ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βούζας: "Οι παίκτες έβγαλαν αντίδραση"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, τόνισε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στο ματς με την Μπέσικτας και από την αντίδραση που έβγαλαν στο γήπεδο.

Μπορεί το 1-1 να δίνει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στην Μπεσίκτας, ωστόσο ο Βασίλης Βούζας έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στην εικόνα των ερυθρολεύκων μέχρι το 1-1 και την αντίδραση που έβγαλαν στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Το πρόσωπο καταλαβαίνετε ότι είναι ο Λεάλι. Πως είδατε εσείς το παιχνίδι μέχρι τη φάση του γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός και πώς είδατε τον Ολυμπιακό μετά το 1-1;

"Όπως είπατε και εσείς, μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαμε δεχτεί απειλή από τον αντίπαλο. Τακτικά ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι, προσεγγίσαμε το παιχνίδι πολύ σωστά, δεν επιτρέψαμε στην Μπεσίκτας να δημιουργήσει ευκαιρίες παρόλο που είδατε ότι στο δεύτερο μέρος είναι μία ομάδα που χρησιμοποιεί πολύ την κατοχή της μπάλας για να αποσυντονίσει τον αντίπαλο. Νομίζω ότι σταθήκαμε τακτικά πολύ σωστά μέχρι το 1-1. Είχαμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση με το γκολ μας. Στο σημείο που δεχτήκαμε το γκολ, επηρέασε αρκετά τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση. Σίγουρα ο αντίπαλος πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και έγινε πιο επιθετικός χρησιμοποιώντας την κατοχή της μπάλας, τις πολύ καλές συνεργασίες και τις επιθέσεις με διάφορους τρόπους".

Ο Καμπιάσο δεν ήταν στις επιλογές του προηγούμενου προπονητή και επέστρεψε μετά από ενάμισι μήνα στη δράση. Ποια είναι η εικόνα που σχηματίσατε;

"Η παρουσία του ήταν θετική και όχι μόνο για το γκολ που έβαλε, αλλά γενικά για το πώς λειτούργησε στην ομάδα. Είναι ένας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής, πολύ καλός επαγγελματίας και η απόδοσή του για 70 λεπτά αποδεικνύει αυτά που είπα πριν, ότι μπορεί να σταθεί σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων και φρόντιζε πάντα να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση παρόλο που δεν είχε πολλά αγωνιστικά λεπτά".

Είδαμε έναν ορθολογικά στημένο Ολυμπιακό, αλλά και δύο διαφορετικά παιχνίδια πριν και μετά το γκολ που δεχτήκατε. Αδίκησε μήπως τον εαυτό του ο Ολυμπιακός;

"Αν αφαιρέσουμε το λάθος στο 1-1, νομίζω ότι η εικόνα της ομάδας και γενικά η παρουσία των παικτών και η προσπάθεια που κατέβαλλαν δικαιώνει αυτά που πιστεύαμε. Η ομάδα μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο και να έχει σωστή αμυντική και επιθετική λειτουργία απέναντι σε πολύ καλές ομάδες όπως η Μπεσίκτας. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Νομίζω ότι έβγαλαν μία αντίδραση και έπαιξαν για αυτό το επίπεδο με αξιώσεις και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν δείξαμε ότι η ομάδα υπολείπεται σε κάτι έναντι του αντιπάλου".

Περιμένατε ότι θα μπορούσατε να φτάσετε στη νίκη, αν ήταν πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός;

"Αν δούμε και την πίεση του αντιπάλου, σίγουρα θα έπρεπε να κάνουμε κάτι καλύτερο στην επιθετική λειτουργία. Εγώ είμαι πολύ λίγο χρόνο στην ομάδα, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, παρόλα αυτά όμως νομίζω ότι είχαμε και καλή κατοχή μπάλας, και βγήκαμε με αξιώσεις άσχετα αν δεν ήταν η τελική επιλογή σωστή για να βγει η τελική φάση. Ολα γίνονται, υπάρχει η ποιότητα των παικτών και με δουλειά και τακτική προσέγγιση μπορούμε να δούμε καλύτερες πρωτοβουλίες και ενέργειες από τους ποδοσφαιριστές μας".

Επειδή ο Λεάλι έχει δείξει στο παρελθόν ότι είναι παίκτης ψυχολογίας, θεωρείτε ότι το διάστημα μέχρι τη ρεβάνς είναι ικανό για να ξαναβρεί τα πατήματά του;

"Αν εξαιρέσουμε αυτό το λάθος, η παρουσία του ήταν καλή. Σίγουρα θα πρέπει να το διαχειριστούμε με έναν σωστό τρόπο. Το θέμα είναι ότι σε αυτό το επίπεδο οποιοδήποτε λάθος και ειδικά μπροστά στην εστία στον κεντρικό άξονα, θα το πληρώσεις".

Θεωρείτε ότι μετά το 1-1 το πλεονέκτημα είναι στην Μπεσίκτας;

"Θα προτιμούσα αν το αποτέλεσμα ισοπαλία, να ήταν χωρίς να δεχτούμε τέρμα. Σίγουρα έχει πλεονέκτημα η Μπεσίκτας, αλλά είναι σίγουρο ότι θα έχει περισσότερο άγχος γιατί θα πρέπει να σκοράρει. Ξέρει ότι μπροστά στο κοινό της θέλει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να παράγει φάσεις και γκολ. Θα δούμε πώς θα διαχειριστούμε αυτό το παιχνίδι. Σήμερα δείξαμε ότι ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Επαιξε ένα καλό ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει και τριπλάσιο μπάτζετ και άλλες δυνατότητες.

Αυτός ο Ολυμπιακός που έχει ακούσει πολλά τους τελευταίους μήνες κράτησε την Μπεσίκτας εώς το λάθος του Λεάλι χωρίς ευκαιρία. Ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας σας;

"Πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών και της ομάδας. Θεωρώ ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Είδαμε τον Καμπιάσο να έχει μία πολύ καλή παρουσία. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και άλλοι παίκτες. Πιστεύω ότι με δουλειά και βρίσκοντας ορισμένοι παίκτες την αυτοπεποίθηση, στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στους τρεις στόχους που μπορούμε να κυνηγήσουμε και παράλληλα να βελτιώσουμε τη μορφή και την εικόνα που έχει η ομάδα μέσα στο γήπεδο, παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτονόητο για τον Ολυμπιακό να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να είναι και όμορφο και αρεστό στον κόσμο. Τον ευχαριστούμε κιόλας τον κόσμο γιατί μας συμπαραστάθηκε σωστά και πολύ. Θα προσπαθούμε να τον ανταμείψουμε με καλό ποδόσφαιρο και εκπληρώνοντας τους στόχους μας".

Επειδή ήταν αναγκαστική η μία αλλαγή με τον Μποτία, ποια θα ήταν η τρίτη σας αλλαγή αν δεν προέκυπτε το πρόβλημα με τον Μποτία, γιατί είδαμε στο τέλος τον Μανθάτη να βγάζει κούραση.

"Η αλλαγή του Μποτία δεν ήταν προγραμματισμένη και άλλαξε πολύ η προσέγγιση που θα είχαμε στο υπόλοιπο διάστημα. Όμως, συμβαίνουν αυτά. Αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι καταπονημένοι γιατί έχουν παίξει πολλά ματς χωρίς να υπάρχει το ανάλογο ροτέισον. Αλλιώς το σχεδιάζαμε, αλλιώς μας βγήκε. Θεωρώ ότι ίσως δεν θα άλλαζε κάτι από τη στιγμή που είχε γίνει το λάθος στη μορφή του παιχνιδιού. Ισως να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί στα τελευταία λεπτά. Συνεχώς παίζαμε πίσω από την μπάλα, προσπαθούσαμε να κλείσουμε διαδρόμους και αυτό επιβάλει περισσότερους ποδοσφαιριστές".

Προέρχεστε μέσα από την οικογένεια του Ολυμπιακού. Πώς αισθανθήκατε στο πρώτο σαςματς;

"Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Πρέπει να ευχαριστήσω και τον κόσμο για τη συμπαράσταση, όπως είπα και πριν. Ομως πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο ματς. Δεν έχουμε περιθώρια. Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο να διαχειριστούμε τα σερί ματς και την κούραση. Από τώρα και στο εξής, πρέπει να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί και όσοι αισθάνονται χαρούμενοι. Πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα που υπάρχουν ενόψει Ατρομήτου. Είναι θετική η παρουσία μου στο πρώτο ματς και ελπίζω να πάμε ακόμα καλύτερα στα υπόλοιπα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ