άμυνας.

ΒΛΕΠΕΙ ΛΑΪΦΗ Ο ΜΠΕΝΤΟ

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (7/10, 21:45) είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πάουλο Μπέντο να τσεκάρει την περίπτωση του Κωνσταντίνου Λαΐφη.

Ο 23χρονος στόπερ αποκτήθηκε από την Ανόρθωση το καλοκαίρι και παραχωρήθηκε στην Σταντάρ Λιέγης δανεικός (για δύο χρόνια και με οψιόν αγοράς σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Βέλγοι), όπου μέχρι στιγμής μετρά 9 συμμετοχές με πολύ καλή παρουσία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα το βράδυ της Παρασκευής να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τον αριστεροπόδαρο αμυντικό.

ΡΕΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Οι προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη συνεχίζονται, έστω και χωρίς την παρουσία των διεθνών, όμως το Σαββατοκύριακο (8-9/10) οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, αφού ο Πάουλο Μπέντο θα τους δώσει ρεπό, με τον ίδιο τον Πορτογάλο τεχνικό πιθανότατα να αναχωρεί για την πατρίδα του.

Εκεί όπου βρίσκεται ήδη ο Ντιόγκο Φιγκέιρας καθώς γέννησε η σύζυγος του. Ο μπακ του Ολυμπιακού εξασφάλισε την σχετική άδεια και θα επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις από Δευτέρα (10/10).

Photo creidts: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η συνταγή των τεσσάρων
Τι ξέχασαν να πάρουν το καλοκαίρι οι "Big-4"
Πρόστιμο στον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ