ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βούζας ο... ψυχολόγος!

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΥΖΑΣ (Eurokinissi Sports)
Βούζας EUROKINISSI SPORTS

Ποιες οι δυο - τρεις μικρές κινήσεις του 51χρονου τεχνικού από την πρώτη μέρα που επιστρατεύτηκε για να αντικαταστήσει τον Πάουλο Μπέντο. Οι "ντόπες" σε Μάριν, Τσόρι και η ειδική διαχείριση με τον Καμπιάσο.

Πράγματι έχει αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Δεν το είπε για το... θεαθήναι ούτε ο Μποτία παραμονή του αγώνα με την Μπεσίκτας, ούτε ο Σάββας Θεοδωρίδης αμέσως μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον κατεβασμένα μούτρα στο Ρέντη.

Κάθε μέρα πήγαινε ο Μπέντο στο προπονητικό κέντρο και έβλεπε τους Τσόρι, Καμπιάσο και Μάριν να του γυρνούν την πλάτη. Ήταν μία αντίδραση τριών ποδοσφαιριστών που πολύ απλά ο Πορτογάλος... δεν τους έβλεπε.

Ο Βούζας λοιπόν τι έκανε; Στην πρώτη του ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές είχε εξηγήσει ότι "όλοι είστε απαραίτητοι, όλοι θα ενεργοποιηθείτε, δεν θα αδικήσω κανέναν". Ήθελε να τονώσει την ψυχολογία κυρίως των "παροπλισμένων".

Στη συνέχεια μαζί με τον Τάσο Πάντο, τον Αριέλ Ιμπαγάσα και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ έσπευσε να μιλήσει με τους "εξαφανισμένους". Τους έπιασε κατ' ιδίαν και τους μίλησε, τους τόνισε ότι είναι απαραίτητοι για την ομάδα σε μία δύσκολη καμπή στη σεζόν.

Δεν τους έβαλε μόνο στα διπλάκια και τους έδειξε με αυτόν τον τρόπο ότι τους υπολογίζει. Έσπευσε με δύο - τρεις κινήσεις, με δύο - τρεις κουβέντες απευθείας σε αυτούς, να τους εξηγήσει ότι έφτασε η ώρα τους και πώς είναι στο χέρι τους να αποδείξουν ότι αδίκως ο προηγούμενος προπονητής τους είχε μονίμως στην εξέδρα.

Ο Μάρκο Μάριν που ήταν απογοητευμένος μετά το 1-1 με την Μπεσίκτας, είχε άλλο ένα τετ α τετ με το τεχνικό επιτελείο. Πάλι τον ξαναέπιασαν οι προπονητές και του μίλησαν, του είπαν ότι τον πιστεύουν και πώς θα κάνει τεράστιο λάθος αν τον πάρει από κάτω επειδή δεν φάνηκε και πολύ στο ματς με τους Τούρκους. Του δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία με τον Ατρόμητο και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Ο δε Τσόρι όταν ενημερώθηκε από τον Βούζα παραμονή του αγώνα με τους Περιστεριώτες, ότι σκοπεύει να τον βάλει σε ρόλο κρυφού κυνηγού, στην αρχή ξαφνιάστηκε, αλλά μετά του καλοάρεσε η ιδέα. Ήθελε τόσο πολύ να ξαναπαίξει και όπως έλεγε χαρακτηριστικά στους συμπαίκτες του, ένιωσε λες και... ξαναγεννήθηκε! Τέτοια ήταν η δίψα του...

Όσο για τον Καμπιάσο; Ο Αργεντινός ήταν μία έκπληξη που ξεκίνησε κόντρα στον Ατρόμητο. Ίσως να ξαφνιάστηκε και ο ίδιος, γιατί υπήρχε η αίσθηση εντός των τειχών του Ρέντη ότι ο "Κούτσου" θα έπαιζε βασικός στην Τουρκία και θα έπαιρνε ανάσες με τους Περιστεριώτες.

Περίμεναν οι περισσότεροι δηλαδή ότι θα ξεκινούσαν οι Ρομαό – Μάρτινς. Ο Βούζας όμως επέλεξε να ξεκουράσει τον Ρομαό που είχε πίσω του ούτως ή άλλως μία σειρά συνεχόμενων αγώνων. Κι επειδή τον Αφρικανό τον προορίζει για βασικό και στην Κωνσταντινούπολη, αποφάσισε να του δώσει ανάσες.

Αρκετή συζήτηση είχε γίνει με τον Καμπιάσο παραμονή του αγώνα με την Μπεσίκτας. Πρώτος ο Αργεντινός ενημέρωσε τον προπονητή του ότι μπορεί να βγάλει περίπου μία ώρα αγώνα. Ο Βούζας χωρίς δεύτερη σκέψη τον ξεκίνησε και η αλήθεια είναι πώς υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να τον ξεκινήσει και το βράδυ της Πέμπτης (16/3, 20.00) στη "Vodafone Arena".

Tα χαρτιά του πάντως ο Έλληνας τεχνικός θα τα ανοίξει την Τρίτη (14/3), αφού την Δευτέρα (13/3) το πρόγραμμα είχε αποθεραπεία. Και σίγουρα παραμονή της ρεβάνς στην Τουρκία θα έχει μία συζήτηση ειδικά με τον Καμπιάσο.

Στην αποστολή θα είναι φυσικά και ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος όμως αυτή τη στιγμή είναι αουτσάιντερ για να δει το όνομά του στην ενδεκάδα του αγώνα της Κωνσταντινούπολης. Η θέση πίσω από τον Ανσαριφάρντ είναι "καπαρωμένη" από τον Φορτούνη και στα "φτερά" φαίνεται πώς ο Βούζας καταλήγει σε Μανθάτη και Ελιουνούσι.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ